Sinemia, Revo Capital'in Katıldığı Turdan 5,5 Milyon TL'lik Yatırım Aldı

Sinemia Özel Sinema Kulübü, dördüncü tur yatırımını ileri teknolojiler alanındaki deneyimiyle bilinen Revo Capital’den aldı. Ağustos ayında başlatılan bu turdaki yatırımın toplam miktarı 5,5 milyon TL olarak açıklandı. Detaylar haberimizde..

Sinemia Özel Sinema Kulübü, dördüncü tur yatırımını ileri teknolojiler alanındaki deneyimiyle bilinen Revo Capital’den aldı. Ağustos ayında başlatılan bu turdaki yatırımın toplam miktarı 5,5 milyon TL olarak açıklandı. Sinemia Kurucusu Rıfat Oğuz, bu yatırımı Türkiye’deki büyümenin yanı sıra, ABD’de hızlı bir başlangıç yapmak için kullanacaklarını açıkladı.

2016 yılının başında Aslanoba Capital’den aldığı ilk yatırımdan bu yana 14 kat büyüyen Sinemia, yıl içerisinde sırasıyla Aslanoba Capital, Istanbul Startup Angels üyeleri Burak Örücü ve Ali Çebi ile 500 Startups’tan yatırım almıştı. Özel Sinema Kulübü, bu kez Revo Capital ile el sıkıştı. Ağustos ayında başlatılan bu turdaki toplam yatırım miktarı Sinemia tarafından 5,5 milyon TL olarak açıklandı.

500 Startups yatırımı ile ABD açılımını başlatan ve San Francisco ofisini kuran Sinemia’nın Kurucusu Rıfat Oğuz, 2017’de bu pazara odaklanacaklarının sinyalini veriyor: "Revo Capital'in Sinemia’nın ABD planlarına ve hedeflerine olan inancı ve ileri teknolojik girişimler alanında sahip olduğu deneyimi Sinemia’ya güç katacak. Bizler de bu yeni yatırımı, Türkiye’deki büyümenin yanı sıra, ABD’de hızlı bir başlangıç yapmak için kullanacağız.”

22 Milyon Tekil Kişiye Ulaşan Bir Sinema Platformuna Dönüştü

Sinemia Premium ile üyelerine aylık abonelik modeli sunarak yola çıkan girişim, geçtiğimiz yıl içerisinde Premium üyeliğin sunduğu fırsatların çerçevesini genişletti. Premium üyeler aylık abonelik bedeli ödeyerek Türkiye’nin tüm illerinde her gün sinemaya gidebilme imkanının yanı sıra, Sinemia’nın anlaşmalı olduğu restoran, kafe ve markalarda avantajlı fiyatlardan faydalanabilmeye başladı. Böylece marka, öncesi ve sonrasıyla üyelerine bütüncül bir sinema deneyimi sunmaya odaklandı.

Yine geçtiğimiz yıl içerisinde Sinemia Social içerik platformunu da yayına alan Sinemia, bugün sadece sosyal medyadan 22 milyon tekil kullanıcıya ulaşan, sinemasevere uçtan uca bir servis sunan bir sinema platformu haline geldi.

Revo Capital’in 13’üncü Yatırımı

Sinemia ile birlikte yatırım sayısını 13’e çıkaran Revo Capital’in Ülke Yöneticisi Cenk Bayrakdar, ”Sinemia, sadece bir sinema üyelik sistemi değil, Türkiye’de sinemaya giden 17 milyon izleyiciyi sahiplenen finansal teknolojilere dayalı bir sadakat programı. Rıfat ve ekibi aynı değer önermesini ABD’deki 235 milyon izleyiciye taşırken Sinemia’nın yanındayız. Ayrıca yeni çözümler ve ortaklıklar ile Sinemia’yı Türkiye’nin en bilinen markaları arasına taşımak için heyecanlıyız” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor