Genç MÜSİAD'ın Young Business Academy Projesi İlk Mezunlarını Verdi!

Genç MÜSİAD tarafından 1 Ekim 2016'da geleceğin lider ve işadamlarının yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Young Business Academy İstanbul Şehir Üniversitesi'nde düzenlediği ilk eğitimlerini başarıyla tamamladı.Detaylar haberimizde..

Genç MÜSİAD tarafından 1 Ekim 2016'da geleceğin lider ve işadamlarının yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirilen Young Business Academy İstanbul Şehir Üniversitesi'nde düzenlediği ilk eğitimlerini başarıyla tamamladı. Eğitimlere katılarak Young Business Academy katılım sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere sertifikaları MÜSİAD Genel Merkez'de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) gençlik yapılanması olan Genç MÜSİAD, 2016 yılında yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen projelerine hız kesmeden devam etti. Genç MÜSİAD, 1 Ekim 2016 tarihinde yeni bir projeye imaza atarak hedefleri için harekete geçmek isteyen üniversite öğrencileri ile alanında uzman, CEO, girişimci ve yöneticilerin eğitmen olarak yer aldığı 26 ismi YBA Projesi ile bir araya getirdi.

25 yaş altı lisans veya ön lisans programında okuyan, özgüveni yüksek, hedefleri olan, kararlı, girişimci, yeniliklere açık ve ahlaki disipline önem veren bireylerin iş hayatına atılmadan önce kendilerinde bulunması gereken donanımları sağlamayı hedeflediği Young Business Academy (YBA) projesi, 1 Ekim Cumartesi günü Şehir Üniversitesi’nde düzenlenen programla başladı. Binlerce başvuru arasından seçilen 170 üniversite öğrencisinden 130'u, 3 ay (150 Saat) süren eğitim süreci sonunda Young Business Academy katılım sertifikasını almaya hak kazanarak YBA'nın ilk mezunları oldular.

Üniversite öğrencilerine yol gösterebilmek adına bu güzel projeye destek veren isimler ve ele alınan konu başlıkları:

  1. Genç MÜSİAD Başkanı ve Yenilik Makina CFO'su Yavuz Fettahoğlu: “Makine Sistemlerinde Gelecek”
  2. SefaMerve Kurucu Ortağı Mehmet Metin Okur: “Liderlikte Gelecek”
  3. Google Perakende Müdürü İhsan Ceyhan Solak: “Dünya ve Teknolojide Gelecek”
  4. Samsung Electronics Türkiye Başkan Yardımcısı Tansu Yeğen
  5. DEİK Strateji ve İş gelistirme Uzmanı Mustafa Oğuz: “Uluslararası Ticaret'de Gelecek”
  6. ENOSAD Genel Başkanı Sedat Sami Ömeroğlu: “Endüstriyel Otomasyon’da Gelecek”
  7. Altınay Robot'un Kurucusu Hakan Altınay: “Robot Sistemlerinde Gelecek”
  8. SefaMerve Kurucu Ortağı Oya Okur Erciyes: “Girişimcilik’te Kadın Olmak”
  9. Desnet Teknoloji CEO'su Ömer Ekinci: “Yeni Nesil Girişimcilikte Mobil Girişimcilik”
  10. Türk Telekom CTVO'su Çağrı Dönmez: “Pazarlamanın Matematiği”
  11. Bayraktar Partners Kurucu ve CEO'su Özgür Bayraktar: “Oyun’da Girişimcilik”
  12. TOBB İGGK Başkanı Abdulsamet Temel: “Girişimcilikte Ortaklık”
  13. Aktif Group CEO'su Emre Metin: “E-ticaret'e Başlangıç”
  14. Nevita INT Genel  Müdürü Faruk Akbal: “Yurtdışına Gayrimenkul Satışı”
  15. Gökce Attorney Partnership Kurucusu Görkem Gökçe: “Eticaret Hukuk”
  16. Halen Korn Ferry Hay Group Direktörü Sezai Kayaoğlu: “Liderlik ve Hayat Planlaması”
  17. Bilgi Güvenliği A.Ş. İletişim Direktörü Hamza Şamlıoğlu “Sosyal Medyada Dezenformasyon Manipülasyon ve Güvenlik”
  18. Siber Güvenlik Uzmanı Eyüp Çelik: “Hacking Hacker Kavramları ve Canlı Canlı bir Hacking Uygulaması”
  19. Dijital Pazarlama Uzmanı Yılmaz Bozan: “Dijital Pazarlama'da Gelecek”
  20. Kılınç Orhan Erdemir: “Nöro Pazarlamada Gelecek”
  21. Uğur Batı: “Tüketici Davranışlarında Gelecek”
  22. Ahmet Onur Durahim: “Data Mining and Machine Learning”
  23. Ayen Software Genel Müdürü Enis Arslanoğlu: “Uluslararası E-ticaret”
  24. Empatik İK Genel Koordinatörü Safa Zengin: “Kariyer Gelişimi”
  25. ADNC Dijital İcra Kurulu Başkanı Halit Emre Aydın: “Dijital Girişimcilik”
  26. Letven Yatırım Holding Ceo'su Kamil Kılıç: “Girişimcilikte Başarısızlık ve Mentör Etkisi”

Ayrıca eğitimler arasında 3d Yazıcı Operatörlüğü ve Mobil Yazılım gibi eğitimlerde yer aldı. Genç MÜSİAD, YBA sonrasında düzenlediği KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile genç girişimci adaylarının arkasındaki iticü güç olmaya devam ediyor.

Yavuz Fettahoğlu: "Fırsat Eşitliği Sunmak İçin YBA'yı Geliştirdik "

Young Business Academy projesi ile fırsat eşitliği sunmak istediklerini belirten Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu şunları söyledi; "Bir çok genç kardeşimizin ailesi ticaret ile uğraşamayabiliyor. Memur, bürokrat yada çok büyük şirketleri yönetemeyen aileler var. Biz aslında burda bir fırsat eşitliği sunmak için YBA'yı geliştirdik. Çünkü YBA'da gençlere sunduğumuz eğitim fırsatı çok üst düzey şirketlerin yöneticileri, üst düzey üniversitelerin akademisyen kadrosu ve de üst düzey şirketlerin sahiplerini öğrenciler ile bir araya getirerek gerçek tecrübelerini onlarla paylaşmalarını sağladık. Böylece çok kısa sürede bu genç kardeşlerimiz bu şirketlerde neler oluyor, buralar nasıl yönetiliyor, üretim nasıl, pazarlama nasıl, finansman nasıl gibi sorularına cevap bulmalarını ve belki on-onbeş yılda edinecekleri tecrübeyi çok kısa sürede edinmelerini sağladık. YBA ile bizim asıl öncelikli hedefimiz genç girişimciler yetiştirmek. Girişimcilik uzun ve meşakatli bir yol. Buna çok ciddi bir hazırlık süreci gerekiyor. Bu süreçtede bir şirkette tecrübe kazanmak çok önemli. Bu kaliteli eğitimleri alıp mezun olan kaliteli arkadaşlarımızı hem üst düzey şirketlerde hemde gerekirse kamu kurumlarında görmek bizi ziyadesiyle memnun edecektir. Bu potansiyeli YBA içerisinde barındırıyor. Eğitimi alan kardeşlerimizin kendi işlerini kurmadan önce güzel yerlerdede tecrübe edinerek o alanda ekonomiye katkı sağlayacaklarını düşünüyorum."

Emre Metin: "YBA Türkiyenin En Kaliteli ve En Prestijli Akademisi Olacaktır"

Genç MÜSİAD Eğitim ve Projeler Birimi Başkanı ve YBA Proje Kordinotörü Emre Metin ise: "YBA piyasanın içerisinden gelen tecrübeli ve piyasanın içinde pişmiş önemli isimlerin eğitim vermiş olduğu bir eğitim akademisi olmayı başardı.Bu akademinin farkı piyasanın içerisindeki iş adamlarının, CEO'ların ve çalışanların uzmanlık alanları ile ilgili  paylaşımlarını yaptığı bir akademi oldu. Bu tarz akademiler türkiyede var. Fakat sayıları oldukça az. Aynı zamanda biz bu akademiyi öğrencilerimize üceretsiz olarak sunduk. Genç MÜSİAD olarak bizler türkiyenin bir çok şubesinde Young Business Academy projemizi gerçekleştirme kararı aldık. Young Business Academy Türkiyenin en kaliteli ve en prestijli akademisi olacaktır." dedi.

Genç MÜSİADYoung Business Academy projesinin Türkiye genelindeki üniversitelerden yoğun talep görmesi sonucu projeyi diğer şubelerinde de gerçekleştirme kararı aldı. Projenin ikincisi Adıyaman'da gerçekleştirirken, YBA Malatya ise başvuru sürecini tamamladı.

Young Business Academy (YBA) hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.youngbusinessacademy.org web adresini ziyaret edebilir, eğitimlerde yer alan konuşmacı isimlerin videolarına ise youtube üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor