Yatırım Grupları İTÜ Çekirdek İçin Güçlerini Birleştirdi!

İTÜ Çekirdek, girişimcilik yarışması Big Bang’i 5. kez düzenliyor. 12 Kasım günü gerçekleştirilecek etkinlik öncesi girişimleri daha fazla desteklemeye çağıran İTÜ ARI Teknokent’e cevap ise yatırım gruplarından geldi.

İTÜ ARI Teknokent’in yeni nesil girişimcilerin yetişmesine olanak tanıyan ön kuluçka merkezi İTÜ Çekirdek, girişimcilik yarışması Big Bang’i 5. kez düzenliyor. 12 Kasım günü gerçekleştirilecek etkinlik öncesi girişimleri daha fazla desteklemeye çağıran İTÜ ARI Teknokent’e cevap ise yatırım gruplarından geldi.

Türkiye’nin önde gelen yatırım grupları TR Angels, Diffusion Capital Partners, 500 Startups, BIC Angels, Proline Ventures, Telos Angels, Vestel Ventures, Şirket Ortağım, Bluecap Ventures ve Arıkovanı girişimcilere yatırım yapma sözüyle İTÜ Çekirdek sürecine katılmış oldu.

Big Bang 2016 finaline kalacak 20 girişim böylelikle hibe olarak dağıtılacak 1 milyon TL nakit ve 2 milyon TL değerinde olmak üzere toplam 3 milyon TL tutarındaki ödülün yanı sıra yatırımcılardan ekstra olarak yatırım alma imkanına sahip olacak.

Yatırım Grupları İTÜ Çekirdek’in Yanında

İTÜ Çekirdek Big Bang 2016 sürecine destek veren yatırımcı grupların, girişimciler açısından ayrıca heyecan yarattığını belirten İTÜ ARI Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Deniz Tunçalp konuyla ilgili şu değerlendirmede bulundu:

“Dünyanın en iyi 18 kuluçka merkezinden biri durumunda bulunan İTÜ Çekirdek ile 5 senedir aralıksız bir şekilde Big Bang’i düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Big Bang’e katılan pek çok girişimci aldıkları yatırımlarla projelerini ticarileştirilebilir ürünler haline getirmeye bir adım daha yaklaştı. Örneğin sadece bu sene içerisinde İTÜ Çekirdek’ten 8 ekip, melek yatırımcılar, yatırım ağları ve risk sermayesi şirketlerinden 7 milyon TL’lik yatırım aldı.

Her zaman yakın iletişimde olduğumuz yatırım gruplarının, Big Bang’e katılımı, daha fazla girişimcinin desteklenmesini sağlayacak. Halihazırda bulunan kaynaklarımız ve sponsorlarımızla oluşturduğumuz 3 milyon TL tutarındaki ödül, yatırımcı grupların da eklenmesiyle hiç tahmin etmediğimiz seviyelere çıkabilir. Bu durum, Big Bang sahnesine çıkacak girişimcilerimize de ayrıca motivasyon sağlıyor. İTÜ ARI Teknokent olarak İTÜ Çekirdek ve diğer projelerimizle girişimcileri, ulusal ve uluslararası yatırımcılarla buluşturmak adına çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Unutmayın, Big Bang 2016 bu yıl 12 Kasım Cumartesi günü, saat 17.00’de İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Big Bang 2016 Girişimcilik Yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bigbang.itucekirdek.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor