Özbekistan: "Türk İşadamlarına 3 Günde Vize Vermeyi Hedefliyoruz"

7 Eylül 2017 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiren Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov ve beraberindeki heyet Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezini ziyaret ettiler. Detaylar haberimizde..

7 Eylül 2017 tarihinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiren Özbekistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Camşid Kuçkarov ve beraberindeki heyet Türkiye Müteahhitler Birliği Genel Merkezini ziyaret ettiler.

Bu çerçevede TMB Genel Merkez Binası'nda, TMB Yönetim Kurulu Üyesi Kartal Usluel ev sahipliğinde Özbekistan Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, TMB Denetleme Kurulu Başkanı Süreyya Yücel Özden, T.C. Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüsnü Dilemre ve üye firma temsilcilerinin katılımıyla bir çalışma yemeği düzenlendi.

Anılan etkinlikte, Türkiye Müteahhitler Birliği'nin faaliyetleri ve Türk yurtdışı müteahhitlik hizmetleri hakkında Sayın Kuçkarov ve beraberindeki heyete bilgi verilmiş, ardından, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ve Özbekistan'da önümüzdeki dönemde gerçekleştirilmesi öngörülen projeler hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.

Firma temsilcilerinin firma tanıtımlarının ve iki ülke arasında daha etkin ilişkilerin kurulması yönündeki isteklerini dile getirmelerinin ardından, Sayın Kuçkarov başkent Taşkent'e 70-80 km. uzaklıkta bulunan otellerin renovasyonu ile bir tatil kompleksi oluşturulması, yine Taşkent'te bir tema-park ve iş merkezi inşası, elektrik iletim hatları ve bir çok altyapı projeleri bulunduğunu, kamu-özel ortaklığı (PPP) ve yap-işlet-devret (YİD) modelleriyle de yakından ilgilendiklerini belirterek, Türk müteahhitlik firmalarının ülkelerindeki faaliyetlerini arttırmalarını arzu ettiklerini ifade etti. 

Sayın Kuçkarov, firmalarımızın vize konusunda yaşadıkları sorunları dile getirmeleri üzerine, iş adamlarına vizenin üç gün içinde verilmesini hedeflediklerini, böylelikle bu sorunun aşılacağını, ayrıca yeni alınan bir kararla Özbekistan'da döviz politikasının serbestleştirildiğini, ülkedeki konvertasyon sorununun ortadan kalktığını belirtti.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor