Dünya'nın Konuştuğu 12 Milyar Dolarlık Türk Girişimi: Samumed!

ABD'de üç Türk tarafından kurulan biyoteknoloji girişimi Samumed 300 milyon dolarlık yatırım alarak şirket değerini 12 milyar dolara yükseltti ve yeniden dikkatleri üstüne çekti. Detaylar haberimizde..

ABD'de üç Türk tarafından kurulan biyoteknoloji girişimi Samumed 300 milyon dolarlık yatırım alarak şirket değerini 12 milyar dolara yükseltti ve yeniden dikkatleri üstüne çekti.

Lise arkadaşı üç Türk’ün kurduğu San Diego merkezli biyoteknoloji şirketi Samumed Türkiye’de pek tanınmasa da, tüm dünyada adından söz ettiriyor. Şirket son olarak, geçen hafta aldığı 300 milyon dolarlık yatırımla yine gündeme geldi.

Tohumları yedi yıl önce Osman Kibar tarafından atılan girişim, insanoğlunun “yaşlanmama” hayalini gerçeğe dönüştürmeyi hedefliyor. Kibar’ın ortakları ise; finans işlerinden sorumlu olan Cevdet Şamikoğlu ve şirketin kamu sağlığından sorumlu yöneticisi olan Yusuf Yazıcı.

Kısa süre önce 300 milyon dolarlık yeni bir yatırım daha alarak değerini 12 milyar dolara yükselten şirketin araştırmaları çeşitli hastalıklar ve yaşın ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan kellik, kırışıklık, eklem rahatsızlıkları gibi sorunlar üzerine yoğunlaşıyor.

WNT Teknolojisi

2017 sonuna kadar 10 farklı hastalık alanında ilaç üretmeyi planlayan Samumed, hücreler arasında sinyal taşıyıcı özelliği bulunan WNT proteinini aktive eden teknolojiyi kolon kanseri, dejeneratif disk hastalığı, tendinopati gibi hastalıkların tedavisinde ve kırışıklıklar gibi yaşlanmaya bağlı estetik sorunlarda kullanıyor.

Geçen yıl Forbes’a kapak yüzü olan, bu yıl Ocak ayında Business Insider’a konuşan Samumed kurucusu ve CEO’su Osman Kibar, insanların Samumed hakkında düşüncesinin “gerçek olamayacak kadar iyi” olduğunu ifade ediyor. Bu söz konusu şüpheci yaklaşıma rağmen şirketin ulaştığı değer ve aldığı yatırımlar büyük bir potansiyelin göstergesi. Eğer bu girişim hedefine ulaşırsa, dünyanın en değerli şirketlerinden biri haline gelmesi kaçınılmaz.

Dijitalage kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor