17. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri Sahiplerini Buldu!

MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin (EBBÖ) 17’incisi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri’nin (EBBÖ) 17’incisi Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla gerçekleşti. Ekonomi basınındaki başarılı gazeteci, yayın organı ve kuruluşların teşvik edilmesi amacıyla düzenlenen EBBÖ kapsamında bu yıl 11 kategoride kazananlar belirlendi.

Konuşmasında ekonomi basınının önemli bir vazifeyi yerine getirdiğini söyleyen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak “İlkelerinden taviz vermeden işini en iyi şekilde yapmaya çalışan bütün basın mensuplarına gönülden teşekkür ediyor, onlara saygılarımı sunuyorum. Kötüyü nasıl görüp eleştiriyorsak, iyiyi de görüp alkışlamalıyız. Ekonomi basını başarı ödüllerini bu amaçla tertip ediyoruz” dedi.

Zeybekci “Doğru Karar Vermek İçin Doğru Bilgiye Sahip Olmak Gerek”

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci törende yaptığı konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak başladı. İnsanların doğru karar verebilmesi için doğru bilgiye sahip olması gerektiğinden bahseden Zeybekci, haberleşme kanalları ile haberleşme teknolojilerinin değiştiğine işaret ederek, bunun hızıyla artık dünyadaki ticaret ve ekonominin de değiştiğinin altını çizdi.

Zeybekci: “Haberleşmedeki Değişim Ekonomiyi de Etkiliyor”

Haberleşme teknolojilerindeki hızlı değişimin ekonomiye de yansıdığını ifade eden Zeybekci, “Bugün dünyadaki toplam ticaretin yüzde 12-13'ü e-ticaret vasıtasıyla yapılıyor. Bu rakam Çin'de yüzde 17'ler seviyesinde. Söz konusu ülkede bunun artış hızı yüzde 40 civarında” dedi.

EBBÖ Kazananları Ödüllerini Nihat Zeybekci’nin Elinden Aldı

1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasında ulusal gazete, dergi, internet sitesi ve televizyonlarda yayınlanmış haberler "Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumlulukları Bildirgesi" normlarına uygun olarak değerlendirildi. Mehmet Ali Ergün, Hakan Güldağ, Yavuz Barlas, Yaşar Kızılbağ, Zeliha Saraç, İbrahim Acar, Yılmaz Yıldız, Ali Çağatay, Vahap Munyar, Şeref Oğuz ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal İletişim Komisyonu Başkanı N. Alper Esen’den oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda MÜSİAD EBBÖ bu yıl 11 kategoride sahiplerini buldu.

17. MÜSİAD Ekonomi Basını Başarı Ödülleri
Kategori  Ödül Alan Haber - Yayın Organı - Yazar
Yılın Ekonomi Haberi “Prim için gazlıyorlar” Hürriyet Gazetesi - Burak Coşan
Yılın Reel Sektör Haberi “Antibiyotik kepenk indirtti”  Akşam Gazetesi - Özgül Öztürk
Yılın Ekonomi Araştırma Haberi “Bilirkişi A.Ş.” Yeni Şafak Gazetesi - Orhan Orhun Ünal,
Yılın Ekonomi Röportajı  "Muhammed Barkindo Röportajı”  BloombergHT TV -  Ceren Dilekçi
Yılın Ekonomi Kulisi Haberi “Dış ticarette milli para kullanımında tarihi dönemeç”  Anadolu Ajansı - Bekir Gürdamar
Yılın Ekonomi Yazarı  Habertürk Gazetesi - Abdurrahman Yıldırım
Yılın Ekonomi Yayını   Dünya Gazetesi
Yılın Ekonomi Haber Portalı finansgundem.com
Yılın Ekonomi Programı  CNN Türk TV - Parametre 
MÜSİAD YK Özel Ödülü Sabah Gazetesi - Seda Tabak 
Jüri Özel Ödülü Yeni Şafak Gazetesi Foto Muhabiri, Şehit Gazeteci Mustafa Cambaz (15 Temmuz Şehidi)

EBBÖ’de kazanalar bu yıl ödüllerini Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin elinden aldı. 

Haberimizi ekonomi odaklı çalışmalar yapan yazarlarımız ve medya organlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor