OSB’lere “Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri” Kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile bakanlıkta OSB'lerde "mesleki ve teknik anadolu liseleri" kurulmasına ilişkin protokolün imza törenine katıldı. Detaylar haberimizde..

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile bakanlıkta OSB'lerde "mesleki ve teknik anadolu liseleri" kurulmasına ilişkin protokolün imza törenine katıldı.

Söz konusu protokolle Türkiye'nin rekabet gücü ve refahını artırmak, sürekli kılmak için daha yenilikçi, ileri teknolojili ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçişte zaruri olan mesleki eğitim sistemini güçlendirmeyi amaçladıklarını vurgulayan Özlü, "Protokol kapsamında bilim, teknoloji ve sanayi politikaları doğrultusunda ihtiyaç duyulan insan kaynağı profilini belirlemeye ve yetiştirmeye yönelik, Milli Eğitim Bakanlığımız ile koordinasyon içinde çalışacağız. Ülkemizdeki tüm OSB'ler içinde mesleki ve teknik anadolu liseleri yani teknik kolejler kuracak ve yaygınlaştıracağız. Amacımız yaklaşık 300 OSB içinde, en az 300 teknik kolej kurmak." şeklinde konuştu.

Haberin devamını Sanayi Bakanlığı'nın kendi sitesi üzerinden okuyabilirsiniz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor