Yerli Üretimle Daha Ucuza Uçak Simülatörü Geliştirildi!

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesince hayata geçirilen "Pilotaj ve Bakım Elemanı Eğitimleri İçin Genel Havacılık Uçak Simülatörü Üretimi" projesi kapsamında, yerli üretimle daha ucuza uçak simülatörü hazırlandı. Detaylar haberimizde..

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesince hayata geçirilen "Pilotaj ve Bakım Elemanı Eğitimleri İçin Genel Havacılık Uçak Simülatörü Üretimi" projesi kapsamında, yerli üretimle daha ucuza uçak simülatörü hazırlandı.

Fakülte Öğretim Üyesi Doç. Dr. Satılmış Ürgün'ün öncülüğündeki ekip tarafından yaklaşık 6 ayda 80 bin liraya üretilen yerli uçak simülatörü, pilotaj eğitimlerinde, havacılık lise ve fakültelerinde hizmet verebilecek.

Ürgün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pilotaj ve Bakım Elemanı Eğitimleri İçin Genel Havacılık Uçak Simülatörü Üretimi" projesinin 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı tarafından desteklendiğini belirtti.

Haberin tamamı için: http://aa.com.tr/tr/turkiye/yerli-uretimle-daha-ucuza-ucak-simulatoru-yaptilar/848714

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor