Yeni Fikirler "YFYİ Hızlandırma Programı" İle Silikon Vadisi Yolunda

Türkiye’nin girişimcilik alanında lider kuruluşu olan ODTÜ TEKNOKENT’in, bu sene 12.’sini düzenlediği “Yeni Fikirler Yeni İşler(YFYİ)” hızlandırma programının ödül töreni 15 Ekim’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin girişimcilik alanında lider kuruluşu olan ODTÜ TEKNOKENT’in, bu sene 12.’sini düzenlediği “Yeni Fikirler Yeni İşler(YFYİ)” hızlandırma programının ödül töreni 15 Ekim’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. Teknoloji temelli birçok projenin yer aldığı etkinlikte, başarılı olan projeler Silikon Vadisi’nde melek yatırımcılarla buluşma şansı elde ediyor.

ODTÜ TEKNOKENT’in 12.’sini düzenlediği Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ), hızlandırma programında sona yaklaşılıyor. Her yıl yoğun ilginin yaşandığı ve iş fikri olan binlerce öğrencinin ve ticari hayatına yeni başlayan teknoloji şirketlerinin başvurduğu YFYİ’de, ödüller 15 Ekim’de sahiplerini buluyor. ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek Demo Day’de girişimcilik ekosistemi ve iş dünyasının önemli isimleri ile birlikte yatırımcı karşısına çıkacak olan girişimciler, girişim sermayesi desteği kazanma fırsatının yanı sıra, ABD kampı ödülü ile ODTÜ TEKNOKENT’in San Francisco’da yer alan T-JUMP merkezinde Silikon Vadisi yatırımcıları ve mentorleri ile görüşme fırsatı kazanacak. Girişimciler, bu sayede iş fikirlerinin uluslararasılaşması şansını elde edecek.

Her yıl yüzlerce başvurunun gerçekleştiği YFYİ hızlandırma programı bu sene de yoğun ilgiyle karşılandı. Mart ayında başvuruların başladığı programda, başvurular Mayıs ayının ortasına kadar devam etti ve toplamda 1500’ün üzerinde proje başvurusu yapıldı.

Otizmli Çocuklara Eğitim Programı, İş Görüşmesi İçin Prova

YFYİ’de finale kalan projelerin tamamı teknoloji temelli. Finale kalan projeler, toplumsal ve sosyolojik durumlara da teknolojik çözümler getiriyor. Projeler arasında yeni mezunların iş görüşmesi sırasında heyecanlanmalarının önüne geçmek amacıyla geliştirilen simülasyon programı da var, otizmli çocukların eğitimine yönelik geliştirilen aplikasyon da.

YFYİ Girişimcilere Ne Kazandırıyor?

YFYİ geçen senelerde olduğu gibi bu sene de hem fikir aşamasındaki girişimlere hem de şirketleşip, henüz tam olarak büyüyemeyen girişimcilere destek sağlıyor. T-IDEA kapsamında lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi veya yeni mezun öğrencilerin başvuruları alınıyor ve öğrenciler, girişim sermayesi desteğinin yanı sıra ABD San Francisco’da yer alan T-JUMP Hızlandırma Merkezi’nde eğitim ve demo hakkı kazanıyor. Ayrıca, TÜBİTAK’ın T-BİGG kriterlerine uyan proje grupları T-BİGG programı ile 150.000TL sermaye desteğinden faydalanma şansı yakalıyor. Bununla beraber, şirketi 4 yaşından küçük olan girişimler ise T-START kapsamında değerlendirmeye alınarak, projelerinin ticarileşme sürecini hızlandırılıyor.

Yeni Fikirler Yeni İşler hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz yfyi.odtuteknokent.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor