KOBİ'lere 1 Milyon TL'ye Kadar Destek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı başvurularının başladığını bildirdi. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı başvurularının 11 Eylül'de başladığını bildirerek, "İmalat sektörü KOBİ'lerine verilecek desteğin üst limitleri 300 bin lira geri ödemesiz, 700 bin lira geri ödemeli olmak üzere toplam 1 milyon lira. Üst limitler aşılmamak kaydıyla, uygun bulunan gider kalemleri ve tutarlarının KDV hariç kısmı üzerinden yüzde 60 oranında destek verilecek." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AA muhabirine KOSGEB'in, "KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı 2017 Çağrısı"na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesi için imalat sanayi sektörünü güçlendirmek ve rekabet gücünü artırmak gerektiğine işaret eden Özlü, bu kapsamda "Üretim ve İhracatta Teknoloji Seviyesi Yüksek, Katma Değerli Ürünlerin Payının Arttırılması" temasıyla, imalat sektörü KOBİ'lerine yönelik proje çağrısı hazırladıklarını söyledi.

Programın detaylarını anlatan Özlü, çağrıya 4. Sanayi Devrimi'ne hazırlık:

  • üretimde nesnelerin interneti uygulamaları,
  • orta yüksek ve yüksek teknolojili sektörlerin üretim ve ihracattaki ağırlığının arttırılması,
  • katma değeri yüksek üretim yapısına geçiş,
  • ihracat kapasitesinin arttırılması ve yeni pazarlara açılım,
  • mikro ölçekli işletmelerde tasarım,
  • mühendislik imkan ve kabiliyetlerinin geliştirilmesi ve ölçek büyütme,
  • bilişim teknolojisi altyapısının güçlendirilmesi,
  • enerji verimliliğinin arttırılması,
  • yeşil üretime geçiş 

başlığı altında sunulan projelerinin kabul edileceğini belirtti.

Özlü, çağrıya proje sunacak işletmelerin, KOSGEB veritabanına kayıtlı ve aktif olmaları gerektiğine dikkati çekerek, "Bilanço usulünde defter tutmak kaydıyla, orta yüksek ve yüksek teknolojili imalat sanayisi sektörlerindeki KOBİ'lerin tümü, 11 Eylül-20 Ekim'de başvuru yapabilecek. Orta düşük ve düşük teknolojili sektörlerdeki KOBİ'lerde ise 2016 yılı net satış hasılatının en az 300 bin lira ve yıllık ortalama çalışan sayısının en az 3 olması şartı aranacak. İşletmelerin proje bütçe tekliflerinin, 2016 yılı net satış hasılatını aşmaması gerekecek." diye konuştu.

Haberin tamamı için: http://www.sanayi.gov.tr/haber.html?haberId=cb3ce23f-8190-4847-bf22-d423c12789dd

Sanayi Bakanlığı kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor