Rekabetçi Sektörler Programında 2017 Dönemi Başladı!

AB desteğiyle gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AB Delegasyonu yetkililerinin katılımıyla proje çağrı toplantısı gerçekleştirildi. Detaylar haberimizde..

Avrupa Birliği (AB) desteğiyle gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve AB Delegasyonu yetkililerinin katılımıyla proje çağrı toplantısı düzenlendi.

Rekabetçi Sektörler Programı'nın Türkiye'nin 81 ilini kapsayan yeni döneminde, imalat sanayinde dönüşüm, hizmetler ve yaratıcı endüstriler, Ar-Ge, yenilikçilik, teknoloji transferi ve ticarileşme ekseninde geliştirilecek projeler için 405 milyon avro kaynak oluşturuldu. Toplantıda söz konusu programın yeni dönem destekleri hakkında bilgi verilerek, proje çağrısına çıkıldı. 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programının yeni döneminde, sanayide ve üretimde verimliliğinin artırılması ve cari açığın azaltılmasına katkı sağlamak amaçlanıyor.

Uygulaması 2026 yılının sonuna kadar devam edecek yeni dönem desteklerine valilikler, belediyeler, il özel idareleri, kalkınma ajansları, üniversiteler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, birliğe bağlı oda ve borsalar, sanayi ve teknolojiyle ilgili dernek ve vakıflar, ihracatçı birlikleri genel sekreterlikleri, organize sanayi bölgeleri ve teknoloji geliştirme bölgeleri yönetimleri gibi kuruluşlar başvurabiliyor.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Oğuz Hamşioğlu'nun katıldığı toplantıda, başvuru yapacak kurum ve kuruluşların, proje hazırlığında nelere dikkat etmeleri gerektiği de anlatıldı. 

Rekabetçi Sektörler Programı fonlarından yararlanmak isteyen kuruluşlar, 9 Haziran'a kadar başvurularını yapabilecek. 

Rekabetçi Sektörler Programı başvuru ve proje geliştirme süreçleri ile ilgili daha detaylı bilgiye rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

AA kaynaklı Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor