Intel Nesnelerin İnterneti Pazarını IoT Catal-IST Programıyla Geliştirecek

Intel, Türkiye’de Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında ekosistem yaratmak ve 2025 yılında 13 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması beklenen pazardan Türkiye’nin de pay almasını sağlamak amacıyla IoT Catal-IST programını başlattı. Detaylar haberimizde..

Intel, Türkiye’de Nesnelerin İnterneti (IoT) alanında ekosistem yaratmak ve 2025 yılında 13 trilyon dolar büyüklüğe ulaşması beklenen pazardan Türkiye’nin de pay almasını sağlamak amacıyla IoT Catal-IST programını başlattı. IoT Catal-IST, IoT ekosisteminde yer alarak çözüm sunan küçük ve orta ölçekli IoT firmalarını çözüm arayan büyük ölçekli firmalarla buluşturarak çözüm entegrasyon süreçlerini hızlandırmayı hedefliyor.

Intel Türkiye sponsorluğunda hayata geçirilen IoT Catal-IST, IoT ekosisteminde yer alan oyuncuları bir araya getirerek çözüm entegrasyon süreçlerini hızlandırmayı amaçlıyor. www.catal-ist.com web sitesi üzerinden başvuru gerçekleştiren ve değerlendirme sonucunda programa katılmak üzere uygun bulunan firmalar, Intel Türkiye'nin belirlemiş olduğu ve büyük ölçekli çözüm partnerlerinin de yer aldığı bir jüri önünde firma sunumlarını gerçekleştirdi. İşbirliğine uygun görülen firmalar ile 9 ay boyunca sürecek hızlandırma programı başladı.

Intel Türkiye, IoT Catal-IST programı kapsamında desteklediği firmalara; direkt veya dolaylı olarak satış-çözüm entegrasyon hedeflerinin yakalama veya artırma, pazar payının artırılması ve organik bir büyüme gerçekleştirilmesini sağlama konularında destek verecek. Böylelikle firmalar çözümlerini ekosistemdeki büyük şirketler ile paylaşabilirken, çözümlerini entegre edebileceği yeni pazarlarla ilgili bilgi sahibi de olacak. Intel, bu süreçte, firmalara teknik ve donanımsal desteğin yanı sıra stratejik destekler de sağlayacak.

Akıllı endüstri, akıllı taşıma ve akıllı ticaret hedef alanlarında faaliyet gösteren ve Intel IoT Catal-IST programına katılmaya hak kazanan firmalar arasında Labris, Mobilkasa, Oksijen, Kesit ve Extunda bulunuyor.

Labris

Labris Networks, internet ağ güvenliği alanında faaliyet gösteren bir teknoloji şirketidir. Bilişim güvenliği konusunda Ar-Ge ve üretim yapan şirket, ürünlerinin yaygın satışına 2005 yılında başladı. Deloitte Fast 50 Turkey programında son 4 yıldır en hızlı büyüyen şirketler arasında yer alıyor. Intel ve Labris ihtiyaca yönelik hazırlanan sunucular alanında işbirliği yapmaktadır.

Mobilkasa

Geliştirdiği akıllı ödeme sistemleri ile öne çıkan Mobilkasa’nın sunmuş olduğu ticari çözümü Paypad; akıllı telefon ve tabletler üzerinde çalışan, bulut tabanlı, akıllı bir mobil satış, ödeme ve mağaza/restoran yönetim sistemidir. Paypad, müşteri yönetiminden gelir-gider takibine, kampanya kurgulama ve stok takibine kadar çeşitli özellikler sunuyor. Intel ve MobilKasa, Paypad akıllı ödeme sistemi konusunda işbirliği yapmaktadır.

Milvus

2011 yılı Nisan ayında kurulan Milvus, KOSGEB desteğiyle faaliyetlerine başlamıştır. Mobil robot teknolojilerinin uygulama alanlarının geliştirilmesi vizyonu ile kurulan Milvus, geniş ve farklı alanlarda kullanıma imkan sağlayacak bir robot ailesi oluşturup, endüstriyel saha uygulamalarını hızla uygulamaya geçirmeye başlamıştır. Intel ve Milvus akıllı mobil robot teknolojileri üzerinde işbirliği yapmaktadır

Kesit

Kesit Bilişim, 2012 yılından itibaren faaliyet göstermekte olup entegrasyon projelerine odaklanmış bir teknoloji şirketidir. B2B, Tedarik zinciri, 3PL, Omni-Channel, E-Dönüşüm vb. projelerde müşterilerine entegrasyon altyapısı ve danışmanlığı sağlamaktadır. Dijital dönüşüm projelerinin şirket ajandalarında yerini almasıyla Kesit Bilişim endüstriyel bir IoT platformu (4.1) kurma kararı almış ve Intel işbirliği ile bu platformu hayata geçirmiştir.

IoT Catal-IST hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.catal-ist.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor