Türkiye Makine Sektöründen Dünya Çapında Anlaşma!

Kendi sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından Taipei International Machine Tool Show (TIMTOS) ile Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) arasında işbirliği anlaşması imzalandı Detaylar haberimizde..

Kendi sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından Taipei International Machine Tool Show (TIMTOS) ile Takım Tezgahları Sanayici ve İşadamları Derneği (TİAD) arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

Türkiye makine sektörü dünyadaki konumunu hızla güçlendiriyor. Kendi sektöründe dünyanın en büyük fuarlarından Taipei International Machine Tool Show (TIMTOS), TİAD bünyesinde gerçekleştirilen MAKTEK Avrasya ile işbirliğine gitti. TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu işbirliği ile ilgili “Daha önceleri fuarlarda Türk makina sektörü olarak yer alamıyorduk. Alsak bile en ücra köşeleri veriyorlardı. Şimdi Büyükelçiliğimizin de desteği ile bir sonraki TIMTOS fuarında Türkiye milli katılımda bulunacak. Yerli makina üreticilerimiz çok daha iyi konumda fuarda yer alacak. Kelimenin tam anlamıyla çıkartma yapacağız. Anlaşmanın getirdiği en büyük avantaj bence bu” diye konuştu.

Daha Güçlü Temsil Edileceğiz

Türkiye-Tayvan arasındaki ticari partnerliği geliştirmek amacıyla gerçekleşen imza törenine TİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Aydoğdu, TAMI Yönetim Kurulu Başkanı Yardımcısı David Chuang, TAITRA Yönetim Kurulu Başkanı Walter Yeh katıldı. Gerçekleşen anlaşma ile takım tezgahları ve makina sektörünün her iki ülkedeki ana fuarları olan MAKTEK Avrasya ve TIMTOS, üç kurumun imzasıyla partner olarak konumlandırıldı. Bu anlaşmaya göre her iki ülke, bu fuarlara katılım, ziyaret ve tanıtım anlamında birbirine destek olacak. Dernek temsilcilerinin gerçekleştirdiği konuşmalarda her ülkenin ticari ilişkilerini ve ortak stratejik sektörlerinin gelişimi adına anlamlı mesajlar verildi.

Ticaretimiz Hızla Artmalı

Tayvan Türk Ticaret Ofisi Temsilcisi İsmet Erikan yaptığı konuşmada, 2017 yılının ilk iki ayında Türkiye’nin Tayvan’dan ithalatının yüzde 4 arttığını ama daha önemlisi ihracatında da yüzde 20 artış yaşandığını ifade etti. Bugüne kadar Türkiye’nin Tayvan ile ithalat ağırlıklı çalıştığını ancak bugünden sonra ihracata ağırlık vermemiz gerektiğini ve Türkiye makina imalatçılarının buna hazır olduğunu belirtti. Coğrafi uzaklık ve aktarmalı uçuşlar sebebiyle ticari zorlukların Türk Hava Yolları ile yapılan çalışmalar sonucunda sağlanan direkt uçuşlarla ortadan kalktığını; havaalanında vize alım kolaylığı ve vize ücretinin kaldırılması ile Türk işadamlarının Tayvan’la ticaret yapmamak için bahanesinin kalmadığını belirtti.

Haberimizi makine sektöründe faaliyet gösteren girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor