Ekonomi Bakanlığı İhracatçının Sorunlarını Fabrikalarında Dinliyor!

Türkiye’ye yıllık 145 milyar dolar döviz kazandıran ihracatçı firmaların sorunlarını çözmek ve Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için çaba gösteren Ekonomi Bakanlığı, ihracatçı firmaları üretim tesislerinde ziyaret ederek sorunlarının giderilmesi için formül arıyor. Detaylar haberimizde.

Türkiye’ye yıllık 145 milyar dolar döviz kazandıran ihracatçı firmaların sorunlarını çözmek ve Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması için çaba gösteren Ekonomi Bakanlığı, ihracatçı firmaları üretim tesislerinde ziyaret ederek sorunlarının giderilmesi için formül arıyor.

Geçen ay Denizlili firmaları ziyaret eden Ekonomi Bakanlığı heyeti, 16-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İzmir’de temaslarda bulundu.

Ekonomi Bakanlığı'ndan İhracat Genel Müdür Vekili Ö. Volkan Ağar, Serbest Bölgeler Yurtdışı Yatırım Ve Hizmetler Genel Müdürü Uğur Öztürk, Teşvik Uygulama Ve Yabancı Sermaye Genel Müdürü İbrahim Uslu, Ürün Güvenliği Ve Denetimi Genel Müdür Vekili Zafer Soylu, İthalat Genel Müdür T. Ahmet Erkan Çetinkayış’ın grup başkanlıklarını yaptığı, aralarında Genel Müdür Yardımcıları ve Daire Başkanlarının bulunduğu 30 kişilik bürokrat kafilesi, 5 grup halinde İzmir’de sektörlerinde lider 60 firmayı ziyaret etti.

Ekonomi Bakanlığı’ndan Bir İlk

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin talimatıyla düzenlenen organizasyonun ihracatçıların taleplerinin ve sorunlarının ilk ağızdan bürokratlara aktarılmasına zemin hazırladığı için çok verimli geçtiğini belirten Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, Ekonomi Bakanlığı’nın bu organizasyonunun diğer bakanlıklara örnek olmasını diledi.

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında alıcıların Türkiye’ye gelme konusundaki çekincelerinin halen sürdüğüne dikkati çeken Ünlütürk, “Global alım yapan markalara Türkiye’den ihracat yapan firmalarımız; İngiltere, İtalya, İspanya, Almanya, Fransa gibi ülkelerde açacakları irtibat ofisleriyle müşterilerine yakın olmak istiyorlar. Nitelikli Tedarikçi olarak tanımlayabileceğimiz bu firmalarımız yurtdışında açacakları ofislerin Ekonomi Bakanlığı tarafından devlet destekleri kapsamına alınması taleplerini dile getirdiler. Bizde bu fikri destekliyoruz. İhracatçılarımızın sorunlarının işletmelerinde Genel Müdür düzeyinde bürokratların başkanlık ettiği heyetler tarafından dinlenmesi fikrini hayata geçirdiği ve bu çalışmayı Ege Bölgesi’nden başlattıkları için Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye Egeli ihracatçılar adına teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Ekonomi Bakanlığı bürokratlarını işletmelerinde ağırlayan ihracatçılar, Ekonomi Bakanlığı’nda verilen devlet desteklerinin 2017 yılında 3 milyar TL’ye çıkarılmasından duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor