Mobil Uygulamalar Verimliliği Arttırarak İş Hayatını Kolaylaştırıyor!

Mobil Pazarlama Birliği (MMA- Mobile Marketing Association) Türkiye ve Bölge Direktörü Melis Ertem, mobil uygulamaların iş hayatını kolaylaştırdığını ve kişisel verimliliği artırdığını belirtti. Detaylar haberimizde..

Gerek IOS, gerek Android platformlar için hazırlanmış farklı uygulamaların sayısı, günümüzde 5,4 milyona yaklaşıyor ve ortalama bir akıllı telefonda yaklaşık 26 farkı uygulama kullanılıyor. Günlük iş temposu içerisinde karşılaşılan ve çözümü zaman gerektiren birçok ihtiyacı, uygun mobil uygulamalarla hızlı bir şekilde karşılayabilir ve zamanınızı daha verimli kullanabilirsiniz.

Mobil Pazarlama Birliği (MMA- Mobile Marketing Association) Türkiye ve Bölge Direktörü Melis Ertem, mobil uygulamaların iş hayatını kolaylaştırdığını ve kişisel verimliliği artırdığını belirtti ve “Mobil teknolojilerin ve akıllı cihazların getirdiği dönüşüm, günümüzde dünyanın en önemli sosyal dinamikleri arasında gösteriliyor. Bilgi, haber ya da eğlence odaklı içeriğe her an her yerden ulaşabilmenin, sosyal ağ paylaşımlarıyla daha geniş bir çevreyle, daha yakın ilişkiler kurabilmenin de ötesinde Mobil Dönüşüm, günlük hayatımızı ve işlerimizi kolaylaştırıyor” dedi.

2017’de 200 Milyara Yakın Uygulama İndirilecek

Akıllı telefon, tablet gibi mobil cihazların günlük hayatımızdaki yerine dikkat çeken MMA Türkiye ve MENA Direktörü Ertem, “Buna paralel olarak, mobil uygulamaların sayıları ve çeşitleri de her geçen gün artıyor. 2017 yılında dünya çapında 197 milyar uygulamanın indirileceği öngörülüyor. Bu sayının, 2021’de 353 milyara çıkması bekleniyor” şeklinde konuştu.

Dünyada Uygulama Gelirleri 2021 Yılında 139 Milyara Ulaşacak

Global uygulama pazarında 2017 yılında 82.2 milyar dolar gelir beklendiğini belirten Ertem, “100 milyar dolar eşiğinin aşılması çok sürmeyecek. Beklentiler, gelirlerin 2021 yılında 139 milyar doları aşması yönünde. Diğer yandan mobil uygulamaların kullanım amaçlarında da bir dönüşüm gözleniyor. Oyun uygulamalarının gelir oranlarındaki düşüşler bunun bir işareti. 2015 yılında oyunlardan sağlanan gelirler toplamın %83’ünü oluştururken, bunun 2017’de %80’e, 2020 yılında ise %72 seviyelerine düşmesi bekleniyor. Sosyal medya, eğlence, müzik ve hayatımızı kolaylaştıran diğer uygulamalara ilgi sürekli artıyor” dedi.

Mobil Uygulamalarla İş Kolay, Hayat Güzel

İş hayatınızdaki farklı ihtiyaçlara yönelik kullanabileceğiniz pek çok mobil uygulama mevcut. Tek yapmanız gereken size en yakın - yani cebinizdeki dükkana giderek işinizi çözecek uygulamayı bulmak.

- Her an göreve hazır kişisel asistanınız

Gün içinde biriken işler bir noktadan sonra kontrolden çıkıyor ve eskiden kalan yapılacaklara yenileri eklendikçe takip etmek imkansız hale geliyorsa, iş planlama uygulamaları tam size göre demektir. Detaylı ya da kısa notlarla bir yapılacak işler listesi hazırlayıp, tamamlanma tarihi ile hatırlatma koyabileceğiniz ve ekip arkadaşlarınızla notlarınızı paylaşabileceğiniz bu uygulamalar, asla yorulmayan bir kişisel asistan gibi size yardımcı oluyor. Bu uygulamaların en popüler örnekleri arasında, Wunderlist, Todoist, Google Keep, AnyDo uygulamaları yer alıyor.

- Toplantı yer ve saatini kolayca belirleyin

Herkesin çok işi, az zamanı olduğu günümüzde, toplantı yapmak için ortak saat ayarlamaya, bazen toplantının kendisinden daha fazla zaman harcanıyor. Neyse ki Invite ile bu konu çözülmüş durumda. Size en çok uyan saatleri toplantıya katılacaklara iletiyorsunuz, herkes kendisine uyan saatleri işaretliyor, toplantıyı en çok tercih edilen saate alıyorsunuz.

- Toplantı için Bahçeşehir’den Avcılar’a gitmek şart mı?

Sürekli farklı lokasyonlarda toplantılara gidiyorsanız, günün büyük kısmı trafikte geçiyor demektir. Toplantı yeri ayarlama, bir araya gelme, yolda gecikenleri bekleme sıkıntıları da cabası. Oysa, mobil cihazınıza indireceğiniz bir uygulama ile, masanızdan, ya da evinizin oturma odasından dünyanın herhangi bir yerindeki toplantıya katılabilir, toplantı bitince de işinize ya da keyfinize hemen dönebilirsiniz. Skype, GoToMeeting, Uberconference, Voxeet ya da Speek uygulamaları ilk akla gelenler.

- Kamera Selfie’den çok daha fazlasını yapar

Bir dokümanı dijital ortama aktarmak istediğinizde, ofiste tarayıcı aramanıza gerek yok. Mobil cihazların yüksek çözünürlüklü kameralarıyla herhangi bir dökümanı Scanner For Me, Genius Scan, FineScanner gibi uygulamalarla tarayıp kaydedebilir, istediğiniz kişiye gönderebilirsiniz.

- Akıllı cihazınızın içi ferah olsun

Akıllı cihazların hafızasında kedilerimizin fotoğrafından yıllık faaliyet sunumlarımıza pek çok farklı dosya saklıyoruz. Bu dosyalar cihazların hafıza kapasitesini zorlamasın istiyorsanız, Google Drive, iCloud, Dropbox dışında Amazon Drive, Box, Mediafire, Mega gibi uygulamalarla dosyalarınızı internet ortamında saklayabilirsiniz.

- Hamili kart akıllı cihazımdır

Kartvizitler hala iş dünyasının vazgeçilmezi. Cebimizde dağıtılmaya hazır bekleyen, ya da başkalarından topladığımız kartvizitlere yer bulmak büyük bir dert, ofis dışındayken ihtiyacımız olan karta ulaşmak ise ayrı bir sorun. Çözüm, tabii ki mobil dönüşüm! Kartvizitleri CamCard, FoxCard, Business Card Reader, WorldCard Mobile uygulamalarıyla taratıp mobil cihazınızda taşıyabilirsiniz.

- Hızlı ve Kolay Anketler

Hızlıca bir anket hazırlamanız gerekiyor! Sorun yok. LoopSurvey, SurveyMonkey, QuickTap gibi pek çok uygulama elinizin altında. Tabii Google Forms üzerinden anketler hazırlamak da her zaman mümkün.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor