17. Bilişim Zirvesi İle REkonomi Başlıyor!

“REkonomi Başlıyor” mottosunda gerçekleşecek olan 17. Bilişim Zirvesi Keynote konuşmacılarının ortak paylaşımı “Digitilization” olacak. Detaylar haberimizde..

2000 yılından bu yana Türk İş Dünyası’nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan, ülkemizin ve bölgenin lider iş dünyası etkinliği olan Bilişim Zirvesi, bu yıl İstanbul Kongre Merkezi’nde 7-8 Kasım tarihlerinde iş dünyası, devlet, siyasiler, akademisyenler, girişimciler ve yatırımcıları bilişim dünyası profesyonelleriyle yeniden buluşturacak.

7-8 Kasım tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi’17'nin konuşmacıları arasında öyle isimler var ki onların söylediklerini bütün dünya merakla bekliyor. Zirvede, daha önceki yıllarda ve geçen yılda olduğu gibi bu yıl da davetli olan Başbakan, T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı’nın açılış/protokol konuşmaları yanı sıra yurtdışından seçkin keynote konuşmacılar da yer alacak. Bilişim Zirvesi’17’nin ilk gün ana salonunun açılış bölümünde Actility’de Satış Direktörü olarak görev alan, Orta Doğu ve Kuzey Afrika pazarlarının Telekom Operatörleri ve ayrıca Sistem Entegratörleri aracılığıyla gelişmesinden sorumlu olan Ahmed Bouna ve yetki alanına Türkiye’nin de eklendiği Accenture Dijital’in Yönetici Ortağı, Orta Doğu ve Türkiye Ülke Lideri Xavier Anglada merakla beklenen konuşmacılar arasında yerlerini alıyorlar.

Yeni İş Alanları İçin “Digitilization”

Büyük ölçekli altyapı ve ThingPark IoT Çözüm platformu ile yenilikçilikte endüstri lideri olmayı bir çizgi ve duruşa dönüştüren Actility, uluslararası kimliği ve yenilikçi rolü ile geleceğin teknolojilerini sunuyor. Actility’nin Orta Doğu ve Kuzey Afrika bölgesi & Türkiye Satış Direktörü olan Ahmed Bouna, bağlantılı yaşam için optimize edilmiş yeni nesil hücresel teknoloji detayında “Digital Transformation Initiating New Technologies - Dijital Dönüşüm Yeni Teknolojileri Çağırıyor” başlıklı sunum ve görüşlerini zirve katılımcılarıyla paylaşacak. Müşterileri için yıkıcı yenilikler yaratan, geliştiren ve sunan Accenture Dijital, Orta Doğu ve Türkiye Lideri Xavier Anglada da Zirve’nin 7 Kasım tarihindeki açılış programında “Digital Transformation Journey - Dijital Dönüşüm Yolculuğu” başlıklı sunumu ile yer alacak.

Dijitalleşmeye Giden Yolun 17 Yapı Taşı

Ana salon içerikleri dışında, Teknoloji Platformları, Oturumlar, Panel ve Söyleşiler, Sergi Alanları ve Özel Proje konuları da ele alınacak.

Özel Tema Projeleri olarak;

  • Dijital Ekonomiye Hazırlık ve Türkiye’nin Dijital Ekonomi Vizyonu,
  • Yenileşim ile REkonomi,
  • Yıkıcı Yenilikçi Teknolojiler ve Dijital Liderler,
  • Türkiye’nin Dijital Üretim Stratejisi

Teknoloji Platformları olarak da; 

  • Kurumsal Dönüşüm Platformu ile Dijital Verimlilik,
  • Veri Yönetimi,
  • Dijital IoT Devri,
  • Yeni Dünyada Mobil Dönüşüm,
  • Akıllı Enerji Yönetimi,
  • Dijital Finans,
  • Yapay Zeka,
  • Dijital Güvenlik,
  • Dijital Sağlık Ekonomisi

Robotik Teknolojiler ve Akıllı Yaşam Platformları çatısı altında;

  • Yeni Nesil Kentler,
  • İnternet Bağlantılı Evler,
  • Birbirine Bağlı Araçlar,
  • Akıllı Doğa 

başlıkları altında, paralel salonlarda 17 farklı alt tema işlenecek.

REkonomi Başlıyor!

Bilişim Zirvesi’17, bu yıl bireyler, şirketler ve ülkeler olarak dijital ekonominin yeni boyutunda geleceğe nasıl hazırlanmamız ve bu geleceği nasıl karşılamamız gerektiği konusunu işleyecek. “Yıkıcı” ifadesi ile nasıl “Yenilikçi” kavramlar oluştuğunu, dijitalin nasıl yıkıcı yenilikçi bir kaldıraç olduğunu, bilişimin temelinde yatan ekonomi tepe başlığının da özüne inerek literatüre yepyeni bir kelime sağlıyor: “REkonomi”.

Uluslararası kimliği, köklü, güçlü, özgün ve zengin içerikli yapısıyla alanındaki en önemli platform olan Bilişim Zirvesi’nde bu yıl “Yıkıcı ve Yenilikçi Dijital Ekonomi” ana temasında, “REconomy NOW! (REkonomi Başlıyor!)” mottosunu işleyecek. Zirvede REkonomi kavramı oluşturulurken, dijital ekosistem tanımlanacak, dijital ekonominin dinamik yapısı pek çok sektör tarafından inşa edilecek.

Bilişim Zirvesi’17 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilisimzirvesi.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.276 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Etkinlik, Ulusal
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor