Türkiye'deki Sosyal Girişimler için İş Modeli Geliştirme Eğitimi'ne katılan ve mentörlük desteği alan sosyal girişimlerden 5'i, "Tohum Aşaması Yatırım Desteği" almaya hak kazandı. Detaylar haberimizde..
Türkiye'deki Sosyal Girişimler için İş Modeli Geliştirme Eğitimi'ne katılan ve mentörlük desteği alan sosyal girişimlerden 5'i, "Tohum Aşaması Yatırım Desteği" almaya hak kazandı.
Koç Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre UniCredit Foundation ve Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen "Change With Business" ve Avrupa Birliği tarafından fonlanan "Yatırıma Hazır Sosyal Girişimler" projeleri kapsamında, Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu (KUSIF), Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı ve Ashoka Türkiye ortaklığında geçen ay "Türkiye'deki Sosyal Girişimler için İş Modeli Geliştirme Eğitimi" düzenlendi.
Eğitim ve mentörlük desteği alan sosyal girişimciler, bu kez jüri karşısında projelerini sundular. Proje sunumlarının sonunda 5 sosyal girişime 3 bin avroluk "Tohum Aşaması Yatırım Desteği" verildi.
Ayrıca bu sosyal girişimler "Yatırıma Hazır Sosyal Girişimler Sertifika Programı"na doğrudan katılmaya hak kazandılar.
UniCredit Foundation ve Vehbi Koç Vakfı tarafından desteklenen "Change With Business" ile Avrupa Birliği tarafından fonlanan, "Yatırıma Hazır Sosyal Girişimler" projeleri kapsamında gerçekleştirilen eğitimlere 15 sosyal girişimden temsilci katıldı.
KWORKS ve Impact Hub Istanbul tarafından hazırlanan, "Türkiye'deki Sosyal Girişimler İçin İş Modeli Geliştirme Eğitimi'ne" katılan sosyal girişimciler, eğitimler sırasında öğrendikleri ve sonrasında geliştirdikleri iş modelleriyle uzmanlardan oluşan jürinin karşısına çıktı.
Jüri üyeleri sosyal girişimleri sosyal etki, iş modeli, yatırım alma ve ölçeklendirme potansiyeli ve ayrıca ekibe göre değerlendirdi.
Jüri değerlendirmesinin ardından 3 bin avroluk Tohum Aşaması Yatırım Desteği Ödülü'nü; Chapputz, Elektronik Atıkların Geri Dönüşümünü Destekleme Derneği, Önemsiyoruz, SS Harmoni Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ve Düşler Mutfağı isimli 5 sosyal girişim aldı.
KWORKS ve Impact Hub Istanbul tarafından hazırlanan eğitime katılan sosyal girişimciler, eğitimler sırasında öğrendikleri ve sonrasında geliştirdikleri iş modelleriyle uzmanlardan oluşan jürinin karşısına çıktı.
Proje sunumları; KWORKS'tan Fatih Akşener, Endeavor'dan Aslıhan Kurul Türkmen, Impact Hub İstanbul'dan Ayşe Sabuncu, Yapı Kredi'den Görkem Çokçetin, UniCredit Foundation'dan Luca Mantoan, Vehbi Koç Vakfı'ndan Seçil Kınay, Mikado'dan Serra Titiz, Sosyal Inovasyon Merkezi'nden Suat Özçağdaş, KUSIF'ten Zeynep Gürhan Canlı ve Ashoka Türkiye'den Zeynep Meydanoğlu tarafından oluşturulan jüri tarafından değerlendirildi.
AA kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.