Zaman Kazandıran Yeni Teslimat Modeli: Click & Collect

“İnternetten satın alınan ürünlerin markanın fiziksel mağazasından teslim alınması” olarak tanımlanan Click & Collect, yeni ve farklı bir teslimat modeli olarak perakendecilere ve kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor. Detaylar haberimizde..

“İnternetten satın alınan ürünlerin markanın fiziksel mağazasından teslim alınması” olarak tanımlanan Click & Collect, yeni ve farklı bir teslimat modeli olarak perakendecilere ve kullanıcılara önemli avantajlar sağlıyor. Yeni teslimat modeli Click & Collect hakkında bilgi veren Positive Kurucu Ortağı Caner Istı, Avrupalı kullanıcıların yarısından fazlasının tercih ettiği modelin ülkemizde de önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Positive’in Kurucu Ortağı Caner Istı’nın verdiği bilgilere göre, Türkiye’de önemli bir potansiyele sahip olan Click & Collect, kısa sürede yaygınlaşarak satışların artmasında rol oynayacak.  Positive olarak Click & Collect süreçlerinde tekstil, gıda, oyuncak ve yapı market gibi farklı alanlardaki şirketlere süreç danışmanlığı ve altyapı hizmetleri sağladıklarını kaydeden Caner Istı, “Click & Collect dediğimizde sadece tüketicilere değil, markaların yanı sıra online ve geleneksel perakendeye, dolayısıyla tüm ekonomiye olumlu etkileri olan bir modelden söz ediyoruz. Tüketicilerin ürünleri kolayca ve diledikleri gibi teslim alabilmeleri, ‘sorunsuz alışveriş’ kavramını zihinlerinde marka ile birleştirmelerinde rol oynuyor” dedi.

İngiltere’de hizmet veren bir tekstil perakendecisinin Click & Collect seçeneğini sunmaya başladığı ilk yıl siparişlerinde Click & Collect’in tercih edilme oranının yüzde 35 olduğunu söyleyen Istı, “Bu oran, aynı dönemde siparişlerde yüzde 16’lık büyümeyi de beraberinde getirmiş. Bu yeni teslimat modelinin tüketiciler tarafından tercih edilme oranı yükseldikçe, siparişlerin artacağını da söylemek mümkün. Click & Collect sadece online satışları artırmakla kalmıyor, markanın fiziksel mağazasındaki satışların yükselmesine de yardımcı oluyor. Yine bir İngiliz perakedencisinin verilerine göre, ürünlerini teslim almak için gelen tüketicilerin yaklaşık dörtte biri, mağazadan da tamamlayıcı ya da yeni bir ürün satın alıyor” diye konuştu.

Haberimizi perakende ve e-ticeret sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor