Doğu ve Güneydoğu'da İhracat Yüz Güldürdü!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 17 ilden bu yılın ilk 6 ayında 906 milyon 132 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği'nin (DAİB) sorumluluk alanındaki 17 ilde, bu yılın ilk altı ayında 906 milyon 132 bin dolarlık ihracat yapıldı.

AA muhabirinin DAİB verilerinden yaptığı derlemeye göre, bu yılın ocak-haziran döneminde DAİB'in sorumluluk alanındaki 17 ilden 171 ülkeye ihracat gerçekleştirildi.

Bu dönemde gerçekleştirilen ihracat, geçen yılın aynı dönemine kıyasla tarımda yüzde 5, maden sektöründe de yüzde 4'lük artış gösterdi.

Aynı dönemde toplam 906 milyon 132 bin dolarlık ihracat yapılan söz konusu illerde, geçen ayın ihracat rakamı ise 152 milyon 115 bin dolar oldu.

Cemal Şengel: "İhracat Performansı Sevindirici"

DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, 6 aylık ihracat performansının sevindirici olduğunu söyledi. Şengel, "2017 yılının ilk 6 ayını kısmen bir toparlanmayla geçirdik. İnşallah bu yılın ikinci yarısında ihracat anlamında daha ciddi toparlanma bekliyoruz. Bölgedeki normalleşme ve Cazibe Merkezleri programının başlaması, yatırım anlamında bölgenin cazibesinin artmasına olumlu etki edecektir." dedi.

Bölgeden en fazla ihracat yapılan ülkenin Irak olduğunu belirten Şengel, İran, Azerbaycan ve Türkmenistan'ın da en önemli pazarlar arasında yer aldığını kaydetti.

AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor