8. Türkiye Enerji Zirvesi Sektörün Tüm Paydaşlarını Bir Araya Getirdi

Türkiye enerji piyasasının en geniş katılımlı buluşmalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi’nin sekizincisi bu yıl 10 -11 Ekim 2017 tarihleri arasında BP’nin destek sponsorluğunda Antalya Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel’de düzenlendi. Detaylar haberimizde..

Türkiye enerji piyasasının en geniş katılımlı buluşmalarından biri olan Türkiye Enerji Zirvesi’nin sekizincisi bu yıl 10 -11 Ekim 2017 tarihleri arasında BP’nin destek sponsorluğunda Antalya Regnum Carya Golf & Spa Resort Otel’de düzenlendi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı himayelerinde, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) destekleriyle yapılan ve enerji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren Türkiye Enerji Zirvesi’ne kamu ve özel sektörden en üst düzey isimler katıldı. Yerli ve uluslararası enerji şirketlerinin yöneticilerinin yanı sıra, sektörün sivil toplum kuruluşları da gerek konuşmacı gerekse delege bazında Zirve’de temsil edildi.

8. Türkiye Enerji Zirvesi kapsamında, alanında uzman kişilerin konuşmacı olarak katıldığı toplam 23 oturum düzenlendi. Oturumlarda enerji piyasaları tüm yönleriyle masaya yatırıldı ve yol haritası belirlendi.

Sektörü bir araya getiren ve enerjiye dair konuların tartışıldığı 23 panelin düzenlendiği Türkiye Enerji Zirvesi’nde BP Türkiye Dış İlişkiler ve İletişim Direktörü Hakan Türker, “Petrolde Yeni Normal: Düşük Fiyatlar, Jeopolitik Belirsizlikler ve Elektrikli Araçlar” başlıklı konuşmasında global enerji görünümüne dikkat çekti. Türker, sektörün bugün karşılaştığı en büyük sorununun bir yandan dünyanın hızla artan enerji ihtiyacını karşılarken bir yandan da karbon salımını azaltmak olduğunu belirtti. Bu çerçevede Türkiye’nin enerji görünümünü değerlendiren Türker, Türkiye’de de yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımının artırılması ve doğalgaz kullanımının yaygınlaşmasının önemine dikkat çekti.

Türkiye enerji sektörünün güncel ve önemli konularının ele alındığı zirvede firmalar tarafından sürdürülen sosyal sorumluluk çalışmaları da ödüllendirildi. BP Türkiye, yol güvenliği konusunda gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk çalışmaları nedeniyle "Altın Varil" ödülüne layık görüldü.

Türkiye Enerji Zirvesi hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz turkeyenergysummit.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi enerji sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor