Dünyanın En İyi 8 Projesinden Biri: Destek Market!

Dünya çapında 30’dan fazla ülkede gıda bankaları yaratan ve destekleyen Global FoodBanking Network (GFN)’ün bu yıl ilk kez düzenlediği İnovasyon Ödülleri’nde TİDER, Destek İK Projesi ile sekiz finalist arasında yer aldı. Detaylar haberimizde..

Dünya çapında 30’dan fazla ülkede gıda bankaları yaratan ve destekleyen Global FoodBanking Network (GFN)’ün bu yıl ilk kez düzenlediği İnovasyon Ödülleri’nde TİDER, Destek İK Projesi ile sekiz finalist arasında yer aldı.

İstanbul Maltepe’de 2015 yılında açtığı Destek Market ile bugüne kadar beş bine yakın aileye, bir milyon TL’nin üzerinde temel ihtiyaç maddesi ulaştıran ve aynı proje kapsamındaki Destek İK ile 50’nin üzerinde kişiyi iş sahibi yapan TİDER (Temel İhtiyaç Derneği), Global FoodBanking Network’ün (GFN) bu yıl ilk kez düzenlediği İnovasyon Ödülleri’nde finale kalan sekiz sivil toplum örgütünden biri oldu. Dünya çapında 30’dan fazla ülkede gıda bankaları yaratan ve destekleyen GFN’in yarışmasında Destek İK projesi ile finale kalan TİDER adına sunumu, 13 Mart’ta Houston’da düzenlenecek etkinlikte Yönetim Kurulu Başkanı H. Serhan Süzer gerçekleştirecek. Türkiye’den yalnızca TİDER’in katıldığı organizasyonda ayrıca, Arjantin, Kolombiya, İsrail, Singapur ve İngiltere’den gıda bankaları finalde yarışacak.

Serhan Süzer: Destek İK Yenilikçi Bir Sosyal Girişim Modeli

Destek İK’nın, Türkiye’de sivil toplum örgütü bünyesinde yer alan ilk ve tek insan kaynakları organizasyonu olduğunu belirten Serhan Süzer, “Destek İK, bir yandan doğru işe, doğru zamanda, doğru kişiyi yerleştiren, diğer yandan da dezavantajlı kesimlerin istihdam edilmesini sağlayan yenilikçi bir sosyal girişim modeli. İstanbul’un Maltepe ilçesinde başlattığımız proje, şimdi kendi alanında dünyanın en iyi sekiz projesinden biri olarak gösteriliyor. Bu başarı, yoksullukla mücadele eden diğer bölgelerde yeni Destek Marketler açmamızda bize çok önemli bir katkı sağlayacak. İlk hedefimiz bu yıl içerisinde, ihtiyaç sahibi kişi sayısının 100 bine ulaştığı Bağcılar - Esenler hattında yeni bir Destek Market açmak” dedi.

2010 yılında gıda sektöründe çalışan ve gıda bankacılığının açlık ve yoksullukla mücadelede önemli bir araç olduğuna inanan dokuz kurucu üye ile birlikte Gıda Bankacılığı Derneği adıyla faaliyetlerine başladıklarını hatırlatan Serhan Süzer “2014 yılından bu yana TİDER adı altında faaliyetlerimizi sürdürürken ailemizi de her yaştan gönüllümüzle büyüttük. Biz dünyanın iyilikle döndüğüne inanıyoruz, umuyorum dünyayı değiştirmek adına bizimle birlikte adım atanların sayısı her geçen gün artacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Destek İK Nasıl Çalışıyor?

Destek Market’ten ücretsiz olarak alışveriş yapan ihtiyaç sahibi ailelerin bireyleri ve hizmet verilen ilçede iş arayanların yararlanabildiği Destek İK’da bireyler, telefon veya ev ziyareti yoluyla saptanıyor. Çalışmaya uygun adaylar ile karşılıklı görüşülerek, yetenek, iş deneyimleri ve eğitim ihtiyaçları belirleniyor. Gerektiğinde işin özelliğine göre adaylara güçlendirme, meslek edindirme ve iş başı eğitimleri veriliyor veya doğrudan istihdam olanağı sağlanıyor. Eğitimini tamamlayan veya işin gerektirdiği özelliklere sahip adaylar ilgili iş kollarında talebi olan kuruluşlara yerleştiriliyor. İşe yerleştirilen kişi altı ay boyunca izleniyor, böylece gerekli destek ve yönlendirmeler yapılıyor. İşin kendisine uygun olmadığı tespit edilirse, kişi başka alanlara yönlendiriliyor.

Destek Market ve Gıda Bankacılığı ve Temel İhtiyaç Derneği (GBtider) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tider.org/destek-market web adresini ziyaret edebilir, Destek Market ile ilgili Şubat 2015'te yayınladığımız tanıtım haberine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor