Türkiye, 100 Milyar Dolarlık Sektörün Liderleri Arasında!

Oyun sektörünün dünya genelindeki büyüklüğünün 100 milyar dolara yaklaştığına dikkat çeken Medianova CEO’su Serkan Sevim, Türkiye’nin Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan MEA bölgesinin lideri olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde..

Oyun sektörünün dünya genelindeki büyüklüğünün 100 milyar dolara yaklaştığına dikkat çeken Medianova CEO’su Serkan Sevim, Türkiye’nin Orta Doğu ve Afrika’yı kapsayan MEA bölgesinin lideri olduğunu söyledi. Sevim’in verdiği bilgilere göre, 2016 yılında 755 milyon dolar gelir elde eden Türkiye oyun sektörü, kaliteli altyapı servislerinin yardımı ile daha fazla yabancı şirketi ülkemize çekerek daha da büyüyebilecek potansiyele sahip.

Küresel çapta 100 milyar dolar büyüklüğe yaklaşan sektörden ülkemizin daha büyük pay alabileceğini ve Türkiye’nin halen dünyanın en büyük oyun pazarları arasında 16’ncı sırada bulunduğuna dikkat çeken Sevim, “Newzoo tarafından yayınlanan rapora göre, ülkemiz 2016 yılında elde ettiği 755 milyon dolarlık gelir ile MEA (Orta Doğu ve Afrika) bölgesinin lideri konumunda bulunuyor. En yakın takipçimiz Suudi Arabistan’ın aynı dönemde oyun pazarından elde ettiği gelir ise 502 milyon dolar seviyesinde” dedi.

MEA bölgesindeki 300 milyonu aşkın oyunseverin 2016 yılında toplam 3,2 milyar dolar harcama yaptığını söyleyen Sevim, bunun küresel gelirin yüzde 3’ünü oluşturduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Potansiyeli Büyük

Rakamların da işaret ettiği gibi, Türkiye’nin altyapı servisleri anlamında da bölgenin lokomotifi olabilecek bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Sevim, “En iyi servisleri sunarak, online oyunların kesintisiz ve hızlı olmasını sağlayarak, daha fazla küresel oyun şirketini ve paydaşını ülkemize çekebilir, pastadan aldığımız payı artırabiliriz. Biz de Türkiye’de doğmuş bir şirket olarak bu anlamda bir sorumluluk hissediyoruz. Şimdi de ülkemizi ve şirketimizi tanıtmak için, Berlin’de düzenlenen ve alanının en önemli etkinliklerinden biri olan Casual Connect’te katılıyoruz. Ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan, ihracatı güçlü bir teknoloji şirketi olarak çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” diye konuştu.

Haberimizi oyun sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.982 kişi okudu.
Kategori: Araştırma / Rapor
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor