Türk Mühendisler Dünyada Bir İlki Başardı: Altınmatik!

TÜBİTAK desteği ve Ekonomi Bakanlığı’nın teşvikleriyle üretilen Altınmatik ile geleneklerimize göre düğün ve doğumların vazgeçilmez hediyesi olan altınınızı artık kuyumcu aramadan 7/24 Altınmatik’ten çekebileceksiniz Detaylar haberimizde..

Geleneklerimize göre düğün ve doğumların vazgeçilmez hediyesi olan altınınızı artık kuyumcu aramadan 7/24 Altınmatik’ten çekebileceksiniz . TÜBİTAK desteği ve Ekonomi Bakanlığı’nın teşvikleriyle üretilen Altınmatik, altın rafineleri tarafından üretilen yarım gramdan, 50 grama kadar sertifikalı ürünlerin satışını yapacak. 2018’in ilk ayından itibaren Dubai’de kullanılmaya başlanacak cihaz, 6 ay sonrada ülkemizde ilk olarak hastanelerde kullanılmaya başlanacak.

Geleneklerimize göre düğün ve doğumların vazgeçilmez hediyesi olan altınınızı artık kuyumcu aramadan 7/24 Altınmatik’ten çekebileceksiniz. Cihaz kayıtdışılık ve sahte veya gramajı düşük ürünlerle mücadeleye destek olacağı gibi, akşam saatlerinde düğüne yetişmeye çalışan, trafiğe takılıp kuyumcu bulamayanların da imdadına koşacak.

Nakit veya kredi kartı kabul eden bu Altınmatik aslında bir ATM cihazı ve o andaki değer üzerinden altın satışı gerçekleştiriyor. Hediye amaçlı alıyorsanız isterseniz üzerine mesaj da yazdırabiliyorsunuz. 2.5 tonluk bir cihaz olan Altınmatik’in içinde akıllı sensörlerle donatılmış ve altını muhafaza eden özel bir kasa var.

Altınmatik, 6 Ay İçinde Türkiye’de Kullanlmaya Başlanacak

Cihazı geliştiren ve patentini alan Elektronet Firması’nın İcra Kurulu Başkanı Can Yanyalı, ürünü Birleşik Arap Emirlikleri’ne ihraç ettiklerini ve ilk olarak Dubai’nin en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’da kullanılacağını söyledi. 2018’in ilk ayında kullanılacak cihazın dünyada başka bir örneği yok. Türkiye'de ise 6 ay içinde kullanılmaya başlanacak.

Nikah Salonları ve Hastaneler İçin Büyük Kolaylık

Altınmatik, ülkemizde ilk olarak evlendirme dairelerinde kurulaca. Elektronet A.Ş. İcra Kurulu Başkanı Can Yanyalı, “Özellikle belediyelerden bu konuda ciddi bir ilgi ve talep var. Onlarla da işbirliği içinde olacağız. Belediyeler, altın rafineleri ve Elektronet’in gelir paylaşım esasına göre 3’lü bir yapısı olacak” dedi.

Yerli Altınmatiklerin önemli bir ihracat potansiyeli taşıdığını belirten Can Yanyalı, “TÜBİTAK'tan AR-GE desteği aldık ve geliştirdiğimiz ürünlerin ticari getiri sağlamasına dikkat ediyoruz. Projeyi anlattığımızda Dubai başta olmak üzere birçok ülkeden olumlu geri dönüşler aldık. Özellikle altına dayalı işlemlerin günün her saatine yayılmasını sağladığı için önemli bulundu” bilgisini verdi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor