Türkiye’nin Ödeme Yöntemi TROY Nedir? Nasıl Başvurulur?

Türkiye'deki tüm bankaların ortak girişimiyle hayata geçirilen ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi: Troy’, teknoloji ve güvenlikte dünya standartlarını yakaladı. Troy, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemi olarak dikkat çekiyor. Detaylar haberimizde..

Kart ile alışveriş yapmak ya da ATM’den para çekmek istenildiğinde kartın sağ alt köşesinde yer alan marka, işlem yapılmasını sağlıyor ve bu markanın arkasında büyük bir teknolojik altyapı bulunuyor.
Kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kartların sağ alt köşesinde yer alan ve ödeme yöntemi markasını taşıyan bölümde artık bir Türk markası var: “Troy”.

Türkiye’ye özel bu platform adını “Türkiye’nin Ödeme Yöntemi” nden aldı ve Türkiye: TR, Ödeme: O, Yöntemi: Y, harflerinden oluşan kısaltmayla “Troy” oldu.

Türkiye'deki tüm bankaların ortak girişimiyle hayata geçirilen ‘Türkiye’nin Ödeme Yöntemi: Troy’, teknoloji ve güvenlikte dünya standartlarını yakaladı. Troy, Bankalararası Kart Merkezi A.Ş (BKM) tarafından kurulan ve işletilen bir kartlı ödeme sistemi olarak dikkat çekiyor.

BKM, Troy faaliyetleri için 31 Mart 2016 tarihinde BDDK’dan kartlı sistem kurmak üzere faaliyet izni aldı, 1 Nisan 2016 tarihinde ise tanıtımı yapıldı. Ayrıca BKM’nin bir diğer faaliyeti olan ödeme sistemi işleticiliği nedeniyle, yürürlükteki yasalar uyarınca 10 Mart 2016 tarihinde TCMB’den de onay alındı.

Troy, Türkiye’nin yüksek teknolojili ve yenilikçi ödeme yöntemi olmak üzere yola çıktı. Türkiye’nin Ödeme Yöntemi ile ödeme işlemlerinin güvenli, hızlı ve sorunsuz şekilde gerçekleşmesi amaçlanıyor.
Türkiye’ye özel olan Troy; kart kullanıcıları ile işyerleri ya da şirketler arasındaki ödemelerin gerçekleşmesini sağlayan marka ve hizmet sağlayıcısı olarak çalışıyor. Nakitsiz ödeme yapılmasını sağlayan altyapı sayesinde üye olan kuruluşlar kendi müşterileri olan kart kullanıcılarına ve işyerlerine kartlı ödeme hizmetlerini sunabiliyor.

Hedef Her Cüzdanda En Az Bir Troy Kart

Troy kartların POS, ATM ve e-ticaret sitelerinde yüzde 100 kabulü sağlandı. Troy üyelerine yönelik altyapı çalışmaları tamamlandı ve TROY kullanımına ilişkin tüm standart ve kurallar belirlendi.

Yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumuna giden yolda tüm bankaların Troy logolu kartlarını kullanıcılara sunması ve her cüzdanda en az bir Troy logolu kart bulunması hedefleniyor.

Başvuru Nasıl Yapılır?

Troy logolu bir karta sahip olmak isteyen tüketicilerin, 20’den fazla Troy üyesi banka veya elektronik para kuruluşları aracılığıyla başvuru yaparak, Troy kart kullanmaya başlaması mümkün olabiliyor.

Üye kuruluşlardan Troy kart başvurusu yaparak yeni bir kart talep edilebileceği gibi mevcut bankadan da kartlarınızın bir Troy kartla değiştirilmesini talep etmek mümkün.

Ürünler ve Hizmetler

Troy, banka kartı, kredi kartı, ve ön ödemeli kart olarak üç farklı kart ürünü sunuyor. Kişiye uygun olarak Troy üyesi kuruluşlardan istenilen kart ürününe başvuru yapılabiliyor veya mevcut kart değiştirilebiliyor.

  • Banka Kartı: Tüm Türkiye’deki ATM’lerde 7 gün 24 saat Troy logolu banka kartı ile nakit para çekmek mümkün. Aynı zamanda Troy logolu banka kartları alışverişlerde nakit para yerine geçtiğinden POS üzerinden alışveriş de yapılabiliyor. Banka kartı ile yapılan alışverişlerde, bakiyenin doğrudan hesaptan düşmesi sayesinde harcama kontrolü sağlanıyor.
  • Kredi Kartı: Troy logolu kredi kartı ile bankanın belirlediği limitin dahilinde alışveriş yapıp, nakit çekilebiliyor; internet ve mobil alışverişlerde de güvenle kullanılabiliyor. Troy logolu kredi kartları hem bireysel hem de ticari olarak kullanılabiliyor. KOBİ’ler, kurumsal şirketler ya da kamu sektörü için harcamaları yönetmek ve kontrol etmek, Troy logolu ticari kredi kartları ile kolaylıkla yapılabiliyor.
  • Ön Ödemeli Kart: Troy logolu ön ödemeli kartlar, içine para yüklenerek kullanılabiliyor. Bu sayede, Troy kart kabul eden işyerlerinde istenildiği takdirde internet ve mobil alışverişlerde de güvenle kullanılabiliyor.

Dünyada Yerel Ödeme Sistemleri

  • 200 milyon nüfuslu Brezilya’da yerel ödeme yöntemi Elo’ya sahip 110 milyon kart kullanılıyor.
  • 1,3 milyar nüfusa sahip Hindistan’da ise 645 milyon adetlik banka kartı pazarının yüzde 38’ini Hindistan’ın yerel ödeme yöntemi olan Rupay oluşturuyor.
  • 59 milyon nüfuslu İtalya’da ise yerel ödeme yöntemi olan Bancomat markalı 37 milyon adet kart kullanılıyor.

“Türkiye’nin Ödeme Yöntemi“ TROY hakkında daha detaylı bilgiyi www.troyodeme.com web adresini ziyaret ederek edinebilirsiniz. 

Yenişafak kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor