AKBANK Girişimci Geliştirme Programı Başvuruları Başladı

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen “Akbank Girişimci Geliştirme Programı”na başvurular başladı. Programa Türkiye'de kurulmuş bir şirketin yönetimde aktif olan bir ortağı veya üst düzey yöneticisi başvurabilecek. Detaylar haberimizde..

Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu ve Akbank işbirliği ile gerçekleştirilen “Akbank Girişimci Geliştirme Programı”na başvurular başladı. Programa Türkiye'de kurulmuş bir şirketin yönetimde aktif olan bir ortağı veya üst düzey yöneticisi başvurabilecek.

Akbank ve Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu işbirliği ile gerçekleştirilen “Akbank Girişimci Geliştirme Programı” başvuruları 16 Ekim 2016’ya kadar devam edecek. Programa Türkiye'de kurulmuş bir şirketin yönetimde aktif olan bir ortağı veya üst düzey yöneticisi başvurabilecek. Programda yapılacak değerlendirme ve seçim sürecinde; projelerin yarattıkları katma değer, ne kadar inovatif oldukları, kat ettikleri yol, büyüme potansiyelleri ve hedefleri gibi konular göz önünde bulundurulacak. 

Akbank Girişimci Geliştirme Programı kapsamında girişimcilere, toplam beş gün süren ve büyüme yolculuklarında bilmeleri gereken strateji, inovasyon, pazarlama, operasyon, finans, insan kaynakları, hukuk, fikri mülkiyet ve kamu destekleri konularında bilgi verilecek. Eğitimler 14-18 Kasım 2016 tarihlerinde Sabancı Üniversitesi Karaköy Minerva Palas’ta düzenlenecek ve program sonunda katılımcılara Sabancı Üniversitesi tarafından sertifika verilecek. Sertifika töreninin ana konuşmacısı ise son zamanların dikkat çeken girişimcilerinden, ABD’de doktora yaparken Silikon Vadisi’nde kurduğu girişime 2 haftada 1 milyon dolar yatırım alan, Türkiye’ye dönüp kısa sürede Eve Biri Lazım, Çaycı ve PayPad gibi ses getiren girişimleri başlatan, "Türkiye’de her sorun bir fırsattır" diyen Veysel Berk olacak.

“Girişimcilere Desteğimiz Sadece Finansmanla Sınırlı Değil”

Programa ilişkin bilgi veren Akbank KOBİ Bankacılığı’ndan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ekonomik büyümeye dinamizm ve ivme kazandırmak için girişimcileri desteklemenin büyük önemi olduğuna işaret etti ve ekledi:
“Girişimcilik ve yenilikçilik ekonominin önemli unsurları arasında yer alıyor; verimliliği artırırken, büyümeye hız kazandırıyor ve dolayısıyla yeni iş olanakları yaratıyor. Bu nedenle, finansmandan, pazar bulma aşamasına kadar geniş anlamda girişimcinin yanında olmamız gerektiğine inanıyoruz. Akbank olarak, ülkemiz için değer yaratma misyonumuzu girişimcilik alanında yaptığımız projelerle güçlendiriyoruz. Buradan hareketle, ülkemizde girişimcilik kültürünün daha da yaygınlaşması, daha fazla girişimci yetiştirilmesi ve girişimciler için fırsatların artırılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu sebeple, girişimcilere bir yandan her türlü bankacılık ürün ve hizmetlerini götürürken, bir yandan da sürdürülebilir büyümelerini sağlamak için danışmanlık ve eğitim destekleri veriyoruz. Bu amaçla, Sabancı Üniversitesi ile birlikte "Akbank Girişimci Geliştirme Programı"nı hazırladık. Çok sayıda girişimci arasından belirlenecek 50 girişimcimiz, bu yıl da bir tür mini MBA programı niteliğindeki bu eğitime katılacak. "Akbank Girişimci Geliştirme Programı"nı tamamlayan girişimcilerimiz, geleceğe daha güvenle ilerlemeleri için sağlıklı büyümenin yollarını ve yöntemlerini öğrenecek."

Eğitimler, Sabancı Üniversitesi öğretim üyeleri ve iş dünyasında konusunda uzman isimler tarafından verilecek. Program kapsamında;

  • Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi  Dilek Çetindamar “KOBİ’lerde İş Planı & İş Modelleri”,
  • Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Cenk Kocaş “KOBİ’lerde pazarlama ile değer yaratma”,
  • Yalın Enstitü’den Uzman Hüsrev Yaman “KOBİ’lerde Operasyonlar, Yalın Üretim & Yönetim ile rekabetin önüne geçme”,
  • Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Berna Beyhan “KOBİ’lerde Strateji & İnovasyon ile fark yaratma”,
  • Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Yiğit Atılgan “KOBİ’lerde doğru finans yönetimiyle büyüme”,
  • Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Arzu Wasti “KOBİ’lerde liderlik ve insan kaynakları yönetimi”,
  • Diffusion Capital Partners Kurucu Ortağı Ömer Hızıroğlu “KOBİ’ler için Hukuk & Fikri Mülkiyet”,
  • Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu kamu fonları uzmanı Başar Kaya “KOBİ’ler için Kamu Destekleri”

konu başlıklarına değinecek.

Akbank Girişimci Geliştirme Programına ilişkin bilgi veren Sabancı Üniversitesi Girişimcilik Kurulu Akademik Direktörü Prof. Dr. Dilek Çetindamar: “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının endeksinde Türkiye'nin ‘En Girişimci ve Yenilikçi Üniversitesi’ olmanın getirdiği sorumlulukla sürekli yeni faaliyetlerle girişimcilere katkıda bulunmamız gerektiğinin bilincindeyiz ve Sabancı Üniversite olarak buna göre hareket ediyoruz. 2003 yılından beri devam eden Girişimci Geliştirme Programı’nda orta gelir tuzağı diye ifade edilen büyüme kıskacından Türkiye'nin çıkmasına destek olacak olan yenilikçi ve yaratıcı girişimlerin yeteneklerinin geliştirilmesi için çalışıyoruz. O yüzden, sağlıklı ve sürdürülebilir büyüme aşamasına gelmeye çalışan ve kendini "yalnız" hisseden girişimcilerin, hem modern girişimcilik ve yönetim teknikleri hakkında haberdar olmalarını hem de kendi gibi olan birçok girişimciyle tanışmalarını hedefledik. Küresel rekabette Türk KOBİ’lerinin yenilikçilik, hız ve icraat yönlerinde bir sıçrama yaşamaları çok önemli, biz de Akbank’ın destekleriyle her sene Türkiye ekonomisinin bel kemiği KOBİ’lerimizden 50 KOBi’mizin rekabetçi gücünü arttırmak için buna uygun olacak şekilde, geniş kapsamlı bir sertifika programı hazırladık.” dedi.

Unutmayın, Ücretsiz olarak katılım sağlanabilecek programa başvurular 16 Ekim 2016’ya kadar devam edecek.

Akbank Girişimci Geliştirme Programı hakkında daha detaylı bilgiye www.akbank.com web adresi üzerinden ulaşabilir, başvuru işlemlerinizi ise buradan gerçekleştirebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor