KOBİ’lerin Bilişim Giderlerini %80 Düşürecek Girişim: Bulutum

Türkiye’nin teknoloji sağlayıcısı Arena, KOBİ’lerin dijital dönüşümünü hızlandıracak yeni platformu Bulutum.com’u tanıttı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin teknoloji sağlayıcısı Arena, KOBİ’lerin dijital dönüşümünü hızlandıracak yeni platformu Bulutum.com’u tanıttı. KOBİ’lerin ve girişimcilerin bilişim altyapısına yönelik ilk yatırım giderlerini yüzde 80 azaltacak olan Bulutum.com, sektöre ilk kez ‘kullandığın kadar öde’ seçeneğini de getirdi.

KOBİ’leri dijital dünyaya taşıyacak olan bulut teknolojisi, bilişim ve IT altyapısı alanında ilk yatırımı yüzde 80 düşürecek. Sektörde ilk kez KOBİ’ler teknoloji giderlerini yıllık olarak değil kullandığı gün ve kişi sayısı kadar ödeyecek. İşletmelerdeki çalışan sayısı değiştiğinde aylık ödemeleri de değişecek.

Tüm Çözümleri Tek Elden Sunuyor

Bulutum.com platformu, Arena Genel Müdürü Okay Nasır, Arena Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kutlu ve Arena Yazılım ve Güvenlik Grup Müdürü Musa Haşap’ın katıldığı toplantıda tanıtıldı. Bulutum.com, Türkiye’de ilk kez global bulut çözümlerini yerel çözümlerle bir arada tek elden ve global çözümleri Türkiye’ye entegre ediyor. Bulut hizmetleri satan bir sanal alışveriş portalının çok ötesinde; satış öncesi ve sonrası destek sağlayan, eğitim veren, ödeme-yönetim kolaylıklarıyla iş ortaklarının iş hacmini artıran, maliyetlerini düşüren bir üyelik platformu olarak çalışıyor.

Arena Genel Müdürü Okay Nasır,  Bulutum.com ile hedeflerini şöyle açıklıyor: “Türkiye’de genç girişimcilerin ve KOBİ’lerin dijital dönüşüme ayak uydurmadan ticaret hayatına devam etmesi çok zor görünüyor. Tüketicilerin de işletmelerin de beklentileri değişiyor, gelişiyor. Teknolojinin işletmeler için bir tehdit değil fırsat olduğunu düşünüyor, bunun için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Türkiye’de her işletmenin teknolojiye kolaylıkla ve tek elden ulaşması için üzerimize sorumluluk alıyoruz. Bulutum.com ile girişimcilerin ve şirketlerin işlerine odaklanmalarını ve daha az harcayarak daha çok teknolojiye ulaşmalarını sağlayacağız.”

700 Bin KOBİ’yi Hedefliyor

Türkiye’de 2.2 milyon KOBİ olduğunu belirten Arena Genel Müdür Yardımcısı Serkan Kutlu, şöyle konuşuyor: “Türkiye’de işletmelerin 1.5 milyonunda 1 adet bilgisayar bulunuyor. Ancak, Bulutum olarak biz, gerçekten fark yaratacağımız 1-100 bilgisayarlı küçük ve orta ölçekli işletmelerden başlayarak büyük ölçekli işletmelere kadar 700 binden fazla işletmeye en uygun çözümü sunuyoruz. İlk etapta hitap edeceğimiz 200-400 bin arasında KOBİ olduğunu tahmin ediyoruz.”

KOBİ’ler Bilişime Ne Harcıyor?

Cloud yani bulut hizmetlerinin Türkiye’de 2016 itibariyle 100 milyon dolarlık bir pazar oluşturduğu biliniyor. Söz konusu pazarın 2017’de 120 milyon dolara çıkacağı, birkaç yıl içinde ise katlanarak büyümesi bekleniyor. KOBİ’lerin en önemli giderlerinin başında bilişim hizmetleri geliyor. Bulutum.com, IT ve bilişim altyapısına yönelik ilk yatırım giderlerinden tasarruf sağlıyor.

Girişimcilere Destek Olacak

Serkan Kutlu, “Bulutum.com ile KOBİ’lerin bu giderinin yıllık 2-3 bin dolara düşecek. Bu sayede genç girişimciler ve KOBİ’ler ellerindeki fonu yeni buluşlar veya işlerini büyütmek için kullanabilecekler” diyor.

Kullandığı Kadar Ödeme Yapacaklar

  • Ödeme kolaylığı: Bulutum.com yıllık veya tek seferde ödeyerek tüm maliyete toplu olarak katlanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Şirketler veya girişimciler kullandığı kadar bilgisayarda, kullandığı gün kadar ödeme yapıyor.
  • Tahsilat Kolaylığı: Bulutum.com iş ortaklarının faturaların tahsilat ve takibi için ortaya çıkan maliyetlerini de ortadan kaldırıyor. BDDK onaylı PCI-DSS sertifikasına sahip Paynet sistemiyle her şey otomatik olarak gerçekleşiyor.
  • Tek elden sunuyor: Bulutum.com global ve yerel bulut tedarikçilerini bir arada, tek elden sunuyor. Global çözümleri de Türkiye’nin koşullarına entegre ediyor.
  • Bulutum Akademi: İş ortakları ihtiyaç duydukları dokümanlara, eğitimlere, videolara ve etkinlik haberlerine, online ve canlı olarak Bulutum Akademi’den kolayca ulaşabiliyor.

Bulutum hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bulutum.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor