4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Çağrısı Açıldı

2017-2018 yıllarını kapsayan TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı Çağrısı açıldı. Son başvuru tarihi 22 Ocak 2018. Detaylar haberimizde..

4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı, Bilim kültürünü ve bilim iletişimini toplumun daha geniş kesimlerine yaymak, bu sayede toplumun bilime olan ilgisini artırmak, çocukları ve gençleri tüm bilim alanlarında kariyer yapmaya özendirmek, bilim insanlarıyla farklı kesimleri kaynaştırmak ve bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli bir ortamda aktarabilmek amacıyla hazırlanan sergi, atölye, laboratuvar çalışmaları ile tematik oyunlar, yarışmalar, sahne şovları, gösteriler, söyleşiler gibi tercihen etkileşimli uygulamaları içermekte.

Çağrı Kapsamı:
Doğa, bilim, teknoloji ve mühendislik ile ilgili konularda farkındalık oluşturmayı, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratmayı ve toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitlelerin katılımını sağlamayı amaçlayan açık ve / veya kapalı mekânlarda, bilimsel içerik, konu, kavram ve süreçleri daha çok etkileşimli uygulamalarla belirli bir program dâhilinde sunan etkinlikler bu çağrı
kapsamındadır. Bilim şenlikleri siyasi, etnik, sportif ve benzeri organizasyonlarla birleştirilemez.

Çağrı Alanları:

Proje önerileri aşağıdaki alanlardan bir veya birkaçını kapsamalıdır:

  • Doğa Bilimleri
  • Mühendislik ve Teknoloji Alanları
  • Tıbbi Bilimler
  • Tarımsal Bilimler
  • Sosyal ve Beşeri Bilimler

Hedef Kitle:

Bilim şenlikleri farklı eğitim ve yaş düzeyinde herkesin katılımına açık ve toplumun her kesimine hitap etmesi gereken organizasyonlardır. Belirli bir yaş veya eğitim grubuna yönelik projeler (örnek: sadece ana sınıfı öğrencilerine yönelik) panel değerlendirilmesine alınmayacak.

Başvuru Koşulları:

4007 destek programına; Üniversiteler, kamu ve belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezleri, belediyeler ile diğer kamu kurum ve / veya kuruluşlar başvurabilir.

TÜBİTAK tarafından desteklenen 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı’nda proje yürütücüsü olmanın koşulu; en az lisans derecesine sahip olmak ve projenin yürütüldüğü kurum / kuruluşta tam zamanlı personel kadrosunda bulunmak.

Başvuru Tarihleri
Elektronik Başvuru Başlama Tarihi: 20 Kasım 2017
Elektronik Başvuru Son Tarihi: 22 Ocak 2018
*NOT: Başvurunun bilimsel değerlendirmeye alınabilmesi için, Arial 9 yazı tipinde hazırlanması ve toplamda 20 sayfayı geçmemesi gerekmektedir. Ayrıca, sisteme yüklenecek her bir dosyanın büyüklüğünün 20 MB’ı geçmemesi gerekmekte.

4007 Bilim Şenliği Destekleme Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tubitak.gov.tr/tr/destekler/bilim-ve-toplum/ulusal-destek-programlari/icerik-4007 web adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.654 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Girişimci Destekleri, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor