4. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı Sektör Liderlerini Buluşturuyor

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen “4. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı” lider kurumların üst düzey temsilcilerini bir araya getiriyor. Türkiye’de bu konudaki ilk etkinlik olan konferans 23 Kasım 2016 tarihinde Swissotel İstanbul’da gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen “4. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı” lider kurumların üst düzey temsilcilerini bir araya getiriyor. Türkiye’de bu konudaki ilk etkinlik olan konferans 23 Kasım 2016 tarihinde Swissotel İstanbul’da gerçekleşecek.

Açılış konuşmasını General Electric Türkiye CEO’su Canan Özsoy’un yapacağı 4. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’na ayrıca Multinet Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Başev, Eureko Sigorta Bilgi Teknolojileri ve Dijital Kanallar Genel Müdür Yardımcısı İlker Arabacı, Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, Otokoç Genel Müdürü Görgün Özdemir, ING Bank Türkiye CIO’su Bahadır Şamlı ve Startups.Watch Kurucusu Serkan Ünsal konuşmacı olarak katılacak.

Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen konferansta; sektörlerinde lider kurumlardan üst düzey temsilciler, yaptıkları yeniliklerle şirketlerine rekabet avantajı sağlayan uygulamaları, yön gösterici deneyimlerini, mevcut stratejileri sorgulatacak yeni trendleri katılımcılara aktaracaklar.

Sürdürülebilir Büyümenin Stratejik Yolu

Konferansta bu yıl ‘Kurumlarda Girişimcilik Dönüşümü’ konusu ele alınacak. Kurumiçi girişimciliğin, sadece kurumun içinde girişimcilik aksiyonlarının yapılmasından ibaret olmadığı, tüm şirketin girişimci şirkete dönüşmesi gerektiği vurgulanacak. Günümüzde şirketlerin kendi profesyonel kadroları ile birlikte dışarda destekçilerinden oluşan girişimcilik ekosisteminde bütünsel bir değişimin gereğine ve kurumların profesyonel kadrolarının ‘girişimci’ ruhuyla davranma yeteneği kazanması gerektiğine dikkat çekilecek.

Sektör Liderleri Buluşuyor

4.Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’nda lider kurumların üst düzey temsilcileri son trendleri, yeni uygulama modellerini ve vizyonlarını aktaracak. Her yıl artan bir ilgi ve katılımla gerçekleşen; BKM Ekspress, Eureko Sigorta, Startups.Watch, Fiba Group, Yodiviki ve Zipcar şirketlerinin sponsor olarak destek verdiği 4. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı’na bu yıl 100’e yakın şirket katılacak.

“Tüm Şirket Girişimci Olmalı”

“Kurumiçi girişimcilik, tüm şirketin girişimcilik kültürünü benimsemesi ve girişimci özelliklerine sahip bir şirkete dönüşmesi sürecidir.” diyen Girişimcilik Merkezi Direktörü İhsan Elgin; şu bilgileri verdi: “Bir şirket yarınına yön veren liderleri, operasyonu sürdüren yöneticileri, süreçleri hayata geçiren çalışanları ve bu grupların çalışma ortamını düzenleyen yazılı ve yazılı olmayan kurallardan oluşur. Şirket dışında ise altyapı unsurları sağlayan veya satışlarına destek veren paydaş ekosistemleri bulunur. Eğer bir şirkette Kurumiçi Girişimcilik çerçevesinde gerçek bütünsel değişim isteniyorsa bu 6 unsurda da yapısal değişim kaçınılmazdır. Aksi takdirde güzel bir iletişim veya çalışan motivasyonunu artırma çalışmasından öteye geçmesi mümkün değildir.”

Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde son beş yıldır ilk 10’da yer alan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk konferans ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Yenilikçi ve girişimci vizyonumuz doğrultusunda, Türkiye’de bu konudaki ilk etkinlik olan ve bu yıl dördüncüsü yapılan “Kurumiçi Girişimcilik Konferansı”nı bünyemizdeki Girişimcilik Merkezimizle düzenlemekten gurur duyuyoruz. Yenilikçi, girişimci yaklaşımımızla örtüşen bu örnek etkinlikle, kurumiçi girişimciliğin önemini anlatarak ve teşvik ederek ekonomik ve toplumsal fayda sağlamayı hedefliyoruz.”

4. Kurumiçi Girişimcilik Konferansı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kurumicigirisimcilik.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor