Müşterilerini Buluta Taşıyan Girişimciler Satışlarını %20 Arttırıyor!

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) tüm girişimcilerin öncelikle yatırım yapmayı düşündüğü uygulamalardan başında geliyor. Yapılan araştırmalar bulut üzerinden mobil olarak da erişilen bir CRM sisteminin satışları yüzde 20 oranında artırabildiğini gösteriyor. Detaylar haberimizde..

Müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) tüm girişimcilerin öncelikle yatırım yapmayı düşündüğü uygulamalardan başında geliyor. Yapılan araştırmalar bulut üzerinden mobil olarak da erişilen bir CRM sisteminin satışları yüzde 20 oranında artırabildiğini gösteriyor. Bulut tabanlı iş uygulamaları çözümleriyle dijital dönüşümü hesaplı hale getiren OfisimCRM sistemi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli üç noktaya dikkat çekiyor. 

Büyümeye çalışan şirketlerin sınırlı kaynaklarını verimli yönetebilme çabası, pazarlamadan sevkiyata kadar birçok iş fonksiyonunun sorumluluğunu az sayıdaki çalışanların omuzlarına yüklüyor. Bu noktada, KOBİ’lere yönelik bulut platformları, verimliliği artıracak çeşitli seçeneklerle iş süreçlerini kolaylaştıracak çözümler sunuyor.

KOBİ’lerin sürdürülebilirlik adına maliyetlerini her zaman düşürmek istediğini söyleyen Ofisim CEO’su Serdar Turan, “Pazarda daha rekabetçi olabilmek, müşterileriyle hızlı ve verimli çalışmak isteyen küçük ve orta ölçekli şirketler için mobil çalışmaya da imkan tanıyan bulut tabanlı CRM sistemleri önemli bir alternatif oluşturuyor. Günümüzde herhangi bir KOBİ, büyük şirketler gibi çok büyük yatırımlar yapmadan bu teknolojilere kolayca sahip olabiliyor. Yapılan araştırmalar mobil erişim sunan bir CRM sisteminin satışları yüzde 20’nin üzerinde bir oranda artırabildiğini gösteriyor” dedi.

“Dijital dönüşüm süreçlerinde girişimcinin dikkat etmesi gereken temel yaklaşım, işletmelerin giderek büyümesiyle birlikte teknolojinin de şirkete ayak uydurmasını sağlayabilmektir” diyen Turan; girişimciler ve KOBİ yöneticilerinin CRM sistemlerini seçerken şu üç özelliği ciddi olarak sorgulaması gerektiğini belirtiyor:

1- Kullanımı kolay mı?

Müşteri eksenli iş kültürünün şirketinizde yerleşmesi için önemli bir rol oynayan CRM sistemlerinin çalışanlar tarafından hızlı öğrenilebilmesi ve kullanımının kolay olması gerekiyor. Sistem her çalışan tarafından kolayca kavranabilmeli ve şirkette müşteri ile ilgili tüm işlerde hayatı kolaylaştırmalı. Bu noktada mobilden erişilebilen CRM sistemleri şirketlere çok büyük avantaj sağlıyor. Ofisim.com’dan ulaşılabilen bulut tabanlı çözümler, kullanıcıların CRM sistemine mobilden ve masaüstünden ulaşabilmesine imkan tanırken, sezgisel tasarımı sayesinde ilk defa deneyimlendiğinde bile kolayca sisteme kolayca uyum sağlamalarına yardımcı oluyor.

2- İstediğim raporları veriyor mu?

Seçeceğiniz CRM sistemi arzu edilen tüm raporlara kolayca erişilebilmesine imkan tanımalıdır. Geçen haftanın satışları, potansiyel satışlar, çalışan başına gerçekleştirilen satışların yanı sıra, gelecekte karşılaşılabilecek farklı raporlama ihtiyaçlarınıza açık olması gerekir. Sistem üzerinden herhangi bir kod yazmadan basitçe kullanabileceğiniz fonksiyonlarla zengin raporlar alabilmelisiniz.

3- Diğer sistemlerle entegre çalışabiliyor mu?

Kaliteli bir raporlama ve verimli çalışma için iyi CRM sistemleri farklı ortamlardan veri aktarma esnekliğine sahip olmalıdır. Ofisim CRM, mevcut raporlama altyapısına ek olarak işleriniz büyüdükçe ve karmaşıklaştıkça standartlara uygun teknolojisi ile gelişmiş raporlama ve diğer entegrasyon ihtiyaçlarınıza hızlıca yanıt veriyor. CRM sistemleri ayrıca iş akışı yönetimi, veri aktarımları, dinamik analiz ve gelişmiş raporlama gibi birçok adımda girişimcilere önemli kolaylıklar sağlayabiliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor