Suriyeli mültecilerin Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla hayata geçirilen İMECE Programı’nın hızlandırılmış dönemi başlıyor. 14 ilde gerçekleştirilecek yerel eğitimler bütün sektörlerden girişimci ve işletmelere açık olacak. Detaylar haberimizde..
Suriyeli mültecilerin Türkiye ekonomisine katkı sağlamaları amacıyla hayata geçirilen İMECE Programı’nın hızlandırılmış dönemi başlıyor. 14 ilde gerçekleştirilecek yerel eğitimler bütün sektörlerden girişimci ve işletmelere açık olacak.
Habitat Derneği ile Birleşmiş Milletler’in ortaklaşa gerçekleştirdiği İMECE Programı, bugüne kadar Suriyelilere yönelik yapılan en kapsamlı girişimcilik projesi olma özelliği taşıyor. Program kapsamındaki 14 ilde yüksek potansiyelli mülteci girişimcilerin iş kurma süreçlerini destekleyecek yerel girişimcilik eğitimleri ve kampları, gıda atölyeleri ile teknoloji okulları yapılacak. Yılsonuna kadar yapılacak bütün etkinlikler ile toplamda beş bine yakın Suriyeli mülteciye ulaşılması ve Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak potansiyelli iş fikirlerinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Öte yandan teknoloji sektöründe uzmanlar ve gıda sektöründe yenilikçi girişimlerin desteklenmesi de planlanıyor. Yoğunlaştırılmış eğitim ve etkinliklerin sonucunda potansiyelleri yüksek, kalifiye Suriyeli mültecilerin 2017 yılının sonunda kendi işlerini kurması hedefleniyor.
Suriyelilerin Sosyal Uyumlandırma Süreci Desteklenecek
Geride bırakılan sürecin hedef kitleyi tanıma ve analiz etme dönemi olduğunu belirten Habitat Derneği Genel Koordinatörü ve İMECE Programı Direktörü Başak Saral, “2017’nin sonuna kadar yeni işletmelerin kurulmasını destekleyecek hızlandırılmış eğitimler yapmayı planlıyoruz. Bu dönemde Türk ve Suriyelilerin özellikle teknoloji sektöründe farklı uzmanlıklar elde etmesi ve gıda sektöründe yenilikçi ürünler geliştirmesine önem vereceğiz. Aralık ayında bütün süreçlerimiz tamamlandığında, Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağını düşündüğümüz 80 iş fikrini hayata geçirmek konusunda destek olacağız” açıklamasında bulundu.
İMECE Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.imecevakti.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.