Oyun Geliştiriciler ATOM Başvuruları Devam Ediyor, Kaçırmayın!

Dünya genelinde başarılı oyunlara imza atan geliştiricilerin adresi ODTÜ TEKNOKENT ATOM, 2017 dönemi geliştirici ekip alımları için başvuru sürecini duyurdu. Detaylar haberimizde..

Dünya genelinde başarılı oyunlara imza atan geliştiricilerin adresi ODTÜ TEKNOKENT ATOM, 2017 dönemi geliştirici ekip alımları için başvuru sürecini duyurdu. Geliştirici gruplara destek programını bu yıl daha da ileri taşıyan ATOM’a geliştirici olarak kabul edilmek için son başvuru tarihi ise 15 Mayıs 2017.

2008 yılında ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde kurulan ve Türkiye’nin ilk tematik ön kuluçka merkezi olan ATOM, bu yıl da yeni ekiplerini kabul etmeye hazırlanıyor. Başvurularını 15 Mayıs 2017 günü mesai bitimine kadar kabul edecek olan ATOM’a bu yıl ekibi olmayan bireyler de başvurabiliyor. Tüm başvurular proje fikri, ekip yapısı ve ekip vizyonu çerçevesinde değerlendiriliyor.

ATOM’a geliştirici olarak kabul edilmek için oyun veya animasyon alanlarında geliştirme faaliyet göstermeyi istemek ve henüz şirketleşmemiş olmak gerekiyor. Geliştiricilerin özgün oyun ve animasyon projeleriyle başvurabilecekleri merkez, Ankara’da ODTÜ TEKNOKENT Teknoloji Geliştirme Bölgesi alanında bulunuyor.

ATOM yeni döneminde sektörü bir sonraki aşamaya geçirmeye, geliştiricileri ve animasyon sanatçılarını tüm dünyaya duyurmaya, oyun için rota oluşturmaya hazır. Geliştirici gruplara ortak ofis alanı, donanım, yazılım, altyapı destekleri devam eden ATOM, bu yıl destek programını bir adım ileri taşıyor. Yurt içinden ve yurt dışından uzmanlar desteğiyle hazırlanan ve sunulan eğitim çalışmaları, mentorluk desteği, iş birliği imkanları, kapsamlı stajyer programı, iş geliştirme ve proje yönetimi desteği, tanıtım ve yayın destekleri ile zenginleşen ön kuluçka programı, oyun geliştiricilerin hayallerini iş fikirlerine, iş fikirlerini de başarı hikayelerine dönüştürmeyi bekliyor.

ATOM’dan Oyun Geliştiriciler ve Animasyon Sanatçılarına Çağrı

Sekiz yılda 80 ekibe destek veren ATOM, Türkiye’de oyun geliştirme sektörünün de kilit taşını oluşturuyor. Şimdiye kadar 600 saat üzerinde sağladığı eğitimlerden 1.500’ün üzerinde geliştiricinin faydalanmasına imkân yaratan merkez, sektörde faaliyet gösteren firmaların insan kaynakları ihtiyaçlarına, ekip yapılanmalarına da destek oluyor. Staj programları, geliştirme etkinlikleri, sektör toplaşmaları gibi aktivitelerle sektörün ve sektör paydaşlarının nabzını tutan ATOM bu yıl daha heyecanlı ve zengin bir programla başvuru sürecini açıyor.

“Paylaşmak Gelişmenin En Güzel Yoludur.”

Sekiz yıldır 1.500’den fazla geliştiricide gözlemlenen eşsiz verileri bu yıl bir sektör raporu haline getirmek üzere çalışmalarını sürdüren ODTÜ TEKNOKENT ATOM yönetimi ise, ön kuluçka süreciyle girişimcilik serüvenine başlayan ATOM ekiplerine ortak ofis alanında bir arada çalışma imkânı sunuyor ve ekipler bu sayede hem kendi uzmanlık bilgilerini pekiştiriyor hem de farklı deneyimlere tanık olma şansı yakalıyor.

300 Oyun, 2 Milyon ABD Doları Finansman, 1,5 Milyon ABD Doları İhracat

ATOM’dan mezun olan ekiplerin bugüne kadar 2 milyon ABD Doları üzerinde finansman sağlayabilmiş olması da iş geliştirme desteğinin başarısını gösteriyor. Ekosistemin birikimi her yıl artarken, ATOM bünyesinde 2015 yılından bu yana toplam 1,5 milyon ABD doları üzerinde ihracat gerçekleşti.

Ekiplerin bir arada çalıştığı ve deneyimlerini paylaştığı ATOM’a başvurmak ve ilk aşama değerlendirmeye dahil edilmek için www.atom.org.tr web sitesindeki detayları takip ederek başvuru formunu doldurmaları gerekiyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.994 kişi okudu.
Kategori: Bilişim / Teknoloji, Mobil Teknolojiler, Ulusal, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor