Ahmet Eşref Fakıbaba: Üretim Bakanlığı Kurulmalı!

Tarımın dünya açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın adını Üretim Bakanlığı olarak değiştirmek lazım." dedi. Detaylar haberimizde..

Gelecek 30 yılda dünyanın en büyük problemlerinden birinin de gıda sorunu olacağını öngördüklerini belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye'nin söz konusu sorunla karşılaşmaması için önlemini önceden alması gerektiğini dile getirdi. AK Parti iktidarı döneminde tarım alanında önemli mesafelerin alındığına işaret eden Fakıbaba, şu anda yaklaşık 50 milyar dolarlık tarımsal hasılaya ulaştıklarına değindi.

"Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın adını Üretim Bakanlığı olarak değiştirmek lazım"

Tarımın dünya açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Fakıbaba, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak dışarıdan gıda ve hayvan ithal etmem, tarım ürünleri ithal etmem beni vicdanen çok rahatsız etmektedir. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın adını Üretim Bakanlığı olarak değiştirmek lazım. Üreteceğiz, ihraç edeceğiz insanlar zengin olacak, ülkemiz daha büyük bir ülke olacak" dedi.

Tarımda Ar-Ge'ye Ağırlık Verilecek

Sertifikalı tohum kullanımını da yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Fakıbaba, verimli ürünlerin geliştirilmesine yönelik Ar-Ge çalışmalarına ağırlık vereceklerine dikkati çekti. Verimli tarım arazilerinin suyla buluşturulmasına çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Fakıbaba, "Suyu toprakla buluşturduğunuz zaman emin olun 7-8 problemi biz çözmüş oluyoruz. Ürün elde ettikçe tarıma dayalı sanayi bu sefer kendiliğinden gelecektir çünkü ana maddenin olduğu yer Güneydoğu'dur yani bütün Türkiye'nin tarım bakanıyım ama bu bölge bereketli hilaldir, bu bölgeye göz dikmelerinin nedeni petrol falan değil, toprağından dolayıdır" diye konuştu.

2023 Hedefi 150 Milyar Dolar

  • % 20: Çalışan nüfusta tarımın payı 4
  • % 6.1: Tarımın GSYİH'deki payı
  • 52.3 milyar $: Milli gelire katkı
  • 16.9 milyar $: Tarım ürünleri ihracı
  • 150 milyar $: 2023 tarımsal hasıla hedefi
  • 40 milyar $: 2023 tarım ihracatı hedefi

Sabah kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.826 kişi okudu.
Kategori: Tarım / Hayvancılık, KAMU, Ulusal

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor