Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi'ne Başvurular Devam Ediyor!

Startup’ları İstanbul’un kalbi Eminönü’nde ağırlayacak olan ve İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraki olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi BTM başvurularını almaya başladı. Detaylar haberimizde..

Startup’ları İstanbul’un kalbi Eminönü’nde ağırlayacak olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi başvurularını almaya başladı. 81 Meslek komitesi ve 400.000’e yakın üyeden oluşan İstanbul Ticaret Odası’nın iştiraki olan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi, eşsiz İstanbul ve deniz manzarasıyla yaklaşık 7.000 m² alan üzerine kurulmuş olup Eminönü’nde bulunuyor.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi; yeni iş fikirlerinin ticarileşmesi ve ticarileştikten sonra büyümesi süreçlerinde girişimcilere, girişimcilik ve inovasyon üzerine her türlü desteği profesyonel hizmet anlayışı ile sunan ve girişimciliğin yaygınlaştırılması için mücadele eden bir sosyal yapı olarak kurulmuş.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi faaliyetlerini “Girişimcilik ve Ticarileştirme Ofisi”, “İş Geliştirme ve Yenilikçilik Ofisi” ve “Marka ve Patent Ofisi” birimleriyle yürütüyor. Ön Kuluçka Merkezi ve Kuluçka Merkezi niteliklerini taşıyan “Bilgiyi Ticarileştirme Atölyesi” ve “Yeni Doğan Şirket Ünitesi” startup’lara ihtiyaçları olabilecek her türlü imkânı sunuyor. Bu olanaklardan bazıları; ofis, altyapı, seminer ve toplantı salonları, çalışma alanları, ortak sosyal alanlar, yüksek hızlı internet, spor salonu, açık hava sineması ve etkinlik alanı gibi fiziksel imkânlardan oluşuyor. Bunların yanı sıra BTM süreçleri; hızlandırma programları, yatırımcı programları, hackathon’lar, codefest’ler, iş modeli geliştirme danışmanlık destekleri, fikri ve sınai mülkiyet danışmanlık destekleri, patent başvurusu hazırlama ve lisanslama desteği, eğitimler, seminerler, danışmanlık faaliyetleri ve çeşitli etkinliklerden oluşmakta.

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi; araştırma, fikir, icat, buluş ve yeni ürün geliştirme, patent başvurusu yapma, tescilleme, gelir modeli tasarlama, ticarileşme, pazarlama ve yaygınlaştırma aşamalarından oluşan bilginin ticarileşmesi sürecinde, yeni mezun potansiyel müteşebbislere, girişimcilere, mucitlere, yenilikçi fikir sahiplerine ve 0-4 yaş arası işletmelere destek olacak.

Son başvuru: 30 Nisan 2017
İletişim Bilgileri:   Tel: 0 (212) 5223562   /  Mail: info@btm.istanbul
Adres: Sarıdemir Mahallesi Ragıp Gümüşpala Cadddesi No:14 34134 Eminönü/Fatih-İstanbul

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi’nin sunduğu imkânlardan faydalanmak için www.btm.istanbul adresinden “Bilgiyi Ticarileştirme Atölyesi” ya da “Yeni Doğan Şirket Ünitesi” başvuru formunu doldurmanız yeterli.

Haberimizi 0-4 yaş arası işletme sahibi girişimciler başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor