GİV 5. Girişimcilik Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni”in 5.incisi Başbakan Yrd. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımlarıyla GİV'in Eyüp Bahariye Mevlevihanesinde merkezinde gerçekleştirildi.

Başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlenen “GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni”in 5.incisi bu yıl Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'un katılımlarıyla GİV'in Eyüp Bahariye Mevlevihanesi'ndeki merkezinde gerçekleştirildi.

Bu yıl 5.si düzenlenen ve 5 Eylül-15 Aralık tarihleri arasında 10 farklı kategoriden proje/şirket  başvuruları kabul edilen GİV 5. Girişimcilik Ödülleri, "Bulanları Arıyoruz" temasıyla 16 Şubat'ta sahiplerini buldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Mehmet Koç yaptığı konuşmada girişimciliğin ülke ekonomimiz ve bağımsızlığımız için ne kadar önemli ekonomik bir kültür olduğuna vurgu yaptı. Koç  yaptığı konuşmada ayrıca girişimciliği yaymak ve farkındalığı güçlendirmek amacıyla vakıf olarak yaptıkları çalışmalardan ve 2017 hedeflerinden bahsetti.

Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç konuşmasında gündeme dair önemli konulara şöyle dikkat çekti;

"4. Girişimcilik Ödülleri Töreni’nde liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ında ifade ettikleri gibi bir işadamının bir girişimciye işini geliştirmek için maddi-manevi destek vermesi, onu eğitmesinin en büyük hayır, hasenat ve sevap olduğuna inanıyoruz.

Ülke olarak, önemli bir coğrafyada, önemli bir milletin, ümmetin parçası olarak sorumluluklarımız var. Gündem çok yoğun. İç-dış düşmanlarımız, prangalarımız var. Allah (cc) yardımı, Sayın liderimiz, başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ve siz değerli siyasi ekibinin mücadelesi ile geçtiğimiz üç yıl içerisinde çok büyük badireler atlattık. Gezi olayları ile başlatılan, 17-25 Aralık ile ısıtılan menfur 15 Temmuz darbe girişimi ile devam eden, ülkeye ve ümmete yapılan saldırıların bitmesini beklemek hayal olur.

Ülkemizin tam bağımsız ve istikrarlı bir ülke olması için savunma sanayinden denizciliğe, otomobil endüstrisinden tarıma, yüksek teknolojiden hizmet sektörüne kadar her alanda “GİRİŞİMCİLERE” ihtiyacımız var.

Ülkeler girişimcileri ile kalkınır, silahlanır, her türlü ve her yönden saldırılara karşı savunma mekanizmasını geliştirir ve içinden çıktığı milletinin (insanının) irfanının artmasına yardımcı olurlar. Eskiden yurtdışından ithal ettiğimiz pek çok asgari sistem artık ülkemizde üretiliyor. 2011 yılında “Girişimcilik Ödülü” verdiğimiz İHA’ların kendi yerli üretimimiz olması hedefimiz için iftihar meselesi oluyor.

4. Girişimcilik Ödülleri’nde buradaki konuşmamda Sayın Cumhurbaşkanımıza girişimcilerin kolay ulaşabileceği 20 Milyar TL’lik bir girişimcilik fonu tahsis edilirse birkaç yılda çok büyük projelerin çıkabileceğini ifade etmiştim. Şimdi varlık fonu kuruldu, alt fonları kurulacak. Kurulması gereken ilk altı fonun girişimcilik fonu olması gerektiğine inanıyor Sayın Başbakan Yardımcım, Hükümet temsilcisi olan zat-ı alinize özeniyoruz.

Girişimcilere tahsis edilen, pek çok kaynak olmasına rağmen bu kaynaklara ulaşamaya girişimcilerin genelde nefesi yetmiyor. Bürokrasi müsaade etmiyor.

Girişimcilik fonuna müracaat eden her projenin değerlendirilmesinin CEO’lar tarafından yapılacağı, 3-5 gün içerisinde sonuçlandıracak bir mekanizma olması bizim gibi işadamı organizasyonlarına da söz hakkı verilmesi gerekir.

Hayatı boyunca hiçbir ticari faaliyetin içerisinde bulunmamış, memur, bürokrat arkadaşların bir girişimcinin projesini doğru değerlendirmesi takdir ederseniz ki çok kolay değildir. “Girişimcilik Fonu“ Bankaların ve finans kurumlarının söylediği ama asla hayata geçirmediği finans ortaklığının gerçekleşmesine katkı sağlayabilirsek o zaman ülkemizin ileriye dönük hedefleri noktasında önünün açılacağını buradan müjdeleyebiliriz.

Sayın Başbakan Yardımcımız ve Hükümet Sözcümüz, değerli misafirler önümüzde ülkemiz için, geleceğimiz için, ümmetin geleceği için çok önemli olan “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni” oylayacağımız referandum var. Biz Girişimci İşadamları Vakfı olarak;

Ülkemizin geleceği için EVET,
Problemlerimizin çözümü için EVET,
Kaynaklarımızın geliştirilmesi için EVET,
Liderimize yapılan engellemelerin aşılması için EVET,
Çok başlılığın ortadan kalkması için EVET,
Kumpasların sona ermesi için EVET,
Bu ülkenin bir daha istiklal marşı yazmak zorunda kalmaması için EVET diyor,
İstiklal ve istikbalin EVET te olduğuna inanıyoruz.

Girişimcilere destek, hızlı ve etkili yönetim, ekonomik büyüme refah ve kalkınmanın garantisi olacaktır."

Ödül töreninin açılış konuşmasını takiben törene teşrif eden Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş sahnedeki yerini alarak konuşmalarını gerçekleştirdi. Sayın Kurtulmuş konuşmasında, dünyanın çok önemli değişimlerden geçtiği bir süreçte olunduğunu ifade ederek, gelecek süreçte bu dalgalanmaların devam edeceğini söyledi. Dünyanın siyaseten ve ekonomik anlamda soğuk savaştan sonra yeniden bir yapılanma sürecini yaşadığını vurgulayan Kurtulmuş, son 25 yılda, asırlar içinde vuku bulacak olayların geliştiğini dile getirdi.

65. Hükümet olarak Türkiye'de girişimciliğin değerini, kıymetini bilen bir hükümet olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

"Girişimci arkadaşlarımıza elimizdeki imkanları maksimum seviyede kullandırabilmek için her türlü çalışmayı yapıyor, her türlü projeyi ortaya koymaya gayret ediyoruz. Bu çerçevede genç iş adamlarımızın özellikle KOBİ'lerimizin desteklenmesiyle ilgili ortaya konulan katkı ve destekleri biliyorsunuz. Yine aynı şekilde Türkiye'de Cazibe Merkezleri Projemizle, Türkiye'nin birçok iline girişimci arkadaşlarımızın yönelmesini sağlamamız mümkün olacak. En kısa süre içinde buradaki potansiyelin maksimum seviyeye çıkarılması mümkün olacak ve ülke daha güçlü bir ekonomi ile yoluna devam edecek."

Kurtulmuş, rayting ve ekonomi derecelendirme kuruluşlarının ortaya koyduğu bazı siyasal perspektifle hareket eden derecelendirmelerin, dolar ve döviz üzerinde ortaya konulan spekülasyonların, Türkiye ekonomisine çelme takmak, hızlı yürüyüşü durdurmak için yapılan operasyonlar olduğunu dile getirdi.

Yeni sistemin Türkiye’ye kazanımlarının ne olacağına ilişkin sunum yapan Kurtulmuş, bazı kesimlerin, Cumhurbaşkanının partisiyle ilişkisinin kesilmesini istediğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanı bir kampanya yürütecekse, bunu bir ya da daha fazla parti üzerinden yürütecek. Dolayısıyla cumhurbaşkanının partili olması kadar doğal bir şey olamaz. Kaldı ki sanki Türkiye, muhalefet bunu bilmemiş, duymamış gibi davranıyor, ilk sefer partili bir cumhurbaşkanı ile karşılaşacak. Celal Bayar, İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Turgut Özal partili değil miydi? Tüm bunların hepsi partili cumhurbaşkanıydı. Türkiye partili cumhurbaşkanlığını geçmişte yaşadı. Şimdi fiili durum anayasal halde tescil edilecek. Kampanya yürüteceği için kampanya sürecinde cumhurbaşkanı adayları, sadece bugün için düşünmeyin, partisiyle ilişkisi kesilmeden seçime gidebilecek.”

Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş‘un konuşmasını takiben geleneksel 5. GİV Girişimcilik Ödülleri'nde ödüle layık görülen projeler ve girişimler açıklandı.

Kategori Kazanan Proje/Şirket Ödüller
Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü Bilkent Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Plaket
Yeni Girişimci Ödülü Monro Enerji Plaket
E-Ticaret Girişimi Ödülü Chapputz.com - Yasin Sert Plaket
Akademisyen Ödülü Prof. Dr. Mustafa Soylak / King Saud Universitesi - Visiting Professor
Plaket
Dr. Erkan Yılmaz / Erciyes Üniversitesi Kimya Bölümü
Plaket
Yeni Medya Ödülü Girişim Haber / İdris Cin
Plaket
Basın Yayın Ödülü Recep Yeter  / Yeni Şafak
Plaket
Kamu Yöneticisi Ödülü Hilmi Türkmen - Üsküdar Bld. Bşk. / Üsküdar Fikir Sanat Merkezi Projesi
Plaket
Kurumsal Girişimci Ödülü Ortem Elektronik Plaket
Proje-Fikir Ödülleri
  • Birinci: IdeaLab - Edip Sevinçer
  • İkinci: Parkbil
  • Üçüncü: Yeni Nesil İş Güvenliği Gözlüğü (SaGo) - Dr.Faruk Mert & Mehmet Can Katmer
  • Mansiyon: Biyoaktif Bileşenli Doğal Yara ve Yanık Örtüleri - Nehir Arık
  • Mansiyon: Biolive - Duygu Yılmaz
  • Birincilik Ödülü: 30.000 TL
  • İkincilik Ödülü: 20.000 TL
  • Üçüncülük Ödülü: 10.000 TL
  • Mansiyon Ödülü
  • Mansiyon Ödülü
GİV Özel Ödülü Ali Bakaner - Alfa Metal / Sanayici İşadamı & Yatırımcı
Plaket

Ödül almaya hak kazanan isimlere ödüllerinin, Sponsorlara ise teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından GİV Başkanı Mehmet Koç törene teşrif ettikleri için Başbakan Yardımcısı Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş‘a hediye takdim etti. Akabinde toplu fotoğraf çekimleri ile tören sona erdi.

5. GİV Girişimcilik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.girisimcilikodulu.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Girişim Haber olarak 5. Girişimcilik Ödülleri'nde ödül almaya hak kazanan tüm firma, kişi ve kurumları tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 5.347 kişi okudu.
Kategori: STK, Ulusal, Yarışma
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor