Engel Tanımadı, Aldığı Destek ile 19'unda Girişimci Oldu!

Doğuştan işitme engeli nedeniyle duyma ve konuşma bozukluğu yaşayan 19 yaşındaki açıköğretim lisesi öğrencisi Şeyda Nur Dedeoğlu, geçirdiği ameliyat sonrasında KOSGEB'den aldığı destek ile ev yemekleri restoranı açıp kendi işinin patronu oldu. Detaylar haberimizde..

Doğuştan işitme engeli nedeniyle duyma ve konuşma bozukluğu yaşayan 19 yaşındaki açıköğretim lisesi öğrencisi Şeyda Nur Dedeoğlu, geçirdiği ameliyat sonrasında KOSGEB'den aldığı destek ile ev yemekleri restoranı açıp kendi işinin patronu oldu. 

14 yaşına kadar işitme cihazı ile hayatını sürdüren Erzurumlu Şeyda, geçirdiği ameliyat sonrasında kulağının arka kısmına duymasını sağlayan koklear implant takılarak hem duymaya, hemde normal bir şekilde konuşmaya başladı.

Yaşadığı sağlık sorunları ve zorluklara rağmen hayallerine olan inancını kaybetmeyen Dedeoğlu, bu kez de hayalini kurduğu restorant için kollarını sıvadı. 19 yaşındaki Şeyda Dedeoğlu önce İŞKUR'un meslek edindirme kurslarına katılarak aşçılık sertifikası almaya hak kazandı. Hayallerine 1 adım daha yaklaşan Şeyda Dedeoğlu sonrasında ise aradığı destek için doğru adres olan KOSGEB'in kapısını çaldı. 

KOSGEB eğitimlerini başarıyla tamamlayarak Girişimcilik Sertifikası'nı alan Dedeoğlu, iş yerini açabilmek için başvurduğu KOSGEB'den 50 bin lira kredi desteği sağladı.

Tüm Aile Ona Destek Oluyor

Genç yaşta restoran açarak ev yemekleri üretip satmaya başlayan Dedeoğlu, hem ailesinin geçimine katkı sağlıyor hem de verdiği hayat mücadelesiyle engellilere örnek oluyor.

Dedeoğlu, restoranı bir aile işletmesi olarak çalıştırdıklarını belirterek, imalathanede annesi Mine Dedeoğlu, serviste de 2 erkek kardeşi ve amca çocuklarının kendisine yardım ettiğini söyledi.

Restoranda çorba, ana yemek ve tatlı gibi 15 çeşit ev yemeği çıkardıklarını dile getiren Dedeoğlu, "Müşterilerden gelen tepkilere, eleştirilere göre menümüzde değişiklik yapıyoruz." dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor