KOSGEB İle Başarılı KOBİ ve Girişimciler Avrupa'ya Açıldı!

4. KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasında 3 binden fazla başvuru arasından finale kalan başarılı işletmeler % 100 KOSGEB desteği ile Hollanda ve Almanya’ya düzenlenen iş gezisine katılım sağlayarak Avrupa’daki iş fırsatlarını değerlendirme imkanı buldular. Detaylar haberimizde..

4. KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasında 3 binden fazla başvuru arasından finale kalan başarılı işletmeler % 100 KOSGEB desteği ile Hollanda ve Almanya’ya düzenlenen iş gezisine katılım sağlayarak Avrupa’daki iş fırsatlarını değerlendirme imkanı buldular.

KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri, KOBİ’lerin rekabet güçlerini geliştirmeye ve girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik nitelikli hizmet sunarak, KOBİ’lerin ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak misyonu, başarılı işletmelerin ve girişimcilerin ödüllendirilmesi, KOBİ’lerin ve girişimcilerin motivasyonunu artırmak amacı ile 2012 yılından itibaren geleneksel olarak her yıl düzenlenmektedir.

Finale Kalan İşletmeler % 100 Yurtdışı İş Gezisi Desteği İle Ödüllendirildi

2012 yılından itibaren düzenlenen bu organizasyonda ilk olarak 2014 yılında KOSGEB 4. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreninde finale kalan ve 2012 yılından bu yana düzenlenen bütün törenlerde finale kalan bütün işletmelerin yurtdışı iş gezisi ile ödüllendirilmesi kararı alındı.

İlk olarak, 2015 yılında finale kalan işletmeler, geçmiş yıllarda finale kalan bütün işletmelerle birlikte Amerika’ya bir iş gezisi düzenlendi. Böylece ödül töreni ile birlikte Finalist işletmelerin yurtdışı iş gezisi organizasyonu da geleneksel hale gelmiş oldu.

Hollanda’da İş ve Yatırım Fırsatları

4. KOSGEB KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri yarışmasında 3 binden fazla başvuru arasından finale kalan başarılı işletmeler % 100 KOSGEB desteği ile Hollanda ve Almanya’ya düzenlenen iş gezisine katılım sağlayarak Avrupa’daki iş fırsatlarını değerlendirme imkanı buldular.

Finalist İşletmeler ve KOSGEB yetkililerinden oluşan heyetle gerçekleştirilen yurtdışı iş gezisi kapsamınsa Hollanda’nın Rotterdam şehrinde “Hollanda’da İş ve Yatırım Fırsatları” konulu bir İş Forumu etkinliği düzenlendi.

Forum, T.C. Lahey Büyükelçisi Zeynep sibel Algan, MKB Nederland (KOBİ Hollanda Organizasyonu) Başkanı Michael van Straalen, T.C. Lahey Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Tayfun Erkan, KOSGEB Daire Başkanı Abdurrahman Köseoğlu, Hollanda Türk İş Adamları Derneği Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Hollanda Temsilcisi Ali Bekdur, Hollanda Ekonomi Bakanlığı Türkiye Masasından Floris ile Trükiye’den giden finalist işletme temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

“Hollanda’da İş ve Yatırım Fırsatları” konulu gerçekleştirilen forumda konuşan, Avrupadaki işletme temsilcileri ve Hollanda KOBİ Organizasyonu temsilcileri Avrupa’da yaşlanmış olan işletmeler’in Türk KOBİ’leri için bir fırsat oluşturduğunu söylediler.

Özellikle Avrupa’da faaliyet gösteren uzun ömürlü, 2. Ve 3. Nesil işletmelerde genç nüfus sıkıntısı ve şirketlerin devam ettirileceği nesillerin kalmayışı sebebi ile işletmelerin satışa çıkarıldığını belirten yetkililer, bu köklü işletmeleri satın alabilecek Türk KOBİ’lerinin Avrupa pazarında hazır yer bulabileceği konusunda açıklamalarda bulundular.

Hollanda ve Almanya’da İş Hayatındaki Deneyimler

Forumda, Hollanda ve Almanya’da faaliyet gösteren Avrupa’da isim yapmış ünlü firmalardan, RCOH İnternational’ın temsilcisi Emin Ateş, Arzum firmasının Avrupa temsilcisi Sıtkı Plabıyık, KOMNED Bv’nin temsilcisi Sevgi Önal ile Avrupa Türk Ekonomi Platformu Başkanı Bünyamin Varol tarafından  düzenlenen “Hollanda ve Almanya’da İş Hayatındaki Deneyimler” konulu panel ile Finalist işletmelere Hollanda ve Almanya’daki iş dünyasından örneklerle tecrübeler anlatıldı.

Hollanda’ya Yapılacak Yatırımların Mali Yapılandırmaları

Organizasyonda, Uluslararası Vergi Müşaviri Ferruh Tarık Tığlı ile Vergi Hukukçusu Robert Çitgez tarafından “Hollanda’ya Yapılacak Yatırımların Mali Yapılandırmaları” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlenerek finalist işletme temsilcilerine Hollanda’ya Yapılacak Yatırımların Mali Yapılandırmaları hakkında bilgilendirme yapıldı.

Hollandalı ve Almanyalı Dünyaca Ünlü Firmalar İle İkili İş Görüşmeleri Gerçekleştirildi

İş gezisinin Hollanda ayağında, Business Matching Center Başdanışmanı öncülüğünde, Finalist işletmeler ile Hollanda’nın önde gelen işletmeleri ile ikili iş görüşme fırsatları yakalayarak olası iş birliklerini değerlendirdiler.

Finalist İşletmeler, yıllık 4.4 milyar euro ciro ve 1000 tır giriş çıkşlı, Dünyanın en büyük çiçek borsası olan Flora Holland Çiçek Borsasını ziyaret ederek canlı takip yetkilileri tarafından bilgilendirildiler.

Hollanda’nın Etten-Leur kentinde bulunan, Avrupanın en büyük ve en modern peynir fabrikasına da bir ziyaret gerçekleştiren KOSGEB heyeti ve işletme yetkilileri burada HOTIAD İş Adamları Derneği yetkilileri ile de birebir görüşme şansı buldular.

İş Gezisinin ikinci ayağında ise, Almanya’da bulunan Mercedes Benz firması  ile Dünya devi Airbus’un Uzay departmanı fabrikasınıa ziyaretler düzenlendi.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor