TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2016’da Ödüller Sahiplerini Buldu

Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2016’ Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve TSPB Başkanı İlhami Koç’un katılımıyla gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Yeni Yatırımcı İlişkileri Derneği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen ‘TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2016’ Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ ve TSPB Başkanı İlhami Koç’un katılımıyla gerçekleşti. Zirvede Yatırımcı İlişkileri Ödülleri de sahiplerini buldu.

İş dünyası tarafından yoğun ilgi gören Zirve’nin ödül töreninde açılış konuşmasını yapan TÜYİD Yönetim Kurulu Başkanı Özge Bulut Maraşlı, “Bugün yatırımcı ilişkileri üzerine çalışan 160 profesyoneli Zirvemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Gün boyunca ele aldığımız “Zor Zamanları Aşmak” ana konulu oturumlarımızda yatırımcı ilişkileri profesyonelleri ile tecrübelerimizi paylaştık ve piyasaların değişen durumunu ele aldık. Dinamik piyasa ortamında yatırımcı ilişkilerini ne şekilde nasıl yönetmeliyiz sorusuna hep birlikte yanıt aradık; yatırımcı ilişkilerinin özellikle hareketli dönemlerdeki kritik önemine değindik. Bugünün dünyasında yatırımcı İlişkileri her zamankinden daha önemli. Sermaye piyasaları ve bu piyasaların araçları, hak ettikleri değeri ancak şeffaflıkla ve hesap verebilirlikle ortaya koyabilir. Yatırımcı ilişkileri profesyonelleri bu görevin daha da bilincinde olarak çalışmaya devam ediyor ve devam edecekler.” dedi.

Yatırımcı ilişkilerinin önemli olduğunu vurgulayan Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) Başkanı İlhami Koç “Yatırımcı ilişkilerinin gelişmesinin şirketlere katkı sağladığını ve onların değerlerini yukarı çektiğini düşünüyorum. İyi yatırımcı ilişkileri yönetimi yaklaşımına sahip şirketlerin değerlerini daha da artırarak yollarına devam ettiklerini görüyoruz. Bu nedenle TÜYİD’in üstlendiği misyonu çok önemsiyorum. Dernek kurmak tabii ki önemli ancak o derneği ileri götürebilmek için mutlaka sürdürebilirliğin sağlanması gerekiyor. Bu çerçevede TÜYİD’i sürdürülebilirlik konusundaki başarısından dolayı kutluyorum” dedi.

Yatırımcı ilişkilerinin halka açık şirketlerde önemine değinen Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, “Hep birlikte istişare ederek, mevcut şartları ileriye taşıyabileceğimize inanıyorum. Yatırımcı ilişkilerini bizlerin nihai yatırımcıya yansıyan yüzü olarak değerlendirmek gerekiyor. Yatırımcı ile kurulan ilişkilerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi büyük önem arz ediyor. Hem sermaye piyasası hem de yatırımcı ilişkileri profesyonellerinin birlikte, yoğun bir şekilde çalışarak ortak yeni fikirler üretmelerinin gerekliliğine inanıyorum. Bildiğiniz gibi gündemdeki önemli projelerden biri de İstanbul’u küresel anlamda bir finans merkezi haline getirmek. Bu çerçevede fiziki yapının dışında merkezin içeriğinin hem regülasyon hem de finansal iklim anlamında doldurulması önemli. Bu kapsamda İstanbul Finans Merkezi için bir kanun hazırlanıyor ve yatırımcı ilişkilerinin bu sürece katkıları da çok değerli” dedi.

Yatırımcı İlişkileri Profesyonelleri Zirve’de Buluştu

Gündüz gerçekleşen panellerde, Deutsche Securities Menkul Değerler A.Ş. Genel Müdürü Albert Krespin’in moderatörlüğünde günün ilk panelde gerçekleştirilen ‘Dalgalı Piyasalarda Varlık Yöneticilerinin Karar Verme Aşamaları’ konulu panele Koç Holding A.Ş. Stratejik Planlama ve Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Funda Güngör Akpınar, Ünlü Portföy Yönetimi A.Ş. Genel Müdürü Murat Gülkan, TEB Portföy Yönetimi Genel Müdürü Selim Yazıcı konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmacılar şu soruların cevaplarını tartıştı:

  • Yatırımcı gözüyle Türkiye ve diğer piyasalar arasındaki görece farklılıklar nelerdir?
  • Dalgalı Piyasalarda portföy yöneticilerinin temel göstergeleri nelerdir?
  • Hisse ve borçlanma araçları için farklı kritik noktalar nelerdir?
  • Bu dönemlerde roadshow ve toplantılarda en çok neler sorulur?
  • Cevaplar için ipuçları, uluslararası ve yerli yatırımcı bakış açısı farkı var mı?
  • Sürdürülebilirlik gibi ESG faktörleri gelişen piyasaların konusu mudur?
  • Yeni halka arzlar ve coverage’lar böyle dönemlerde nasıl etkilenir, tavsiyeler nelerdir?

‘Yatırımcılara Erişim: Kuzey Amerikalı Yatırımcılar’ konulu ilk Tecrübe Paylaşımı bölümünde ise BNY Mellon Türkiye Ülke Müdürü ve İstanbul Ofis Temsilcisi Cihat Takunyacı konuşmacı olarak katıldı.

Günün ikinci Tecrübe Paylaşımı bölümünde ise Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran ve Doğuş Yayın Grubu Ekonomi Grup Başkanı Servet Yıldırım, ‘Hızlı Değişen Gündemde Finansal Medyada Yer Almak’ başlığı kapsamında her gün hızlı bir şekilde değişen gündemde finansal medyada yer almak için neler yapılması gerektiğini katılımcılarla paylaştılar.

Moderatörlüğünü Ata Portföy Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Gerz’in yaptığı ‘Yatırım Camiasında Global Yenilikleri Yakalamak’ başlıklı ikinci panelde Ipreo Yönetici Direktörü Andreas Posavac, 4est Capital Kurucu Ortağı Aykut Sarıbıyık, Closir Genel Müdürü Michael Chojnacki konuşmacı olarak katıldı.

‘Panelde yatırım bankacılığı, hisse senedi işlemleri, portföy yönetimi nereye gidiyor?’ sorusuna yanıt aranırken, uluslararası regülasyon değişiklikleri (MIFID), teknolojik gündem; yatırımcı İlişkileri için fırsatlar, aktivist yatırımcılar ve yatırımlara bakış açıları değerlendirildi.

Yatırımcı İlişkileri Ödülleri 2016'nın Sahipleri

Ödül Töreninde, TÜYİD tarafından gerçekleştirilen yatırımcı ilişkileri çalışan profili anket sonucunda yatırımcı ilişkileri profesyonellerinin oylarıyla belirlenen ödüller sahiplerine sunuldu;

  • Yılın Eğitim Kuruluşu: İstanbul Bilgi Üniversitesi CEFIS
  • Yılın Ekonomi Kanalı: Bloomberg HT
  • Yılın Günlük Bülteni: Garanti Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
  • Yılın Takip Edilen İnternet Sitesi: Bloomberg.com
  • Yılın Günlük Gazete Ekonomi Sayfası: Hürriyet Gazetesi
  • Yılın Ekonomi Köşe Yazarı: Erdal Sağlam

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2016 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.tuyid.org/tr/ web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 4.620 kişi okudu.
Kategori: STK, Ulusal, Yarışma, Yatırım, İş Dünyası
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor