TURQUALITY Programı Yeni Düzenlemelerle Zenginleşti

Ekonomi Bakanlığı'nın ihracat yapan firmalara sunduğu markalaşma desteği olan TURQUALITY programı, yeni kabul edilen düzenlemelerle zenginleşti. Detaylar haberimizde..

Ekonomi Bakanlığı'nın ihracat yapan firmalara sunduğu markalaşma desteği olan TURQUALITY programı, yeni kabul edilen düzenlemelerle zenginleşti. Mal ihracatçıları için var olan 10 yıllık destek kısıtlaması kaldırılırken, pazar bazlı 5 yıllık limit getirilerek firmaların ihracat ağını ve markalaşma çabalarını farklı coğrafyalarda genişletmesi amaçlanıyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın 2004 yılından bu yana mal ihracatı yapan kurumlara sunduğu TURQUALITY destek programındaki 10 yıllık süre kısıtlaması kalktı.

Kurumlar Hedef Pazarları Özelinde 5 Yıl Destek Alabilecek

İhracatçı firmaların uluslararası markalaşma ve global rekabet gücünü destekleyen programdaki süre ve hibelere dair değişikliğini değerlendiren marka danışmanı Arda Sayıner, “TURQUALITY’deki 5+5 toplam 10 yıllık süresini dolduran lider Türk markaları için TURQUALITY programının devam edebilmesi önem taşıyordu. Son tebliğ güncellemesi bu anlamda olumlu bir şekilde 10 yıllık limiti kaldırırken pazar başına zaman kotası getirdi. Kurumlar hedef pazarları özelinde 5 yıl destek alabilecek. Aynı süre içinde hedef pazar olarak belirtilmeyen ülkeler için desteklerden yararlanamayacaklar. Hedef pazarlarını genişlettikleri sürece tüm ülkeler özelinde 5’er yıl bu desteklerden faydalanabilecekler. Markaların ihracat ağını genişletmesi ve global marka algısını farklı coğrafyalara yayması adına çok olumlu bir değişiklik’’ dedi.

Amerikan Doları Olarak Belirtilen Limitler Türk Lirası’na Çevrildi

Son tebliğ değişiklikleri ile Amerikan Doları olarak belirtilen limitlerin Türk Lirası’na çevrildiği TURQUALITY programında, aynı limitlerin enflasyon rakamlarına göre de güncelleneceği belirtildi. Tüm bu değişikliklerin mal ihracatı yapan kurumlar için olduğu kadar, hizmet ihracatı yapan kurumlar için de pozitif gelişmeler sağlayacağının altını çizen Arda Sayıner, “Mal ihracatçılarına yönelik TURQUALITY programındaki bu olumlu değişikliklerin, hizmet ihracatına yönelik TURQUALITY tebliğine de ilerleyen dönemlerde yansıyacağını umuyoruz. Ulaştırma, eğitim, perakende, sağlık, film ve dizi yapımcılığı, bilişim, turizm ve gastronomi sektörlerine de açılan TURQUALITY programı sayesinde hizmet sektörlerinin markalaşma ve ihracat yapma potansiyellerinin artacağını ön görüyoruz. Son değişikliklerle beraber daha da avantajlı hale gelen yurtdışı reklam, PR, ofis, pazar araştırması, danışmanlık ve benzeri birçok farklı harcama kalemine dair sunulan bu desteklerin mal ve hizmet ihracatı yapan kurumlara lokomotif etkisi yapacağını düşünüyoruz’’ dedi.

TURQUALJTY® Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.turquality.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi ihracat yapan firma yöneticilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor