Ankara Aralık Ayında Uluslararası Yatırımcıları Bir Araya Getiriyor!

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 5 yıldır gerçekleşecek TechAnkara Proje Pazarı ile ISEF 2016, girişimciliği güçlendirmek, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesi ve girişimciliğin bölgesel, ulusal ve uluslararası harekete dönüşmesini sağlamak amacıyla bir araya gelecek. Detaylar Haberimizi

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından 5 yıldır gerçekleşecek TechAnkara Proje Pazarı ile HHB Expo ve Fides tarafından 2 yıldır düzenlenen, ISEF Uluslararası Girişimcilik Zirvesi ve Fuarı, girişimciliği güçlendirmek, yenilikçi ürün ve fikirlerin ticarileşmesi ve girişimciliğin bölgesel, ulusal ve uluslararası harekete dönüşmesini sağlamak amacı ile 7-8 Aralık 2016 tarihlerinde JW Marriott Hotel Ankara’da ortak bir çatı altında bir araya gelecek.

TechAnkara Proje Pazarı 2016 ve 2.si düzenlenecek olan Uluslararası Girişimcilik Zirvesi ve Fuarı ISEF 2016 etkinliğine, yurt içi ve yurt dışından yoğun bir katılım beklendiğini belirten Fides Yönetim Kurulu Başkanı Nurdan Türeci Akova; “Kamu kurum ve kuruluşları, teknoloji firmaları, AR-GE ve ÜR-GE firmaları, bilişim firmaları, girişimciler, KOBİ’ler, pazarlama ve dış ticaret firmaları medya şirketleri, reklam ajansları gibi 5.000’in üzerinde ziyaretçi hedefleniyor. Etkinliğe katılacak olan Avrupa, İskandinav Ülkeleri, Amerika, Balkan Ülkeleri, Ortadoğu Ülkeleri, Asya ve Afrika ülkelerinden gelecek yatırımcı firma heyetleri fuar katılımcıları ile buluşacak yeni iş birlikleri kuracak” dedi.

ODTÜ Teknokent’in Zirvesinin “Çözüm Ortağı”, AIESEC “Gençlik Partneri” olduğu ISEF kapsamında her yıl Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen Youth Speak’in de gerçekleşeceğini söyleyen Nurdan Türeci Akova; “Her yıl farklı bir ülkede gerçekleşen forum ISEF Zirvesi şemsiyesi altında gençlerin becerilerinin artırılması ve iş gücüne katılımlarının hızlandırılması politikası çerçevesinde genç istihdamı ve girişimciliği destekleyecek” diye konuştu.

Yeni İş Birlikleri Kapıda

TechAnkara Proje Pazarı 2016 ve ISEF 2016, üniversiteler, teknoloji geliştirme bölgeleri ve Ar-Ge merkezleri gibi bilim ve teknoloji alanında faaliyet gösteren tüm paydaşlar arasındaki işbirliği ve koordinasyonun arttırılmasını sağlayacağının altını çizen Akova; “Ankara’yı ulusal ve uluslararası bir teknoloji merkezi haline getirmeyi hedefleyen bu zirveler, bölgeyi bilim, teknoloji, Ar-Ge ve inovasyon’da ileri noktaya taşıyacak. Girişimci ve araştırmacıların, finansmana daha kolay erişmeleri, yeni iş olanaklarına kavuşmaları, kamu-üniversite-sanayi işbirliği alanında daha yüksek başarı ve bölgeye çekilecek yeni yatırımlar sayesinde ileri teknoloji alanlarında iş yapabilme fırsatları, etkinlik esnasında verimli B2B görüşmelerin ve işbirliği ağları ortamının sağlanmasıyla projeleri katma değere dönüştürerek, işbirliklerinin doğmasına katkıda bulunacak” açıklamalarında bulundu.

TechAnkara Proje Pazarı 2016 ve ISEF 2016 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ankaraprojepazari.com ve www.isefsummit.com web adreslerini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor