Türk sanayisi başta olmak üzere, ERP pazarında 500’den fazla kobi ve kobi üstü müşterilere hizmet veren CPM Yazılım’ın İstanbul Haliç’te bulunan ofisi, Ar-Ge merkezi olarak faaliyet göstermeye başladı. Detaylar haberimizde..
Türk sanayisi başta olmak üzere, ERP pazarında 500’den fazla kobi ve kobi üstü müşterilere hizmet veren CPM Yazılım’ın İstanbul Haliç’te bulunan ofisi, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi olarak tescil edildi.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından tescil edilen bu unvan ile birlikte, yeni projeler için daha sağlam adım atacaklarını belirten CPM Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut, sektördeki sürdürülebilir üretimde yenilikçi duruş sergilemenin önemini de vurguluyor.
Ar-Ge Merkezi olmanın sağladığı karlılık ile daha fazla yatırım yapacaklarını ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Recep Palamut; “Ar-Ge Merkezlerinin katkıları ile yazılım dünyasının daha da gelişeceğine inanıyoruz. Bu teşvikler, dijital dönüşüm sürecinde olan Türkiye’nin, güçlü konumuna katkı sağlayacak. Yerel tedarikçilerin sektörde güçlenmesi yazılımda dışa bağımlılığımızı azaltacak olması bizi hedefimize bir adım daha yakınlaştıracak” dedi.
“Yazılım Sektörünün Gelişmesi İçin Ar-Ge’ye Yatırım Şart”
Türkiye genelinde yaklaşık 250 çalışanıyla inovatif çözümlere imza atan CPM Yazılım, Ar-Ge Merkezi olmanın avantajı ile yatırımlarına yeni bir ivme kazandıracak. Ar-Ge Merkezine yaptığı yatırımlarla cirosal olarak yıllık yüzde 25 büyüme beklediklerini söyleyen Recep Palamut; “Verilen destekler kapsamında yeni yazılacak uygulamalarımız ile ürün yelpazemizi genişleteceğiz. TÜBİTAK ile projelerimizin de devreye alınması sonrasında bütünleşik yapıda tek çözüm ortağı olmayı ve yazılım ihracatı yapmayı hedefliyoruz. Bu hedef doğrultusunda projelerimizde değişiklik yaparak, yeni yılda 10 milyon TL’lik bir yatırım yapacağız ve Ar-Ge yatırımlarımıza da hız kesmeden devam edeceğiz. Ayrıca önümüzdeki dönemde Ar-Ge merkezimiz için personel istihdamı sağlamaya evam edeceğiz. Özelikle temel bilimler ve lisans üstü eğitimi olan çalışanlara destek vererek yeni kadrolar oluşturacağız” dedi.
Devletin bu destek ve teşviklere ek olarak, yurt dışından ithal edilen yazılımlara ek vergi koyması gerektiğinin de altını çizen Palamut; “Yurt dışında özel sektörler ile igili fuar tanıtımlarında devlet desteğinin artırılması ve eğitim politikalarının bu amaca uygun olarak düzenlenmesi dijital evrilme sürecinde Türkiye olarak bizi rekabette bir adım öne taşıyacaktır. Biz CPM Yazılım olarak eğitimin önemine her zaman katkıda bulunan bir kuruluş olarak üniversite işbirlikleri yapıyoruz. Hali hazırda İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliğimiz Tübitak projemiz dahilinde devam ediyor. İlerleyen dönemlerde ise Yıldız Teknik Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi ile yeni projeler geliştirmek arzusundayız” dedi.
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.