Ufuk 2020 Programının Yeni Web Sitesi Yayına Açıldı!

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Avrupa Birliği Ufuk 2020 Çerçeve Programı ile yeni başarı hikayelerine imza atmak istediklerini, bu kapsamda yeni bir internet sitesi hazırlayarak erişime açtıklarını belirtti. Detaylar haberimizde..

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanı Prof. Dr. A. Arif Ergin, Avrupa Birliği (AB) Ufuk 2020 Çerçeve Programı ile yeni başarı hikayelerine imza atmak istediklerini, bu kapsamda yeni bir internet sitesi hazırlayarak erişime açtıklarını belirterek, "TÜBİTAK olarak ulusal programlardaki başvuru ve değerlendirme süreçlerinin Ufuk 2020 Programı ile uyumlaştırılması çalışmalarına hız kazandırdık" dedi.

Ufuk 2020 Programı'nın ulusal koordinasyonunun TÜBİTAK tarafından yürütüldüğünü anımsatan Prof. Ergin, daha önceki AB çerçeve programları vasıtasıyla 120'nin üzerinde ülkeyle elde edilen uluslararası işbirliği deneyimini, Ufuk 2020'de rekabet avantajına dönüştürmek ve yeni başarı hikayelerine imza atmak istediklerini söyledi. Çalışmalar kapsamında Ufuk 2020 için yeni bir internet sitesi hazırladıklarını dile getiren Prof. Ergin, erişime açılan site ile bu kararlı tutumu daha da görünür hale getirdiklerini kaydetti.

Türkiye'nin söz konusu programdaki başarısının her geçen gün artan bir ivme ile yükseldiğine ve Avrupa'daki araştırma ve inovasyon rekabetinde öne çıkmaya başladığına işaret eden Prof. Ergin, TÜBİTAK olarak bunu desteklemek amacıyla ulusal programlardaki başvuru ve değerlendirme süreçlerinin Ufuk 2020 Programı ile uyumlaştırılması çalışmalarına hız kazandırdıklarını aktardı.

Yeni sitenin Türkçe ve İngilizce sayfa olarak ayrı ayrı hazırlandığına, sitenin birçok konuda kullanıcılara Ar-Ge ve inovasyon desteği sunduğuna dikkati çeken Prof. Ergin, şunları söyledi: "Örneğin çevre konusunda Ar-Ge ve inovasyon desteğine ihtiyaç duyuyorsunuz. 'Ufuk 2020 Destekleri' sekmesine tıkladığınızda, karşılaşacağınız 'Tematik Alanlar' altındaki 'Çevre ve Hammadeler' başlığına ulaşacaksınız. Diğer tematik alanlarda olduğu gibi 'Çevre ve Hammaddeler' başlığı altında alan bilgisi ve çağrıları, haberleri, ulusal irtibat noktası ile başarı hikayeleri gibi temel bilgilere ulaşabilirsiniz."

Sitenin sadece iş birliği hedefiyle değil, ülkelerin hangi konularda faaliyet gösterdiği ve başarılı olduğu potansiyel alanlar hakkında bilgi almak için bile ziyaret edebileceğine değinen Prof. Ergin, "Herkesi, 80 milyar avroluk fonuyla, dünyanın en büyük bütçeli araştırma ve inovasyon programı olan AB Ufuk 2020 Çerçeve Programı'nın yeni internet sitesi www.ufuk2020.org.tr 'yi ziyarete ve üye olmaya davet ediyoruz. Ayrıca Facebook sayfamızı beğenenler ve Twitter'da Ufuk 2020'yi takip edenler faaliyetlerimiz hakkındaki güncel bilgilere de erişebilirler" dedi.

Yeni  erişime açılan Ufuk 2020 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ufuk2020.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor