Hollandalı Genç, Okyanusları Plastikten Temizleyen Proje Geliştirdi!

Hollandalı 22 yaşındaki genç, okyanusları plastikten temizlemeye yönelik proje geliştirdi. Hollandalı Boyan Slat, gerekli olan paranın 150 milyon euro olduğunu, petrol şirketlerince sağlanacak bilgi ve teknik birikime gereksinimi olduğunu söyledi. Detaylar haberimizde..

Hollandalı 22 yaşındaki genç, okyanusları plastikten temizlemeye yönelik proje geliştirdi. Hollandalı Boyan Slat, gerekli olan paranın 150 milyon euro olduğunu, petrol şirketlerince sağlanacak bilgi ve teknik birikime gereksinimi olduğunu söyledi.

Projesini gerçekleştirmek için bir de The Ocean Cleanup adında vakıf oluşturan Boyan Slat projesine mali ve teknik destek bulmak için katıldığı Norveç’in Stavanger kentinde düzenlenen Petrol Fuarı’nda petrol şirketlerinden büyük ilgi gördü.

Hollandalı Boyat Slat’a göre dünya okyanuslarının yüzeyindeki plastik artıklarını toplamak sadece bir kaç yıl içinde gerçekleşebilir. Slat’ın projesine göre 100 kilometre uzunluğundaki yüzer bariyerler okyanus yüzeyinde yüzen plastik atıklarını deniz akıntılarının yardımı ile toplayacak.

Araştırmacılar dünya denizlerinin üst kesimlerinde yüzen plastik atıklarının bir kaç milyon ton dolayında olduğunu tahmin ediyor.

The Ocean Cleanup Vakfı, çoğunluğu araştırmacı ve mühendis 100 dolayında gönüllüden oluşuyor. Vakıf, 15 kuruluş ve 3 bin dolayında yatırımcıdan aldığı destekle gerçekleştirdiği araştırma ve denemelerin sonucunda projenin ekonomik ve uygulanabilir olduğu konusunda 530 sayfalık bir rapor hazırladı.

Raporun ulaştığı sonuçlara göre okyanuslarda yüzen 1 kilogram plastik atığın temizlenme maliyeti 4 euro 53 cent olacak. Hollandalı 22 yaşındaki Boyan Slat 2013 yılında Intel Eye 50 tarafından dünyanın en çok gelecek vaat eden 20 girişimcisinden biri olarak tanımlanmıştı.

NTV kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor