Kazanç Baskısı, Üst Düzey Yöneticilerin İtici Gücü!

İş dünyasında şirketlerin kaptan koltuğunda oturan CEO ve CFO’ların kısa vadeli kar yerine, uzun vadeli kazançları hedeflemeleri şirketlere başarıyı getiriyor. Kazanç baskısı CEO ve CFO’ların işlerini zorlaştırıyor. Detaylar haberimizde..

İş dünyasında şirketlerin kaptan koltuğunda oturan CEO ve CFO’ların kısa vadeli kar yerine, uzun vadeli kazançları hedeflemeleri şirketlere başarıyı getiriyor. Kazanç baskısı CEO ve CFO’ların işlerini zorlaştırıyor.

Şirketler, öngörüsü güçlü, esnek ve piyasada müşteri ilişkilerini iyi yöneten CEO’larla çalışmayı tercih ediyor. Teknolojik yenilikler, yöneticileri daha güçlü hale getiriyor. Ancak yeni nesil çalışanları yönetmek ve beklentilerini karşılayabilmek de bir o kadar önem taşıyor. İşe alım ve danışmanlık firması PageGroup Ülke Müdürü Hugo Campo, üst düzey yöneticilerin performansları ve değişen profilleriyle ilgili gelişmeleri bu sözlerle özetliyor.

Şirketlerin Tercih Ettiği CEO Profilleri

Türkiye’deki uluslararası şirketlerin CEO tercihlerinde öncelikle dikkat ettikleri özellikleri ise Campo şöyle sıralıyor;

  • Açık fikirli ve esnek yapıda olan,
  • Değişen ortamlara kolay uyum sağlayabilen,
  • Bütün çalışanları gerektiği oranda işin içine dahil edebilen,
  • Uzun soluklu bir süre şirkette çalışabilen,
  • Orta ve uzun vadeli yatırımlar için şirket ortaklarının güvenini kazanan,
  • Türkiye’de batılı zihniyetle çalışmaya yatkın,
  • Ortaklar ve çalışanlarla İletişim içinde yatay yapıda çalışabilen,
  • Piyasayı doğru okuyabilen ve olası gelişmeleri öngörebilen,
  • Daha az hiyerarşik yaklaşımda olan
  • Teknolojik yenilikleri yakından takip edip, kullanabilme özelliklerine sahip CEO’ları bir adım öne çıkarıyor.

CEO'ların Sağ Kolu CFO'lar

Şirketlerin mali işler kaptanı CFO’ların sorumlulukları da değişim ve dönüşüm zamanlarında fazlasıyla artıyor. Günümüz koşullarındaki yönetimlerde şirket CFO’larının CEO’nun sağ kolu olması gerekiyor.

Başarılı bir CFO profili için söylenebilecek en temel özellikleri Campo şöyle özetliyor; “Boş noktaları görmek, yapının istikrarını analiz etmek, daima çalışanlarla iç içe firmadaki gelişmelerin farkında olmak, CEO’nun belki kendi başına göremeyeceği şeyleri mali direktör olarak gören gözleri ve kulakları olmak CFO’ları vazgeçilmez kılıyor. “

Yurtdışında çalışmak isteyen üst düzey yöneticilerin, gideceği ülkenin yerel dilini bilmesi iş bulmasını kolaylaşıyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.012 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor