Email Pazarlama ile Etkin Tanıtım ve Satış Nasıl Yapılır?

Toplu mail gönderimi yaparak tanıtım yapmak oldukça fazla tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Peki email pazarlama ile etkin tanıtım ve satış nasıl yapılır? Cevabı haberimizde..

Toplu mail gönderimi yaparak tanıtım yapmak oldukça fazla tercih edilen yöntemlerin başında gelmektedir. Bunun nedeni ise böyle bir tanıtım çalışmasıyla oldukça uygun bir bütçe ile çok geniş kitlelere ulaşım imkanı veriyor olmasıdır.

Öte yandan doğru bir çalışma gerçekleştirildiğinde, toplu mail ile ulaşılan hedef kitleden önemli ölçüde geri dönüşünün sağlanması da mümkün olmaktadır. Bu yolla bir ürün ya da hizmeti etkili bir şekilde tanıtmak mümkündür. Bunun için ihtiyaç duyduğunuz bütçe ise pek çok tanıtım seçeneğine kıyasla çok daha azdır. Toplu mail gönderimi yaparak, belli bir ürün ya da hizmetin potansiyel müşteriye doğru ve etkili bir şekilde ulaştırılabilmesi önemlidir. Ancak bu sayede geri dönüş oranı yükseltilebilir ve yeni müşteriler kazanılabilir.

( Email pazarlama sayesinde elde etilen etki )

Toplu mail gönderimi esasında email pazarlama (email marketing) olarak da ifade ettiğimiz bir pazarlama modelinin temel çalışmalarından birisidir. Bu pazarlama çalışmasının “başarılı” sayılabilmesi, bu çalışma sonucunda elde ettiğiniz geri dönüşüm oranı ile doğrudan alakalıdır. Geri dönüşüm oranı, mailin ulaştığı kişi veya kişilerin, mail içeriğindeki bağlantılara tıklaması ve ilgili web sitesine ulaşarak satın alma vb işlemleri gerçekleştirmesidir. Bunu sağlayabilmek için etkili bir mail içeriğinin oluşturulması gerekmektedir. Bu arada, sunduğunuz ürün ve hizmetlerin müşteri ihtiyaçlarıyla ne kadar örtüştüğü de önemlidir. Bunun için de, mail datalarınızı olabildiğince alakalı gruplar şeklinde düzenlemelisiniz.

( Yatırılan 1 dolara 40,56$ yatırım getirisi )

Tanıtım ve Pazarlama için Etkili Email İçeriği Nasıl Olmalı?

Etkili mail içeriğinin oluşturulabilmesi için üzerinde durulması gereken pek çok kural vardır. Bu kurallar email pazarlama çalışması yürütecek olan kişilerin bilmesi gereken temel ve ileri düzey kurallar olarak ifade edilebilir. Bu sayede potansiyel müşteri kazanmak için ne türden bir mail içeriği oluşturmanız gerektiği konusunda tam bilgi sahibi olursunuz.

Etkili bir mail içeriği verilmek istenen mesajı net olarak vermelidir. Bu doğrultuda mail içeriğinin ve konu satırının potansiyel müşteriyi teşvik edici olması, mail içeriğinde tanıtımınız ile ilgili olarak harekete geçirici bir  buton, firmanıza ait iletişim ve ulaşım bilgileri ve tıklanması durumunda istenilen web sitesine yönlendirme linki  gibi kriterler önemli olmaktadır.

Bir diğer önemli ayrıntı olarak ise mail içeriğinde kullanılacak görsellerdir. Etkili bir görsel ile potansiyel müşteriyi kazanmak da oldukça yüksek bir ihtimaldir. Son zamanlarda kullanımı yaygınlaşan mail içeriğinde video kullanımı da bu aşamada kullanılabilir. Tanıtılmak istenilen videonun linki bir görselle desteklenir ve kullanıcı görseli tıkladığında video oynamaya başlar. Tüm bu çalışmaların amaca uygun bir şekilde hazırlanması ve firmanın da kendi reklam ve pazarlama stratejisini ortaya koyması gerekir.

Email Pazarlama Nedir?

Email pazarlama, herhangi bir ürün ya da hizmetin, potansiyel müşteriye toplu mail ile ulaştırılması, tanıtılması ve pazarlanması yönündeki çalışmalardır. Böyle bir yöntem ile pazarlama çalışması yürütüldüğünde üzerinde durulması gereken en önemli konuların başında tanıtım maillerinin doğru kişi(lere) ulaştırılması yani hedefleme gelir. Örneğin, otomobil ile ilgili bir ürünün, arabası olmayan bir kişiye ulaştırılmasının hiç bir anlamı yoktur. Böyle bir durumda geri dönüşüm oranları da oldukça düşük olacaktır. Halbuki bu türden bir tanıtım ve pazarlama çalışmasını otomobil sahibi olan kişiler için gerçekleştirseydik, sağlanacak geri dönüş oranı oldukça yüksek olacaktı.

Toplu mail gönderimi, mail pazarlama çalışmaları arasında belki de en önemlisidir diyebiliriz. Fakat her şey sadece toplu mail gönderimi ile tamamlanmış olmuyor. Nitekim yazımızda daha önce de belirttiğimiz gibi mail içeriğinin doğru ve etkili bir şekilde hazırlanması ve aynı zamanda bu mailin doğru hedef kitleye ulaştırılması gerekmektedir. Tüm bunlar için de MailGraf gibi gelişmiş mail içeriği oluşturma ve toplu mail gönderim yazılımını tercih edebilirsiniz.

MailGraf Toplu Mail Gönderimi Size Neler Sunar?

MailGraf etkili bir tanıtım maili içeriği oluşturmak ve çok daha fazlası için ideal bir servis yazılımıdır. Sistem avantajlarına bakacak olursak:

  • Saatte 300 Milyon email gönderim gücü
  • Sürekli güncellenen yazılım
  • Avrupa’nın 3. büyük altyapısı ve 15 yıllık deneyim
  • Uluslararası güvenilir göndericiler ve anti spam organizasyon üyeliği ( CSA, ISPA, ECO )
  • Detaylı Raporlama (Hangi cihazdan, işletim sisteminden, tarayıcıdan açıldı, tıklandı raporu ve kimlerin açıp tıkladığını görerek CSV çıktı alabilme)
  • Sürükle & Bırak HTML email oluşturma
  • API Entegrasyon desteği
  • Tetiklenmiş mail senaryoları oluşturma
  • Kişi filtreleme ve kişiselleştirilmiş mail gönderimi
  • Resim dilimleme ve linklendirme
  • Grafik destekli interaktif raporlama

Uygun toplu mail fiyatları ile düşük bütçeli ancak son derece verimli mail pazarlama çalışmaları yapabilirsiniz. Hem de sonuçlarını en ince detayına kadar ölçümleyebilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra süresiz destek ve danışmanlık hizmeti de alabilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor