GİV, 5. Girişimcilik Ödülleri ile Ekosistemi Ödüllendirdi!

Başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni”in 5.incisi Başbakan Yrd. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımlarıyla GİV'in Eyüp Bahariye Mevlevihanesinde merkezinde gerçekleştirildi.

Başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni”in 5.incisi bu yıl Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımlarıyla GİV'in Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'ndeki merkezinde gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Ödül töreninin açılış konuşmasını takiben GİV'in yeni 2017 tanıtım filmi konukların beğenisine sunuldu. Törene onur konuğu olarak teşrif eden Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş tanıtım filminden sonra sahnedekiyerini alarak konuşmalarını gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un konuşmasından sonra 10 farklı kategoride ödül kazanan 15 proje açıklandı ve girişimciler ödüllerini Başbakan Yrd. Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un elinden aldı.

GİV 5. Girişimcilik Ödülleri'nde Ödül Kazanan Projeler


Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü: Bilkent Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü

Bilkent Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü, üye sayısı, etkinlik sayısı ve etkinliklerin ulusallık düzeyi bakımından ülkemizin en aktif Girişimcilik kulüplerinden birisi. Girişimcilik ruhunu tüm Bilkent öğrencilerine kazandırmayı amaçlayan kulüp, girişimciliği alternatif bir kariyer olarak görerek bu anlayışı ve gerekli yetkinlikleri üyelerine kazandırıyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Yeni Girişimci Ödülü: Monro Enerji

Monro Enerji, yaptığı ar-ge çalışmalarıyla 4 ve 6 silindir içten yanmalı benzinli ve dizel motorların Elektronik kontrol ünitesini, bu motorların Sıkıştırılmış Doğalgaz ve Sıvılaştırılmış Doğalgaz gibi alternatif yakıtlarla çalışmasını sağlayan kontrol beyninin ve dönüşüm kiti ekipmanlarını tamamen yerli üretmeyi amaçlıyor. Firma, 3 yakıt - Tek Sistem, 4. Nesil Dizel Araç Dönüşümü, Çift Yakıtlı Dizel Araç Dönüşümü ve Benzimn Dizel Araç Dönüşümü projelerini yerli üretimle hayata geçirmiş olup yurtiçi ve yurtdışı pazarlara satışını yapmaktadır. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

E-Ticaret Girişimi Ödülü: Chapputz.com - Yasin Sert

Chapputz.com, üniversite öğrencisi ve genç girişimci Yasin Sert’in Balıkesir'in Sarıbeyler köyünden 71 yaşındaki Faize Yoldaş'la tanışmasıyla hayata geçen bir girişim.Faize Yoldaş'ın ve komşularının dokuduğu, Yasin Sert'in Balat'taki atölyesinde modern tasarımlarla buluşturduğu ürünler, bugün İstanbul'un Nişantaşı, Cihangir, Karaköy gibi lüks semtlerinde ve chapputz.com’da satılıyor. Genç Girişimcinin yeni hedefi, çaput kilim dokumacılığını yurt dışına tanıtarak ürünlerine sipariş almak. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Akademisyen Ödülü 1: Prof. Dr. Mustafa Soylak / King Saud Universitesi

2007-2013 yılları arasında Erciyes Üniversitesi Kimya Bölüm Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Soylak, 2010’ dan beri King Saud Universitesi’nde visiting profesör’dür. Ayırma, zenginleştirme, türlendirme teknikleri ve çevre örneklerinde ağır metal tayinleri ana çalışma konuları olup, SCI kapsamında 530 makalesi bulunmaktadır. Çalışmalarına uluslararası dergilerde 18.000’den fazla atıf yapılmıştır. H sayısı 79’dir. Temel Bilimler alanında 2001 TÜBİTAK Teşvik Ödülü alan Soylak, 2014, 2015 ve 2016 yıllarında Thomson Reuters tarafından “Dünyanın En Nüfuzlu Bilim İnsanları” arasında gösterilmiştir. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Akademisyen Ödülü 2: Dr. Erkan Yılmaz / Erciyes Üniversitesi Kimya Bölümü

Dr. Erkan Yılmaz, 2009 yılından itibaren Erciyes Üniversitesi Kimya Bölümünde akademisyenlik yapmaktadır. Nano teknoloji, “endüstriyel çözücü sistemlerinin geliştirilmesi” ve “çevre örneklerinde eser tür tayinleri” ana çalışma konularıdır. SCI kapsamında 58 uluslararası makalesi bulunmakta olup çalışmalarına uluslararası dergilerde 800’den fazla atıf yapılmıştır. Çalışma alanlarında ürettiği ar-ge odaklı projeleri pek çok kurum tarafından ödüllendirilmiştir. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Yeni Medya Ödülü: Girişim Haber

2010 yılında yayın hayatına başlayan Girişim Haber, "girişimcilik" odaklı haberleri ve makaleleri 7 yıldır okurlarına ulaştırıyor. Girişim Tanıtımları, Yatırım Haberleri, Başarı Hikayeleri, Rehber İçerikler, Kamu-Destek Haberleri, Etkinlik ve Yarışma Duyuruları gibi 40 farklı kategoride içerik paylaşan Girişim Haber, sosyal medya kanallarını ve dijital iletişimi etkin şekilde kullanarak nitelikli girişimciliğin ülkemizde yayılmasına katkı sağlıyor, ülkemiz girişimcilik ekosistemine iletişim ve etkileşim platformu sunuyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Basın Yayın Ödülü: Recep Yeter / Yeni Şafak Haber Müdürü

1976 Çankırı doğumlu Recep Yeter, meslek hayatı boyunca pek çok medya kuruluşunda radyo ve televizyon programları yaptı. Çalıştığı gazete ve dergilerde haber dosyalarına, yazı dizilerine ve yüzlerce manşet habere ve ödüllü çalışmalara imza attı. 17 yıldır çalıştığı Yeni Şafak Gazetesi’nde Haber Müdürü olarak görev yapan Recep Yeter, 15 Temmuz ihanet girişimini deşifre ederek 22:37’de haberini yayınlayan ilk gazeteci oldu. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Kamu Yöneticisi Ödülü: Hilmi Türkmen - Üsküdar Belediye Başkanı

"Biz girişimci gençleri köşklere layık görüyoruz" anlayışıyla Şubat 2016'da Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’ni kuran ve ücretsiz olarak girişimcilerin hizmetine sunan Üsküdar Belediyesi, Altunizade’deki 300 yıllık tarihi Burhan Felek Köşkü’nü bir fikir sanat merkezi olarak ülkemiz girişimcilik ekosistemine kazandırmıştır. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Kurumsal Girişimci Ödülü: Ortem Elektronik

1998 yılında 30’lu yaşlarda 4 girişimci tarafından Gebze’de kurulan Ortem Elektronik, Ar-Ge, proje, danışmanlık, prototip üretim, seri üretim ve servis konularında hizmetler vermektedir. Dünya’da konularında lider firmalarla çalışan firma, bugün 30’u Ar-Ge personeli olan 65 çalışanı, yıllık 500.000 adet ürün üretim kapasitesi ve 1300 m2 kapalı alanı ile Otomotiv elektroniği ve telemetri teknolojilerinde Ar-Ge ve Ar-Ge’ye dayalı üretim yapmaktadır. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Proje-Fikir Ödülleri - Birincilik Ödülü: IdeaLab - Edip Sevinçer

IdeaLab projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunan yüzer platformlara (Gemi, Hücumbot, Denizaltı) YERLİ ve MİLLİ tahrik sistemleri üretmeyi hedefleyen bir proje. Girişimci Edip Sevinçer, projesiyle Türk mühendislerinin tasarladığı ve tamamen yerli imalat olan Havadan Bağımsız Tahrik sistemi ile su altında 90 gün kalabilen denizaltı tahrik sistemi geliştirmek, prototip-testlerini ve deniz aracına uygulanmasını sağlamak istiyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Proje-Fikir Ödülleri - İkincilik Ödülü: Parkbil

Büyük şehirlerde yoğun trafik kadar park yeri bulmakta başlıca sorunlardan. Bu soruna pratik bir çözüm getirmeyi hedefleyen Parkbil projesi; mobil uygulama sayesinde otopark aramayı ve müsait park yerlerini bulmayı vadediyor. Proje aynı zamanda sayaç özelliği ile aracınızın parkta kaldığı süreyi hesaplamayı ve otopark ödemenizi online yapabileceğinizi vadediyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Proje-Fikir Ödülleri - Üçüncülük Ödülü: Yeni Nesil İş Güvenliği Gözlüğü (SaGo) / Dr. Faruk Mert & Mehmet Can Katmer

İş dünyasının önemli sorunlarından birisi olan iş kazalarını, Endüstri 4.0 bakış açısıyla teknoloji kullanarak azaltmayı ve engellemeyi vadeden bir proje Yeni Nesil İş Güvenliği Gözlüğü SaGo. Yeni nesil bir iş güvenliği gözlüğü tasarımı ve prototip üretim amaçlanan proje ile kağıt üzerinde yürütülen zorunlu iş güvenliği kurallarının gözlük sayesinde uygulamada daha etkin, şeffaf ve denetlenebilir hale gelmesi hedefleniyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Proje-Fikir Ödülleri - Mansiyon Ödülü 1: Biyoaktif Bileşenli Doğal Yara ve Yanık Örtüleri / Nehir Arık

Fiberlerin yara ve yanık örtüsü olarak kullanılması ve bunun ticari ürüne dönüştürülmesi temeline dayanan Biyoaktif Bileşenli Doğal Yara ve Yanık Örtüleri projesi sağlık sektöründe ki 3 girişimci uzman tarafından modellenmiş. Girişimciler projeleri ile; yanık gibi travmatik yaraların, yatak yaralarının, ayak ve bacak ülserlerinin ve diğer ciddi yaraların, kesiklerin sağlığımıza etkilerini ve tehditlerini azaltmayı, yaralara maruz kalanların yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

Proje-Fikir Ödülleri - Mansiyon Ödülü 2: Biolive - Duygu Yılmaz

Biyoatık malzemeler kullanılarak elde edilen antimikrobiyal biyoplastik üretimini hedefleyen Biolive projesi 3 mühendis girişimci tarafından modellenmiş. Proje: tamamen biomalzemelerden üretilmiş olan biofilmler ile oluşturulmuş bioplastik yüzeylerin gıda kabı, ambalaj, medikal malzeme, bebek bezleri şeklinde ürünleştirilmesini hedefliyor. Proje ile; daha uzun süre taze kalan gıdalar, içecekler; insan dokusuyla uyumlu ürünler ve ekonomik geri dönüşüm vadediliyor. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

GİV Özel Ödülü: Ali Bakaner / Sanayici İşadamı & Yatırımcı

1955 Afyonkarahisar doğumlu Ali Bakaner, 25 yıldır Alüminyum Ekstrüksiyon sektöründe Billet hammaddesinin üretimini yapmaktadır. Halen Hadımköy’de faaliyet gösteren firmasının Yönetim Kurulu Başkanı olarak ülke ekonomimize hizmet etmektedir. Ali Bakaner, iş hayatında; ticaret ahlakına, ülke menfaatlerine ve bizi biz yapan değerlerimize daima önem vermekte, girişimciliği her fırsatta desteklemektedir. Detaylı bilgi için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz.

5. GİV Girişimcilik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimcilikodulu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak 5. Girişimcilik Ödülleri'nde ödül almaya hak kazanan tüm firma, kişi ve kurumları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.578 kişi okudu.
Kategori: STK, Ulusal, Yarışma, Girişimci Ekosistemi
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor