Bilişimin Kalbi ‘Ulusal Bilişim Kurultayı’ İle Ankara'da Atacak!

Bilişim dünyasının kalbi Ankara’da atacak. Türkiye Bilişim Derneği(TBD), bilişim sektörünün tüm taraflarını 8-9 Aralık 2016 tarihleri arasında TBD 33.Ulusal Bilişim Kurultayı-Bilişim 2016’da buluşturacak.Detaylar haberimizde..

Bilişim dünyasının kalbi Ankara’da atacak. Türkiye Bilişim Derneği(TBD), bilişim sektörünün tüm taraflarını ‘TBD 33.Ulusal Bilişim Kurultayı-Bilişim 2016’da buluşturacak. TBD tarafından 1976 yılından bu yana düzenlenen Kurultay, bu yıl “Bilişim ve Demokrasi” temasıyla gerçekleşecek. ‘Türkiye’nin en büyük bilişim etkinliği’ olarak nitelenen ‘Ulusal Bilişim Kurultayı’, 8-9 Aralık 2016 tarihleri arasında Ankara Sheraton Otel ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Açılışını Başbakan Binali Yıldırım’ın gerçekleştireceği Kurultay’da, TBD tarafından bu yıla özel olarak 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde kritik rol oynayan kuruluş ve kişilere de “Bilişim ve Demokrasi Ödülleri” verilecek. 15 Temmuz gecesi Türksat’da şehit düşen Ahmet Özsoy’un eşi Yasemin Özsoy, Ali Karslı’nın oğlu Osman Sefa Karslı, CNN Türk-Kanal D Ankara Temsilcisi Hande Fırat ve Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdulkadir Selvi ile CNN Türk, NTV, A Haber, Türksat, Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, “TBD Bilişim ve Demokrasi Ödülü” ile ödüllendirilecek kişi ve kurumlar olacak. “TBD Bilişim ve Demokrasi Ödülleri” Başbakan Yıldırım tarafından sahiplerine verilecek.

Güçlü Türkiye İçin Bilişim Hedefleri Belirlenecek

Bilişim 2016 Kurultayı’nın açılış konuşmaları bölümünde,

  • Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,
  • Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu,
  • Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan,
  • TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen,
  • Avrupa Profesyonel Bilişim Dernekleri Konseyi (CEPIS-Council of European Professional Informatics Societies) Başkanı Byron Nicolaides,
  • TBD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Tabak,
  • Bilişim 2016 EYK Başkanı Ersin Taşçı 

yer alacak.

Bilişim 2016 Kurultayı’nın “Lider ve Güçlü Türkiye” hedefi için bilişim alanında atılması gereken adımlar, stratejiler ve politikaların da tartışılacağı bir iletişim platformu olması hedefleniyor. Siber saldırılar başta olmak üzere bilişim teknolojileri alanında Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tehditlerin ve alınması gereken önlemlerin de masaya yatırılacağı Kurultay’da, bilişim ve iletişim teknolojilerinin demokrasideki rolü de konuşulacak konular arasında yer alıyor.

Medyanın Demokrasideki Rolü Tartışılacak

Kurultay’da, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın çağrılı konuşmacı olarak katılacağı “İnternet, Yeni Medya ve Demokrasi” paneli de gerçekleştirilecek. Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Zakir Avşar’ın moderatörlüğünü yapacağı panelde, CNN Türk Ankara Temsilcisi Hande Fırat, Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Abdulkadir Selvi, A Haber Spikeri Banu El, İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık ile TGRT Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşananlar ile medyanın demokraside rolünü değerlendirecek.

İşitme Engelliler Konuşuyor

Kurultay’da yer alacak panellerden biri de “İşitme engelliler konuşuyor: e-devlette engel yok” başlığını taşıyor. Türksat’tan Nihat Kingir’in yöneteceği panelde, “işitme engelliler” kendi işaret dilleriyle, işitme ve konuşma engelli bireylerin e-devlette yararlanmaları konusunda gelinen noktaları, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında işitme engellilerin hangi uygulamalarla birbirleriyle iletişime geçtiklerini ve darbeye karşı nasıl mücadele ettiklerini paylaşacak.

Siyasette Bilişim ve Demokrasi

Bilişim 2016’da, Emekli Büyükelçi Faruk Loğoğlu’nun çağrılı konuşmacı olarak yer aldığı “Siyasetçi Bakışıyla e-demokrasi” başlıklı oturumda darbe girişimi sırasında hükümet ve muhalefet liderlerinin iletişim araçları üzerinden darbeye karşı milli birlik ve beraberlik duruşunu pekiştiren mesajları ele alınacak. Emrehan Halıcı moderatörlüğünde gerçekleşecek bu bölümde, Ak Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Vedat Bilgin, CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ile MHP Antalya Milletvekili Doç.Dr. Mehmet Günal, bilişim teknolojilerinin siyasal yaşama, demokrasi kültürüne katkısını da tartışacak.

Siber Güvenlik Farkındalığı İçin Neler Yapılmalı?

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Reha Denemeç’in çağrılı konuşmacı olarak katılacağı “Milli Güvenlik ve Siber Tehditler” panelinde, siber tehditlere karşı Türkiye’de siber güvenlik farkındalığının oluşturulması, milli çözümlerin geliştirilmesi, güçlü bir ekosistem ve yönetişim modelinin oluşturulması gibi konularda yapılması gerekenler tartışılacak. Moderatörlüğünü Türkiye Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD) Başkanı Prof. Dr. Sıddık Yarman’ın yapacağı panelde, NETAŞ Genel Müdürü Müjdat Altay, HAVELSAN Genel Müdürü Ahmet Hamdi Atalay, IBM Türk Genel Müdürü Defne Tozan, Ekin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin konuşmacı olarak yer alacak.

Bilişimde Kritik Altyapılara Yönelik Tehditlere Dikkat Çekilecek

Türkiye’nin bilişim politikalarına ve özel teşebbüslerin yatırımlarına da ışık tutacak Bilişim 2016 Kurultay’ında, makinelere ve nesnelere haberleşme özgürlüğü sağlayacak 5G’nin, endüstride ve klasik iş modellerinde yaptığı değişimler “5G’ye Yolculuk” panelinde tartışılacak. “Siber Tehditler ve Kritik Altyapıların Güvenliği” panelinde ise kamudaki bilişim merkezlerinin yöneticileri 15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi sonrasında “Elektronik Haberleşme”, “Enerji”, “Su Yönetimi”, “Kritik Kamu Hizmetleri”, “Ulaştırma”, “Bankacılık ve Finans” gibi kritik altyapıları hedef alan tehditlerin önlenmesine yönelik alınması gereken tedbirleri değerlendirecek.

Bulut Teknolojilerinde Fırsatlar ve Tehditler

Mernis, Adres Kayıt, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi, UYAP gibi büyük bilişim sistemlerinin güvenli kullanımı için yapılması gerekli çalışmaların da tartışılacağı Kurultay’da, kadın girişimcilere yönelik “Girişimcilik ile Kadınların Ekonomik ve Sosyal Yaşama Katılımının Artırılması” çalıştayı düzenlenecek. Ayrıca bulut bilişimdeki gelişmelere dikkat çekilerek, “Bulut Teknolojileri, Büyük Veri ve Demokrasi Paneli”nde bulut bilişiminin fırsatları ve tehditleri belirlenecek. “Demokrasinin Gelişen Yüzü: Mobil Devlet ve Nesnelerin İnterneti”, “Bilişimin Sanayide ve Demokraside Birleştirici Rolü”, girişimcilik ana temalı “TBD Genç Çalıştayı” gibi çok sayıda panel ve oturumlarının da gerçekleştirileceği Bilişim 2016 Kurultayı’nda, ayrıca 23’üncü TBD- Halıcı Bilgisayarla Beste Yarışması ile 18’inci Bilim Kurgu Öykü Yarışması’nın ödülleri de sahiplerini bulacak.

33.Ulusal Bilişim Kurultayı-Bilişim 2016 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.bilisim.org.tr web adresini ziyaret edebilirsniz.

Haberimizi bilişim sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor