TİM ve Sabancı, İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi’ni Hayata Geçirdi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Sabancı Üniversitesi kuruluşu İnovent, firmaların sürdürülebilir katma değer yaratarak ihracatı artırması amacıyla İNOSUİT-İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi’ni hayata geçirdi. Detaylar haberimizde..

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Sabancı Üniversitesi kuruluşu İnovent, firmaların sürdürülebilir katma değer yaratarak ihracatı artırması amacıyla İNOSUİT-İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi’ni hayata geçirdi.

TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu, ilk yıl 100 firmanın yol haritasının çizilerek gelişiminin izleneceği proje için “2023 hedeflerine ulaşma yolunda firmalardan çok güzel başarı hikayeleri çıkacak” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Sabancı Üniversitesi kuruluşu olan İnovent, “İNOSUİT-İnovasyon Odaklı Mentörlük” projesini hayata geçirdi. Proje ile firmaların inovasyon performansının sürdürülebilir katma değer yaratır hale getirilmesi ve ihracatın artırılması amaçlanıyor. İki gün süren çalıştaylar ile başlayan projede, ilk yıl 100 firmanın stratejik kaynaklara erişiminin kolaylaştırılması ve inovasyon yol haritalarının en güncel teknolojik trendlerle belirlenmesi sağlanacak. Çalıştaylara, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2015 yılı Girişimci ve Yenililikçi Üniversite Endeksi Sıralaması’ndaki ilk 50 üniversite arasından belirlenen 62 mentör davet edildi. Proje kapsamında 100 firmanın mentörlerle eşleştirilerek 11 ay boyunca inovasyon odaklı mentorluk desteği alması hedefleniyor. Projeye gelecek yıllarda katılacak firma sayısının artırılması planlanıyor.

TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Burhanoğlu çalıştayların açılış konuşmasında, üniversite-sanayi işbirliğinin ve inovasyonun katma değerli ihracat açısından önemine değindi. Ömer Burhanoğlu, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmak, yüksek katma değerli üretimle gerçekleşecek. Bu çalışma sonucunda firmalarımızın çok güzel başarı hikayeleri ortaya çıkaracağına inanıyorum” dedi.

TİM Genel Sekreteri Dr. H. Bader Arslan da firmaların yenilikçi ürün oluşturulmasına ve inovatif yapınının bütün firmalarda olması gerektiğine dikkat çekti. Çalıştayda yüksek katmadeğer, inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma üzerinde Türkiye’nin önde gelen akademisyenleri bilgi ve deneyimlerini de paylaştı.

Firmaların Stratejik Kaynaklara Erişimi Kolaylaşacak

Proje kapsamında kısa sürede İnovasyon Yönetimi sistematiği oluşturulacak ve mentörlerin hazırlayacağı ortak bir dil ile firmaların İnovasyon yetkinlik ve kapasiteleri geliştirilecek. TİM’in halihazırda gerçekleştirdiği 2023 Ulusal İnovasyon Stratejisi, İnovaLİG, Türkiye İnovasyon Haftası ve 2023 İhracat Stratejisi faaliyetlerine ek olarak bu proje, firmaların stratejik kaynaklara erişimine kolaylık sağlayacak, inovasyon yol haritalarının en güncel teknolojik trendlerle belirlenmesini sağlayacak. Toplam 11 ay sürecek projenin altıncı ayında en iyi örnekler ve tecrübeler paylaşılacak, süreç sonunda başarı hikayelerinin olduğu bir kapanış hazırlanacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor