İnoSuit'ten İhracatçı Firmalara İnovasyon Koçu Desteği!

Türkiye’de inovasyonun hayatın her alanında etkin olmasını, üretimin daha katma değerli, yaşamın daha kaliteli yaşanmasını misyon edinen TİM ve İhracatçı Birlikleri, 2017 yılı başında hayata geçirdikleri, üniversite-sanayi işbirliğini zirveye çıkaracak “İnoSuit”ne yeni halkalar eklemeye hazırlanıyor

Türkiye’de inovasyonun hayatın her alanında etkin olmasını, üretimin daha katma değerli, yaşamın daha kaliteli yaşanmasını misyon edinen Türkiye İhracatçılar Meclisi ve İhracatçı Birlikleri, 2017 yılı başında hayata geçirdikleri, üniversite-sanayi işbirliğini zirveye çıkaracak “İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi”ne yeni halkalar eklemeye hazırlanıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hayata geçirilen “İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi”nde ilk etapta 7 tanesi Ege İhracatçı Birlikleri üyesi Türkiye genelinde 43 firmanın yer aldığı bilgisini paylaşan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, 11 ay süreyle inovasyon konusunda deneyimli akademisyenlerin firmalar ile verimli bir işbirliği yaptığını firmaların inovasyon bilincinin artmasına eşsiz katkılar sağladıklarını kaydetti.

“İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi” ile Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından ihracatçı firmaların inovatif ürünler üretmesi ve ihracatta daha katma değerli ihracat iklimine geçilmesinin hedeflendiğini anlatan Ünlütürk, “İnovasyon konusuna yoğunlaşan çok değerli akademisyenler, bu proje çerçevesinde her hafta yarım gün firmalarda mesai yapıyorlar. Firmaların AR-GE, İnovasyon ve Tasarım departmanlarıyla işbirliği yapıyorlar, onlara ışık tutuyorlar. Firmalarımıza yeni bir vizyon ortaya koyan bu çalışmalar sonunda Ar-Ge Merkezi olmayan firmalarımızın Ar-Ge Merkezi kurmaları hedeflerimizin en büyüğü.” diye konuştu.

İhracatımızı Miktar Bazından Çok, Değer Bazında Arttırmalıyız

Türkiye’nin gelişmiş ülkelerin ortalama ihraç fiyatlarına ulaşması gereğinin altını çizen Ünlütürk şöyle devam etti: “Ortalama 1.5 dolar seviyesinde olan ihracatımızın kilogram fiyatını İnovasyon, Ar-Ge ve Tasarım sac ayağı ile 3 dolar ve üstüne çıkarabiliriz. Türkiye’nin ihracatında katma değerli ürün ihracatının payı yüzde 4 seviyesinde. Bu oranı yüzde 25’e hızla çıkarmamız gerekiyor. 2018 yılında yürütülecek “İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi”ne Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında açılacak yeni dönemlere firmalarımızın yoğun katılımını bekliyoruz.”

“İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi”ne katılan firmaların 11 ay süreyle İnovasyon konusunda akademisyenlerden alacakları danışmanlık hizmetinin yüzde 25’ini Türkiye İhracatçılar Meclisi ve üyesi olduğu ihracatçı birliği karşılayacak. KOSGEB de proje başına 6 bin TL destekte bulunacak. İstanbul’dan yapılacak başvurularda firmalar 11 ay süreyle aylık 4 bin TL, İstanbul dışından başvurularda ise 11 ay süreyle aylık 3 bin TL ödeyecek. Firmalar, yaptıkları ödemeleri bağlı bulundukları ihracatçı birliği ve KOSGEB’e ibraz ettiklerinde desteklerden faydalanabilecek.

2 Ocak 2018 tarihinde başlayacak olan “İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Projesi”ne katılmak isteyen firmaların 31 Ekim 2017 tarihine kadar http://www.tim.org.tr/tr/inosuit.html adresinden başvurularını yapmaları gerekiyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor