İlköğretimde Eğitim İçeriği Dijitalle Güçleniyor!

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Google Türkiye iş birliği ile İlköğretimde eğitim içeriği dijitalle güçleniyor. Detaylar haberimizde..

MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve Google Türkiye iş birliği ile İlköğretimde eğitim içeriği dijitalle güçleniyor. Google Türkiye ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile geliştirilen program ile BT öğretmenleri için Türk eğitim müfredatına uygun, uygulanabilir ve zengin “Bilişim Teknolojileri ve Yazılım” dersi içeriği oluşturuldu. Geleneksel müfredat içeriğine eklenen bu derslerle, eğitime dijital bir katkı sağlanmış olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi müfredatını zenginleştirmelerine ilişkin çalışmalarına destek vermek amacıyla; Google Türkiye'nin kodlama, dijital okur yazarlık ve çevrimiçi vatandaşlık konularındaki bilgi birikimi öğretmenlera açıldı. Google, akademisyenlerden oluşan bir ekiple birlikte çalışarak 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin temel dijital becerilere sahip olabilmelerini sağlayacak içerik konusunda öğretmenlerimize yol gösterici olacak bir kitapçığı ve online bilgi portalını Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte hayata geçirdi.

Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi Öğretmen Rehberi Tanıtım Videosu'nu izlemek ve indirmek için verilen linkleri ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor