Millî Eğitim Bakanlığı’ndan Bilinçli Meslek Seçimine Destek Girişimi!

Milli Eğitim Bakanlığı; öğrencilere doğru, anlaşılır ve görsel olanaklar sunarak mesleklerin tanıtılması ve bilinçli meslek seçiminde destek olmak amacıyla yeni bir internet girişimine imza attı. Detaylar haberimizde..

Milli Eğitim Bakanlığı; öğrencilere doğru, anlaşılır ve görsel olanaklar sunarak mesleklerin tanıtılması ve bilinçli meslek seçiminde destek olmak amacıyla yeni bir internet girişimine imza attı.

Teknolojik ve bilimsel gelişmeler ışığında ortaöğretim seviyesinde doğru meslek seçiminin önemi gün geçtikçe artmaktadır. Öğrencilere doğru, anlaşılır ve görsel olanaklar sunarak mesleklerin tanıtılması meslek seçiminde ve yönlendirmede ihtiyaç olarak karşımıza çıkmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı bu amaçla yeni bir internet girişimine imza attı.

Bu doğrultuda 8.sınıftan itibaren Türkiye genelinde tüm öğrencilerimize meslek seçiminde yol göstermek üzere hazırlanan iş birliği protokolü, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Tolga Yazıcı’nın imzası ile hayata geçti.

Protokol kapsamında öğrencilerin ilgi ve isteklerine uygun meslekleri seçmelerini sağlamak üzere geliştirilen www.meslektercihleri.com portalı içerisinde çeşitli platformlar oluşturmak ve bu platformları Türkiye genelinde öğrencilerin kullanımına sunmak amaçlanmaktadır. Böylelikle öğrencilerin meslek seçimini kolaylaştırmak üzere farklı açılardan meslek örnekleri interaktif ve eğlenceli bir ortamda sunalarak binlerce öğrencinin kariyer yolculuğuna pusula olmak hedeflenmektedir.

Üniversite tercihi yapacak olan öğrencilerin de kariyer yolculuklarına daha bilinçli bir şekilde başlamalarını hedefleyen protokol kapsamında yapılacak olan seminerler ile sektörde çalışanların deneyimlerini birinci ağızdan dinleme şansı oluşturulacak, bölüm öğrencilerinin de tavsiyeleri ile meslekler hakkında detaylı bilgilere kolayca ulaşabilmeleri sağlanacaktır.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor